icon

Ako riešiť pálivú bolesť brucha a hnačky?

Včera o 07:22

Ahojte mám problem už vyše mesiace mam pálivú tupá bolesť v hornej časti brucha. Mam za sebou gastro koleno sono a krvne odbery, vsetko ok, teda mam HIT, ulceroznu kolitidu, a reflux GERD a antralnu gastritidu. Beriem lieky na reflux dereflin a pentasu na UC. Lenže bolesti su tak neprijemné že ma obmedzujú každodenne fungovat, spať, nechuti mi jest lebo mi je zo všetkeho zle, teraz sa pridali aj hnačky. Na tu pálivú bolest pod hrudníkom mi nepomaha ani novalgin ani nospa. Mali ste niekto podobne problemy ? Som uz z toho zufala 😐

jeennyv
Včera o 07:31

@anonym_autor pancreolan na travenie pomoze

autor
Včera o 07:35
@jeennyv

@anonym_autor pancreolan na travenie pomoze

@jeennyv nepomohol

anonym_11e0c7
Včera o 07:45

Dodrzujes dietu? Pri tom vsetkom co si napisala su viacere potravinove obmedzenia a ked si nimi nadalej budes drazdit traviaci trakt tak nebude ti dobre.

anonym_7e9c12
Včera o 07:50

@anonym_autor mne na tu palivu bolesť zabrala jedine Nolpaza 40mg. A musís si hlavne odsledovať co ti škodí. Žalúdok sa ukludni keď ho nebudeš dráždiť tým, čo mu vadí. Ale trvá to dlho, nebude to za 2 týždne. Keď budeš dodržiavať stravovacie návyky plus lieky k tomu, dá sa to držať v znesitelnom stave.

jeennyv
Včera o 08:06

@anonym_autor tak skus potom nolpazu ta je na horsie stavy to brala moja babka plus lagosu na pecen a zlcnik by som dala to posilni telo aj travenie

autor
Včera o 08:32
@jeennyv

@anonym_autor tak skus potom nolpazu ta je na horsie stavy to brala moja babka plus lagosu na pecen a zlcnik by som dala to posilni telo aj travenie

@jeennyv beriem dereflin a probiotika ja potrebujem nieco od bolesti

anonym_2ba2bc
Včera o 08:58
@anonym_autor

@jeennyv beriem dereflin a probiotika ja potrebujem nieco od bolesti

@anonym_autor Bewit oleje a merkaba elixir si neskušala? Odkedy poznam bewit,tak lieky u nás nenájdeš.

anonym_72812a
Včera o 09:05

@anonym_autor UC mas v remisii? Beries na to iba pentasu? Nemas aktivny zapal?
Mozno potrebujes vyssiu davku dereflinu, alebo dokombinovat, kvoli refluxu a gastritide. Lekar co povedal? Aky mas rezim dna? Stres, spanok? Ako sa bezne stravujes?

autor
Včera o 09:16
@anonym_72812a

@anonym_autor UC mas v remisii? Beries na to iba pentasu? Nemas aktivny zapal?
Mozno potrebujes vyssiu davku dereflinu, alebo dokombinovat, kvoli refluxu a gastritide. Lekar co povedal? Aky mas rezim dna? Stres, spanok? Ako sa bezne stravujes?

@anonym_72812a UC mam v remisii som cerstvo po gastro aj kolono, dereflin beriem 2x denne, nič mal momentalne dovolenku. Bola som aj na pohotovosti tak mi zobrali len krv ta bola ok crp 8.2 a dali infuzku, chvilu pomohlo a zasa bolesti nepohodlie palenie

valiant
Včera o 09:28
@anonym_autor

@anonym_72812a UC mam v remisii som cerstvo po gastro aj kolono, dereflin beriem 2x denne, nič mal momentalne dovolenku. Bola som aj na pohotovosti tak mi zobrali len krv ta bola ok crp 8.2 a dali infuzku, chvilu pomohlo a zasa bolesti nepohodlie palenie

@anonym_autor opakovane by som sla na gastro, ziadala silnejsie lieky na reflux, gerd a gastritidu.
Urcite nasadit dietu, upokojit travenie a mat dostatok oddychu.
A sledovat kedy su problemy, ci hned po jedle, alebo kedykolvek.
Na hladke svalstvo je od bolesti napr Algifen. Ale ci ti pomoze, neviem

nikuskaa92
Včera o 10:07

Skus iberogast , aj ja mam stale problemi zo zaludkom a palenim v hornej casti ( nic silne) ale take nepohodlie mam stale aj ja a mne pomaha

katkazatka
Včera o 10:19

Novalgin je veľmi brutálny na žaludocnu sliznicu, neviem prečo to užívaš. Základ všetkých tychto diagnóz je len a len na tebe. Dodržiavať diétu, správne sa stravovať,pohyb, Nolpaza a lieky čo ti dali na gastro. Ale to hlavné je len na tebe. Nepomôže ti navštevovať každý týždeň lekárov, keď nebudeš dodržiavať stravu a režim. Ani lekári nie su všemocni a najlepšie si pomôžeš sama disciplínou. Nič iné ti nepomôže.

anonym_9e020e
Včera o 11:17

@anonym_autor ja mam HIT, UC aj GERD..najvacsi problem je reflux. Ten je horsi ako ulc.kolitida. beriem nolpazu vyrazne to zlepsuje ale co ju mam brat navzdy? Ak ju vysadim koniec, nemozem sa najest ani napit a tolko presedenych noci. Vtedy pijem repikovy caj...ale bez nolpazy som hotova.

anonym_8ac0c4
Včera o 12:17

@anonym_autor nemozes mat zaludicny vred? Zlcnik mas ok?