icon

Ako riešiť zatínanie zubov u dospelých?

18. okt 2024

Ahojte, všimla som si, že poslednú dobu zatínam strašne zuby. Alebo sa nimi hrám, že si ich klepkám akoby o seba. Akože čo s tým môžem urobiť? Dá sa to riešiť aj nejak inak ako s dlahou od zubára? Kamoška mi hovorila, že ona s tým mala problém asi 4 roky, že to neriešila ale potom vraj nasadila magnézium a veľmi sa na to sústredila a už to nerobí. Myslíte, že to magnézko by mohlo pomôcť? Veľmi ďakujem za každú jednu odpoveď.

hygienka
18. okt 2024

Nemáš problémy s panvovým dnom? Skús si odsledovať. Jedno ovplyvňuje druhé.

biba_18
18. okt 2024

a prečo nie dlaha? v noci to odkontrolovať nevieš… cez deň len vedomé sústredenie sa - jazyk máš položený kde, na podnebí alebo na dolných zuboch?

kacena4
19. okt 2024

zatinanie a "hranie" sa je osychologicky problém, napatie v organizme, na to pomoze viac uvolnenia, pohody, nenahanat sa...

autor
19. okt 2024

@hygienka mám. Ako to súvisí? Takže cvičiť a mohlo by to po čase pomôcť?

autor
19. okt 2024

@biba_18 na dolných zuboch, prečo?

autor
19. okt 2024

@kacena4 skúsim, ďakujem.

biba_18
19. okt 2024

takže - na noc dlahu ☺️ a jazyk na podnebie… jazyk na podnebí núti sánku sa otvárať, je to starý jogínsky trik na uvolnenie napatia v tvári…

hygienka
19. okt 2024

Držanie napätého/stiahnuteho bruška nasilu =Napäté panvové dno=napäté tvárové/sankove svaly.
Ak.mas problém napr s inkontinenciou, povoleným panvovým dnom a snažíš sa ho zatinat, držať napäté tak tým nevedomo zatinaš aj svaly hore.
Minulý týždeň som o tom videla video, ak ho nájdem, pošlem link. A áno, treba cvičiť. A vedomo uvoľňovať brucho a panvové dno. Tiež s tým mám problém

luuca1
6. júl 2026

ahojte chcela by som sa opytat ci ste aj vy ktore mate problem so zatinanim zubov mali pocit ze vas tie ziby vsetky bolia a ze ako by vam jeden na druhy nesedeli. pocit takych rozhadzanych zubov

kalifka
6. júl 2026

@anonym_autor ja mám toto v noci, beriem magnézium aj tak nepomohlo. Tak mi dala zubárka "nočný strojček " a odvtedy konečne ma nebolia ráno celé ďasná a predné zuby.