icon

Ako riešiť problematické zmeny dioptrií u očného lekára?

Dnes o 12:59

Mám taký problém. Bola som u očnej lekárky, lebo sa mi akosi zmenil zrak. Bolieva ma hlava aj oči. Všetko vyšetrila a znížila mi dioptrie na každom oku o 0,25. Idem si kupovať aj novy rám, tak som si dala premerať aj v optike a tam mi naopak zvýšila na každé oko o 0,25. Zaplatila som spolu 50€ a nič neviem. Nevidím dobre, ale neviem posúdiť či zo slabších dioptrií alebo prekorigovanych. Aj šošovky kontaktné som bez problémom roky nosila a teraz sa nedá. Po 4-5 hodinách mám úplne červené oči. Ako to riešiť? To mám ísť tretíkrát na vyšetrenie a zase platiť? To nie je normálne.

anonym_ced9a0
Dnes o 13:36

áno tretí krát. nič iné ti nezostáva.
vyber si lekára ktorý má dobré recenzie. Neukazuj mu žiadne papiere od predošlých vyšetrení, len povedz že potrebuješ vyšetriť zrak.

kacena4
Dnes o 14:17

v optike ti zmetali pristrojom to robi aj ocny a potom kontroluje s tabulkami, takze by som verila ocnemu

anonym_577db2
Dnes o 14:30

Poradím ti z vlastnej skúsenosti. Musíš sa rozhodnúť, ktorému meraniu uveriš. Ak lekárovi, nedávaj si už ani bezplatne merať v optike. Ak optikovi, nechoď k lekárovi. Aj mne namerali inač. Bola som na vážkach, ako ty. Vrátila som sa o rok k očnému.

terezka1947
Dnes o 15:00

Niečo je zle....lebo to vyzerá na rozdiel v 0,5dpt,aj ty musíš na tie testy reagovať správne,musíš reálne odpovedat, lebo strojové meranie nie je nikdy 100%,vždy je to o následnom tvojom dokorigovani v skúšobnej obrube. Keď si únavena,či má podráždené oči, či berieš na niečo lieky,či čokoľvek, toto všetko vie ovplyvniť výsledok.

rozculena
Dnes o 15:33

@anonym_autor kolko máš rokov? Ja som nosila šošovky 25 rokov a zrazu som ich prestala tolerovať,stáva sa v menopauze.

autor
Dnes o 19:14
@rozculena

@anonym_autor kolko máš rokov? Ja som nosila šošovky 25 rokov a zrazu som ich prestala tolerovať,stáva sa v menopauze.

@rozculena 45. Tiež aj toto ma napadlo