icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

mm103
25. sep 2016

@domkaaaa super uvidíš dostaneš sa z toho...aj ja som sa dostala a mala som vtedy 20...A prišlo to z ničoho nič.

domkaaaa
25. sep 2016

@mm103 a vtedy ti hned prve lieky zabrali???

mm103
25. sep 2016

@domkaaaa áno mala som mizarten večer a elify jeden ráno jeden poobede k tomu trikrát neurol a rispen... najskôr som to odmietala niektori má presviedčali až to nejem ale načo sa trápiť...nasadila som to..tri dní som spala a po dvoch tt som sa začala cítiť lepšie...

domkaaaa
25. sep 2016

@mm103 myslis si ze aj na depku pomaha neurol? Ja som si ho teraz dala a ze by som sa nejak lepsie citila 😏 Je mi do placu a nic sa mi nechce robit len lezim

mm103
25. sep 2016

@domkaaaa tak skús lexaurin alebo frontin.mne pomáha utlmiť neurol lepšiu náladu z neho tiež nemám.

domkaaaa
25. sep 2016

@mm103 ale mam skor stav napatia to je asi velkaaa uzkost nie depka ... Meviem sa ani na telku sustredit

domkaaaa
25. sep 2016

Baby aky je rozdiel medzi depkou a uzkostou???

mm103
25. sep 2016

@domkaaaa skús dýchať nádych tri sekundy drž a výdych mne to pomáha...

domkaaaa
25. sep 2016

Mali ste uz pocit takej nervozity ze uz to nevydrzite a zblaznite sa? Ja neviem co robit 😢 Prejde to same? Ci iste ste s uzkostou aj na pohotovosr?

mm103
25. sep 2016

@domkaaaa ja som to mala prvýkrát... hovorim len som plakala triasla sa a myslela som si že sa zblaznim...skús zaspať ak sa dá... zavolaj si niekoho ku sebe nech sa s tebou o tom čo prežívas rozpráva...mne to pomáhalo...aj keď budeš dookola hovoriť to isté...na pohotovosti ti dajú magnézium a neurol do žily určite, prípadne niečo na spanie...

domkaaaa
25. sep 2016

@mm103 ja mam triasku napina ma na vracanie busi mi srdce chce sa mi plakat som nervozna 😢 To je uzkostny zachvat?

mm103
25. sep 2016

@domkaaaa môže byť Tak si moja zavolaj záchranku alebo skoc na pohotovosť ak sa budeš cítiť istejšie dajú ti aspoň magnézium do žily...ja som tento záchvat tiež mala a nedalo sa mi dýchať ešte k tomu tak mi dali do žily z rýchlej

mm103
25. sep 2016

@domkaaaa hlavne skús menej stresovať...A dýchaj...

domkaaaa
25. sep 2016

@mm103 dycham dycham fuj kks hnusny stav ... Asi sa zblaznim ... Ako casto to mavas?

mm103
25. sep 2016

@domkaaaa nezblaznis neboj... lieky zaberú určite... mávam to aj teraz občas dokonca v práci sa mi to stáva takže supnem magnézium neurol po prípade a dýcham... prvýkrát v tých 20tich som to mala asi tri štyri krát kým tie lieky nezabrali... zvládnes to neboj ..

domkaaaa
25. sep 2016

@mm103 zajtra uz zacinam s escitilom dufam ze mi to nebude vyvolavat zachvaty pokial si zvyknem 😢

mm103
25. sep 2016

@domkaaaa neboj treba dúfať a veriť... už je lepšie?

domkaaaa
25. sep 2016

@mm103 este az tak nie 😏 Som nervozna

domkaaaa
25. sep 2016

@mm103 a ty mas teraz len myslienky???

mm103
25. sep 2016

@domkaaaa áno myšlienky a úzkosti a sem tam má prepadne aj búšenie srdca pocit na odpadnutie a to riešim tým dýchaním...

domkaaaa
25. sep 2016

@mm103 a nie si nervozna na ludi? Ako sa ti uzkosti prejavuju?

ariadna08
25. sep 2016

@mm103 ja som to zle napisala, som sa chcela spytat ci si tie myslienky mala aj vtedy ked si pred rokmi prvy krat ochorela ?

mm103
25. sep 2016

@ariadna08 áno áno mala... len teraz sú intenzívnejšie ako vtedy...

umabell
25. sep 2016

@domkaaaa domi to mas male davky kľudne daj aj 3 krat neboj sa

mm103
25. sep 2016

@domkaaaa nie skôr sa bojím že odpadnem alebo chytím záchvat medzi ľuďmi...keď chytím úzkosť chytím paniku všetko mi tŕpne a nemôžem dýchať..

mpg
25. sep 2016

@mm103 chcela by som sa opýtať, ako pôsobí rispen, predpisujú to aj deťom, ktoré majú autičrty - sú iné a ťažko sa prispôsobujú potrebám bežného života.
Pôsobí to upokojujúco, alebo skôr tak, že sú uvolnenejšie a ľahšie zvládli, čo sa po nich požaduje?

umabell
25. sep 2016

@mm103 aj mne trpli neskutočne ruky az ma palili.... A ani pohnúť tlak na hrudi a. Plakala som za všetko....

domkaaaa
25. sep 2016

Baby mozem mat abstaky? Je mi na vracanie na kakanie mam triasku a este k tomu aj psychicke priznaky uzkost hroznuuuu ... Dam si este jeden neurol?

umabell
25. sep 2016

@domkaaaa daj si neurol mas slabucke davky neurolu...alebo behni na pohotovost daju apaurin a magnezium nexh to prespis... Abstaky z coho? Ved ad sú v krvi aj 2_3mesiace...mas uzkost neboj..

umabell
25. sep 2016

@domkaaaa Liek je určený na krátkodobú liečbu stredne ťažkých až ťažkých stavov úzkosti. Liek sa dávkuje individuálne, v závislosti od vážnosti príznakov a od terapeutickej odpovede. Dávku je nutné zvyšovať len postupne, aby nedošlo k nadmernej sedácii. Ak je potrebné zvýšiť dávku, prvú treba zvýšiť večernú dávku.

- Stavy úzkosti: začiatočná dávka je 3-krát denne 0,25 mg až 0,5 mg lieku, ktorú je možné postupne zvyšovať. Bežná dávka je 0,5 mg až 4 mg denne, rozdelená do dvoch až troch dávok.

- Stavy úzkosti kombinované s depresiou: začiatočná dávka je väčšinou 3-krát 0,5mg denne. Bežná udržiavacia dávka je 2,5 – 3 mg/deň.

- Panická porucha: začiatočná dávka 3 x 0,5 mg denne. Toto dávkovanie sa môže meniť v závislosti od stavu pacienta. Dávka sa nemôže zvýšiť o viac ako 1 mg počas intervalu 3 až 4 dní. Väčšina pacientov dobre reaguje na liečbu, počas ktorej užívajú 4 – 6 mg lieku rozdeleného do 3-4 dávok. Niektorí pacienti môžu potrebovať aj veľmi vysoké dávky, až do 10 mg denne