Ako riešiť svrbiace fľaky na predkolení?
Neviete niekto náhodou čo by to mohlo byť na predkolení ? Bol som u dvoch kožných lekárok a jedna povedala, že je to podráždenie od sprchového gélu a druhá, že je to vraj mierny atopický ekzém s tým, že radšej som sa k tretej kožnej ešte objednal lebo sa mi to nezdá. Keď sa kúpem tak to zvykne páliť vo vode a ináč ma to iba neznesiteľne svrbí.
Presne akurat som sla pisat, tiez taketo poznam z travy.. Ja by som na to dala Fenistil😁
nechodis na "holo" po vonku?? muzovi sa toto robi z travy kontaktna alergia
@kacena4 Vôbec ja to mám celoročne raz mi to odíde potom sa mi to zas vráti dali mi iba kortikoidy na to a natierať sa Excipialom ale ani to nie vždy zaberie a mám to ešte aj na chodidle ako sú prsty (posielam na fotke)…
Presne akurat som sla pisat, tiez taketo poznam z travy.. Ja by som na to dala Fenistil😁
@anonym_6320bb Aj to som skúšal a nepomohlo.
Hypermanganovy kupel si neskusal?
Hypermanganovy kupel si neskusal?
@anonym_6320bb Aj to som skúšal a nič aj pracie prášky som menil aj u akergologabsom bol a zatiaľ nikto nič nevie na kožné ma objednali v máji až na september (o tri týždne mám termín)
@anonym_6320bb Aj to som skúšal a nič aj pracie prášky som menil aj u akergologabsom bol a zatiaľ nikto nič nevie na kožné ma objednali v máji až na september (o tri týždne mám termín)
@anonym_autor *aj u alergológa som bol
veľa cukru...máš to aj na zadku? nejaké vyrážky? väčšinou to majú obéznejší ľudia, čo podľa fotiek si...vysaď sladké...a možno sa to zlepší
veľa cukru...máš to aj na zadku? nejaké vyrážky? väčšinou to majú obéznejší ľudia, čo podľa fotiek si...vysaď sladké...a možno sa to zlepší
@anonym_49b14e Nikde inde to nemám iba na nohách preto sa mi to nezdá. No áno som pri tele to máte pravdu. Skúsim ten cukor vysadiť kým sa dostanem k tej kožnej a uvidíme, vďaka za radu.
@anonym_autor súhlasím s anonymom vyššie veľa cukru, sacharidov... Vyzerá to ako ekzém - chronický zápal v črevách, nezdravá črevná mikroflóra treba ju ozdraviť probiotickými potravinami a protizápalovou stravou, hlavne zaraď zdravé tuky omega3.. a nasaď kvalitný kolagén na spevnenie črevnej výstelky.
@anonym_49b14e Úprimne som rozmýšľal či by to nemohla byť stázová dermatitida akože nemám so žilami taký problém že by mi opuchali nohy alebo niečo také ale neodporučila mi ani jedna kožná doplniť aj cievne vyšetrenie a ja nie som doktor aby som vedel čo všetko s tým môže súvisieť tak uvidím na čo táto tretia príde a ak nič tak skočím za obvodným či by ma on neodporučil na cievne vyšetrenie (výmenný lístok) a možno sa tam na niečo príde ale nechcem predbiehať preto už tie tri týždne nejak vydržím do termínu toho kožného vyšetrenia.
Sem som len preto napísal či sa niekto s tým už stretol vo svojom okolí lebo ja som sa s ničím takýmto nikdy vo svojom okolí nestretol.
@anonym_autor súhlasím s anonymom vyššie veľa cukru, sacharidov... Vyzerá to ako ekzém - chronický zápal v črevách, nezdravá črevná mikroflóra treba ju ozdraviť probiotickými potravinami a protizápalovou stravou, hlavne zaraď zdravé tuky omega3.. a nasaď kvalitný kolagén na spevnenie črevnej výstelky.
@anonym_bd5840 Ďakujem a áno nad týmto som tiež rozmýšľal lebo zvyknem mávať aj hnačky dosť často. Ale to príde tak náhle sporadicky nie je to také že iba po určitých potravinách ma preženie.
@anonym_49b14e Úprimne som rozmýšľal či by to nemohla byť stázová dermatitida akože nemám so žilami taký problém že by mi opuchali nohy alebo niečo také ale neodporučila mi ani jedna kožná doplniť aj cievne vyšetrenie a ja nie som doktor aby som vedel čo všetko s tým môže súvisieť tak uvidím na čo táto tretia príde a ak nič tak skočím za obvodným či by ma on neodporučil na cievne vyšetrenie (výmenný lístok) a možno sa tam na niečo príde ale nechcem predbiehať preto už tie tri týždne nejak vydržím do termínu toho kožného vyšetrenia.
Sem som len preto napísal či sa niekto s tým už stretol vo svojom okolí lebo ja som sa s ničím takýmto nikdy vo svojom okolí nestretol.
@anonym_autor skús ten cukor vysadiť a na tvojom mieste by som 3 týždne nečakala a išla si po výmenný lístok na cievne, čím skôr sa niečo vylúči alebo potvrdí, tým skôr si vieš nasadiť liečbu. Takže v pondelok smer obvodný lekár, žiadať výmenný lístok na cievne a uvidíš. Nič v zlom, len ja nechápem ľudí, čo večne čakajú. Riešim hneď.

nechodis na "holo" po vonku?? muzovi sa toto robi z travy kontaktna alergia