Ako sa diagnostikujú obličkové kamene?
Ako sa diagnostikuju oblic.kamene? Z mocu? Abo iba sonom? A z coho Vam vznikli? Moze ich sposobit vitC abo huba caga? Mam bolesti krizov.
Bolesti krizov su najskor z chrbtice. Smer lekar, na dialku vam nik diagnozu neurci. S roznymi vitaminmi a doplnkami to radime neprehanat.
@anonym_autor ako, pri oblickovom kameni máš bolesti až také, že nebudeš pochybovať o tom, že odzvonilo tvoja posledná minúta. 🤢
Pri kameňoch ťa nebolia kríže, ale oblička a je to taká bolesť, že konec .. ja keď som mala tak som dva dni nespala, nejedla, jedine čo bolo som prešla do sprchy, tepla voda mi pomáhala. O 8mej som si dala tabletku, ktorá pomohla na hodinku, tak som išla na pohotovosť a hneď zistili robili mi sono, röntgen, brali krv, moč .. vycikala som ho po mesiaci 🤦♀️
@anonym_autor ti si diagnostikuješ aj sám, to ťa chytí taká bolesť, že kým prídeš na pohotovosť stihneš spísať závet a rozlúčiť sa zo životom. To určite rozpoznas
Ja som mala zápal obličiek a veru, väčšiu bolesť som v živote nezažila. Plus po pár dňoch vysoké horúčky a úplne mimo. No odvtedy tu obličku stále cítim, zostala mi hydronefroza ale iba prvého stupňa, tak dúfam, že sa to už nezhorší.
@anonym_autor u mňa na to zvalovali na psychiku no potom som došla s kolikou spravili CT a zistil mi kameň dávali mi stent nepomohlo tak museli operačné..
Oblickovy kamen boli ked sa vyberie cestovat cez mocovod, ale to su koliky ako vyssie baby popisali. Chore oblicky bolia malokedy, to uz musi byt riadny zapal. Takze ak mas bolesti tak sa vyber k vseobecnemu lekarovi, ten ta nasmeruje dalej.

Aké bolesti? Môj muž mal také že nekomunikoval, nehýbal sa. So susedom som ho nejako vytiahla do auta, odviezla na OPP, spravili mu sono s kontrastnou látkou a vysmiali ho že mu nič nie je že to má v hlave. Nebolo vidno vôbec nič. Potom si vydupal iného urológa ktorý nejako cez sono zistil že mu stojí jedna oblička a že možno tam predsalen niečo bude a poslal ho domov nech 3 dni chodí po schodoch a skáče a pije veľa veľa veľa vody a keď nepomôže tak nech príde a budú to riešiť operatívne. Tak on v tých bolestiach chodil po schodoch, skákal, pil a presne po 3 dňoch vycikal dosť veľký kameň a bolo po bolestiach. Jemu povedali že to spôsobuje slabý pitný režim a málo pohybu. A on mal pohybu dosť akurát že naozaj pil dosť málo. Toto upravil. Kameň mal 2x v živote ale že to boli neskutočné bolesti.