icon

Ako rozlíšiť panické záchvaty od zdravotných problémov?

Včera o 17:49

Ahojte. Od cca júna ma ťaží môj stav. Viete mi z vlastnej skúsenosti povedať, ako ste dokazali rozlíšiť panické záchvaty od zdravotných problémov?
V minulosti som mala pár epizód kedy sa mi rozbúchalo srdce. Neskutočne som sa bála, až tak, že sa bojím do dnes že to znova príde.
Bola som na vyšetreniach, kardiológ, EKG, echo.. všetko mám (vraj) v super stave. Diagnózu mi dali : tetania, brať magnezium a byť k sebe trpezlivá.

Vždy však niekde v hlave mám to “čo keď” .. preto by som rada vedela či niečo pomohlo vám rozlíšiť, či máte reálny problém zdravotný alebo je to “len” psychika …

marianarem
Včera o 17:53

@anonym_autor Tak ked si bola na vysetreniach a dopadli dobre, tak to moze byt panicka porucha. Ale aj to je realny zdravotny problem.

anonym_a81f9e
Včera o 17:58

Kým som mala 25 - 40 rokov, vedela som, že sú to ataky a psychika. Ale žiaľ dnes mám už po 45tke a viem, že to môže byť už čokoľvek. Kardiológ mi povedal, že ak budem mať tŕpnutie končatín, bolesť za hrudnou kosťou, pocit nedostatku vzduchu, potenie ( čo sú moje príznaky panického ataku) určite mám radšej privolať RZP. Nakoľko sa podľa neho dostávam do veku, kedy už reálne infarkt môže prísť. Aj moja mamina ho mala. Čiže povedal mi, že vždy je lepšie zistiť, že to je len psychika, chrbtica alebo čokoľvek iné, ako by to mal byť IM a ja sa budem hanbiť vyhľadať pomoc.

autor
Včera o 18:01
@anonym_a81f9e

Kým som mala 25 - 40 rokov, vedela som, že sú to ataky a psychika. Ale žiaľ dnes mám už po 45tke a viem, že to môže byť už čokoľvek. Kardiológ mi povedal, že ak budem mať tŕpnutie končatín, bolesť za hrudnou kosťou, pocit nedostatku vzduchu, potenie ( čo sú moje príznaky panického ataku) určite mám radšej privolať RZP. Nakoľko sa podľa neho dostávam do veku, kedy už reálne infarkt môže prísť. Aj moja mamina ho mala. Čiže povedal mi, že vždy je lepšie zistiť, že to je len psychika, chrbtica alebo čokoľvek iné, ako by to mal byť IM a ja sa budem hanbiť vyhľadať pomoc.

@anonym_a81f9e to ma moc mrzí :( panické záchvaty imitujú príznaky perfektne. Preto to sama neviem rozoznať a mám z toho strach. Ja mám síce 26 rokov, ale keď vidím niektoré diagnózy u ľudí mladších ako ja, tak neviem neviem..

anonym_f18b1e
Včera o 18:18

Ja som mala panické ataky zo zdrav.problémov. Najskôr teda problém (reálne nič neliečiteľné), ale z toho som sa vedela tak psychicky zdeptať, až nastúpil atak. Začarovaný kruh. Po vyriešeni konkrétneho problému sa ataky nezopakovali.

anonym_672818
Včera o 18:27
@anonym_a81f9e

@anonym_a81f9e vystrasil ta spravne,ale teraz pri kazdom takom zachvate,budes mat v hlave uz len infarkt.Ved s tym chodia vsetky zeny,a potom zistia,ze su to zachvaty.A nie infarkt,a tie zachvaty vies zmiernit spravnym dychanim,ukludnit sa a nemysliet v hlave na vsetky hrozostrasne infarktove sceny.Aj srdce sa hned ukludni.

ivicatolic
Včera o 19:23

@anonym_autor psychika, ad pomôžu