Ako riešiť problematické zmeny dioptrií u očného lekára?
Mám taký problém. Bola som u očnej lekárky, lebo sa mi akosi zmenil zrak. Bolieva ma hlava aj oči. Všetko vyšetrila a znížila mi dioptrie na každom oku o 0,25. Idem si kupovať aj novy rám, tak som si dala premerať aj v optike a tam mi naopak zvýšila na každé oko o 0,25. Zaplatila som spolu 50€ a nič neviem. Nevidím dobre, ale neviem posúdiť či zo slabších dioptrií alebo prekorigovanych. Aj šošovky kontaktné som bez problémom roky nosila a teraz sa nedá. Po 4-5 hodinách mám úplne červené oči. Ako to riešiť? To mám ísť tretíkrát na vyšetrenie a zase platiť? To nie je normálne.
v optike ti zmetali pristrojom to robi aj ocny a potom kontroluje s tabulkami, takze by som verila ocnemu
Poradím ti z vlastnej skúsenosti. Musíš sa rozhodnúť, ktorému meraniu uveriš. Ak lekárovi, nedávaj si už ani bezplatne merať v optike. Ak optikovi, nechoď k lekárovi. Aj mne namerali inač. Bola som na vážkach, ako ty. Vrátila som sa o rok k očnému.
Niečo je zle....lebo to vyzerá na rozdiel v 0,5dpt,aj ty musíš na tie testy reagovať správne,musíš reálne odpovedat, lebo strojové meranie nie je nikdy 100%,vždy je to o následnom tvojom dokorigovani v skúšobnej obrube. Keď si únavena,či má podráždené oči, či berieš na niečo lieky,či čokoľvek, toto všetko vie ovplyvniť výsledok.
@anonym_autor kolko máš rokov? Ja som nosila šošovky 25 rokov a zrazu som ich prestala tolerovať,stáva sa v menopauze.
@anonym_autor kolko máš rokov? Ja som nosila šošovky 25 rokov a zrazu som ich prestala tolerovať,stáva sa v menopauze.
@rozculena 45. Tiež aj toto ma napadlo

áno tretí krát. nič iné ti nezostáva.
vyber si lekára ktorý má dobré recenzie. Neukazuj mu žiadne papiere od predošlých vyšetrení, len povedz že potrebuješ vyšetriť zrak.