Ako rozpoznať nedostatok draslíka?
Ahojte ako ste zistili nedostatok draslika uz dlhsie mi busi srdce taky tlak tam mam trpnutie triaska bolest hlavy oci dakujem magnezium beriem uz dlho
Aj mne bolo podobne po porode
a z krvi
tiež som brala kaldyum
a z krvi
tiež som brala kaldyum
@anonym_836353 mozem sa spitat ake ste si kupila ci len v lekarni
@anonym_836353
@michaela404 namiesto toho, aby si si sama diagnostikovala nedostatok draslíka a kupovala voľnepredajné lieky, pričom ani nevieš, či ho máš reálne nedostatok, si to choď aspoň otestovať.
https://sk.unilabs.online/draslik
@anonym_836353 mozem sa spitat ake ste si kupila ci len v lekarni
@anonym_836353
@michaela404 kaldyum ale to je na predpis
Iné neviem poradiť
Hlavne treba spraviť ionogram
Lebo to nemusí byt len draslík ale aj tetania alebo niečo iné
a z krvi
tiež som brala kaldyum
@anonym_836353 mozem este poprosit ake ste mala vy priznaky
Ako pred infarktom😃 divný pocitovy tlak,trpnutie lavej ruky a slabosť
Ako pred infarktom😃 divný pocitovy tlak,trpnutie lavej ruky a slabosť
@anonym_836353 tlak ste mala na hrudy len zajtra inak idem na odber
@anonym_836353 tlak ste mala na hrudy len zajtra inak idem na odber
@michaela404 myslim, že skôr to bolo celkovo taký tlak, nepamätám si to bohužiaľ presne
Ale nebol to úúúplne neznesiteľný tlak
Ja som to riešila hlavne kvôli tŕpnutiu lavej ruky
mala som hroznu arytmiu, az do zamdletia, isla.som na urgent a tam som mala pod normou
@michaela404 mne zistili z krvi nízku hladinu. Nasadili mi Kaldyum. Veď poziadaj svoju dr.o testy.
@michaela404 mne zistili z krvi nízku hladinu. Nasadili mi Kaldyum. Veď poziadaj svoju dr.o testy.
@pinkgirl idem dnes na krv ake priznaky ste mala
@pinkgirl idem dnes na krv ake priznaky ste mala
@michaela404 Ja som nevladala a strasne mi busilo srdce. Nevladala som ani kracat pomaly, musela som si kazdych par metrov sadnut. Isla som na pohotovost a dali mi infuzky. Zrazu ako znovuzrodena, srdce prestalo rychlo buchat a vratila sa sila. Odvtedy sa to opakuje ked som chora. Vtedy si davam Kaldyum.
Podľa uja Google ho máš v norme: 3,6 - 5,2 mmol/l, resp. 3,8 - 5,5 mmol/l (závisí od laboratória).
Podľa uja Google ho máš v norme: 3,6 - 5,2 mmol/l, resp. 3,8 - 5,5 mmol/l (závisí od laboratória).
@ivanaks dakujem
Nedostatok draslíka vyvoláva kŕče, chronickú únavu,... Predpisuje sa na Cardylan (chlorid draselný). S draslíkom nemožno experimentovať. Nedostatok spôsobuje vážne problémy, ale aj prebytok poškodzuje srdce a môže spôsobiť aj smrť. Ak máš podozrenie na problém s draslíkom, rieš to iba s lekárom, inak narobíš si viac škody na srdci.

Tak, že mi robili odber krvi - mineralogram a tam som mala veľmi nízky draslík a nasadili mi Kaldyum. Dnes už beriem iba voľne predajný draslík.