icon

Ako riešiť pretrvávajúce bolesti hlavy a zatekanie hlienov?

patulienka123
13. dec 2023

Dobrý deň, už dva mesiace ma pobolieva hlava každý deň. Mám v krku hlieny, ktoré skôr nejdú vypľúvať, len cítim, že zatekajú a aj ich poťahujem. Bola som na ORL - mám zhrubnutý mukoperiost a nosnú sliznicu opuchnutú, zateká priesvitný hlien. Po užívaní nasonex, aerius žiadna úľava. Z výterov nosa krku nič. Z krvných testov bielych krviniek mám zvýšené lymfocyty B, ale nie výrazne (45,6, pričom norma je 18,0 - 45,0) a mierne znížené Tr. krivka PDW (11,4, pričom norma 12,0 - 18,0). Bola som u neurológa, ktorý si myslí, že tie bolesti súvisia s dutinami, dal mi na týždeň užívať nalgesin forte. Týždeň ma nebolela hlava. Ale hlieny som cítila, rovnako som stále cítila studené ruky, nohy, nos.. zvýšenú teplotu. Už dva mesiace mi kolíše teplota zväčša od 37,0 až 37,3. Pred tým som mávala klasicky okolo 36,7 (samozrejme v rámci cyklu sa to striedalo). Dakedy keď umývam riad, alebo bežne okolo domácnosti robím, vystúpi mi para na čelo, musím si sadnúť, oddýchnuť. Mám 30 rokov, nemám nadváhu, mám sedavú prácu. mesiac som bola PN, ale potrebujem spoločnosť a žiadna liečba nezabrala, tak sa snažím fungovať, ale nie som ok. Tie hlieny by ma tak netrápili, skôr tá bolesť hlavy. Keď to už neviem vydržať, sústrediť sa v práci, dám si ibalgin rapid. Ale to nie je riešenie.
Som zúfalá.
Mal niekto niekedy podobný problém? Pomohlo Vám niečo? Resp ak je tu nejaký lekár, aké mám možnosti možno na ďalšie vyšetrenia?

dadka1997
13. dec 2023

@patulienka123 skus sa menej sledovať, do 37,5 je stále normálna teplota...
Skus acc long alebo sinupret ale v tabletkovej forme, to je na tie hlieny...
A na bolesť hlavy, no nie je dobre ju mat kazdy deň, skus sa v tomto smere menej sledovať, moze to byt psychika, taktiez krcna chrbtica ..

janinah
13. dec 2023

suché teplo na dutiny bolo?

patulienka123
autor
13. dec 2023

@dadka1997 ďakujem pekne za odpoveď. Sinupret som brala, aj solmucol, aj výplachy slanovou vodou, aj actimaris na preplachovanie nosa. dokonca nahrievanie infralampou dva týždne. aj naparovanie týždeň. po streknutí vibrocilu sa mi na nejaký čas (hodinu až dve) uľaví. stav po dvojmesačnom boji, rovnaky. Celé to začalo suchým kašlom začiatkom októbra. bol tam haemophilus dostala som atb, ale pn som nebola. No v práci sa nekúrilo a bolo chladno, odvtedy mám tieto bolesti.

patulienka123
autor
13. dec 2023

@janinah áno, nahrievanie infralampou dva týžde 2 -3x denne

dadka1997
13. dec 2023

@patulienka123 na covid si sa testovala? .. keby bola jar, tak typujem ze alergia na peľ, ale fuuu.. a psychika, nechcela by si skusit nejaku terapiu?

patulienka123
autor
13. dec 2023

@dadka1997 myslím, že tam bol robený kovid test u všeobecnej lekárky

tanika
12. feb 2025

@patulienka123 prosim co ti vtedy pomohlo na tie dutiny ??? Čo to bolo ??? Baktéria ? Ja čire hlieny tlaky v dutinách zahlienenie bola som cez vianoce chora. Vytery viac krat robene nos aj hrdlo negativne mne vysli iba z krvi mycoplszmy toe mi preliečili 4 baleniami sumamedu rste ze jedno ze to mozu robit žúr mycoplazmy no jeden lekár povie tsk druhy inak ze to mozem mat po nejakom zmutivanom covide čo som cez tie Vianoce chytila boh víe ske ja dom uz na nervy z toho .

patulienka123
autor
13. feb 2025

@tanika s odstupom času, t.j. rok je to lepšie, ale nie tak ako pred tým. absolvovala som ďalšie vyšetrenia ORL a na moje naliehanie mi urobili aj magnetickú s kontrastnou látkou. A nič. Za čo som aj vďačná, na druhej strane, stále mi zatekajú hlieny, niekedy viac niekedy menej. Hlava bolí menej. Bola som s tým aj u zubného lekára, tiež nič. dostala som odporučenie na alergologiu. samozrejme som bola na masáži krčnej chrbtice, u fyzioterapeutky.
Treba spomenúť, že ešte v januári 2023 som mala haemophilus influenza. Mesiac som bola s tým doma, dvoje antibiotík, po mesiaci PN som ráno vstávala so zaľahnutými ušami, ale do práce treba chodiť, už ostatní kolegovia ohŕňali nos, že som tak dlho bola PN. vyvrcholenie bolo október 2023- marec 2024 (chladné mesiace). Orl doktorka mi predpísala Rayltris. na bolesť hlavy som si dávala paralen a snažila sa žiť normálny život.
Držím palce aby Vám to čo najskôr prešlo. je dobré si dáváť ako vyššie písali acetylcysteín (AAC long, alebo solmucol). a navštíviť ORL, vie predpísať Ryaltris a podobné, čo môže pomôcť.

tanika
13. feb 2025

@patulienka123 ďakujem joj takze ja pockam zajtra mam ct dutin uvidime potom vysledkom u orl buduci tyzden som zvedavá … ja ozaj nevirm co s tym …. Ake ja zo msm tiez o chorove cez vianoce a vlečie sa mi to …