icon

Ako rozpoznať psychickú poruchu u blízkeho?

frederika628
12. jún 2024

Dobrý večer, o akú psychickú poruchu by mohlo ísť? Alebo nejde o žiadnu poruchu?. Ide o moju dospelú sestru ktorá nemala ľahké detstvo.: nemá pojem o čase, rozpráva vecí ktoré sa nestali , každého uráža ponižuje, každého krivo obviňuje z jej nešťastia, v noci mi chodí do izby aj 100 krát prejde cez izbu pozrie sa cez okno a ide preč.s mojím malým ročným synom sa háda a rozpráva s nim zvláštne a obviňuje ho . S nikým sa skoro nerozpráva, čo rozpráva napr.( v tom vlaku nikto nesedí hovorí a ja sa pozriem a v tom vlaku je vidieť ľudí, alebo hovorí nemala si otvárať chleba a ja prečo no už nič už ľudia neexistujú už nikoho vonku nestretneš ) nikomu nedôveruje , Nedá sa to ani opísať slovami čo všetko robí. Proste je mimo reality . K lekárovi nechce ísť . Neviem už čo robiť ako jej pomôcť. Trvá to vyše roka.

Strana
z2
0silvia0
19. jún 2024

@frederika628 som rada, že si sa odhodlala ísť na ten úrad práce. Skús zobrať ešte niekoho so sebou, aby ste boli na sestru dvaja. Neviem ako sa s ňou komunikuje, ale nedá sa, že pokiaľ nepodpíšeš papier, nepôjdeš ku mne domov? Ak bude robiť scény, volaj sanitku. Nejak to treba riešiť, lebo toto nemôžeš ty zažívať, musíš v prvom rade myslieť na seba a dieťa.

Strana
z2