icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

esselte
26. sep 2016

@mm103 aj ja som bola na pn,dokonca 4 mesiace,kym som sa necitila ist do prace,trikrat som menila ad,az keď mi posledne sadli,tak som sa začala cítiť lepšie

esselte
26. sep 2016

@domkaaaa ake beries lieky?

mm103
26. sep 2016

@esselte fúha ja som menila druhýkrát....aké ti nakoniec sadli a berieš ad aj teraz?ja beriem paretin 20 mg ráno ale som po ňom úplne ovalena... večer už účinok ustupuje a cítim sa lepšie ako viac v realite ale úzkosť pretrváva...aj panika...ja sa hlavne bojím či zaberú tak ako majú....

esselte
26. sep 2016

@mm103 presne paretin mi zabral,beriem 30 mg rano,ale beriem aj 0,25 rivotrilu rano aj večer a na noc helex0,5,už to takberiem 2 roky,davky nezvysujem,takze je to ok,som takto stabilizovana,ak benzaky nezvysujes ,nemas navyk,inac podľa mňa je navyk aj na ad,skoro každá sa po case k ad vrátila

mm103
26. sep 2016

@esselte ja som prvykrat dokazala vysadit ale ci sa mi to podari teraz neviem.neuzivala som sedem rokov.a citis sa ako keby si bola zdrava?uplne bezne fungujes?

esselte
26. sep 2016

@mm103 ano,úplne bežne,niekedy aj zabudam na lieky,ak to na mňa predtým chcelo prísť,úplne som zmenila myšlienky na iné veci a prešlo to,ja lieky neriesim,len nech mi je dobre,už nechcem zažiť ten hnus,čo bol na začiatku,radšej s liekmi aj do konca života,ľudia berú hocijaké lieky,ja beriem ad a s tým žijem

domkaaaa
26. sep 2016

@esselte ja beriem cipralex a ty 😊 Tiez mi nesadli 2 lieky toto su tretie

esselte
26. sep 2016

@domkaaaa beriem paretin ,k tomu rivotril a helex ,ale len malé dávky

mm103
26. sep 2016

@esselte urcite lebo je des hlavne ta bezmocnost...len vies z coho mam trochu strach?ze co ak tie lieky prestanu po case ucinkovat..ci myslis ze ked nastavia dobru liecbu dokazes s udrziavacou davkou fungovat roky?

mm103
26. sep 2016

@domkaaaa inak ako sa tebe prejavovalo to ze ti nesadli?

ivka1302
26. sep 2016

@bulica ja som na zaciatku uzivala tiez bachovky a pomohli mi v zaciatkoch 😘❤️🌺🌺Teraz mam 5HTP tiez magnezium rano davam zeleny jacmen do pohara s vodou atiez chlorelu len na nu akosi zabudam😘❤️🌺Dobre sa citim ked jem lahku stravu a mam pohyb chodievam do prirody a nepozeram blbosti v telke hlavne ziadne spravy a akcne filmy miesto toho si citam knizky. ❤️😊🌸🌺🌺🍀😘Drz sa bulica uvidis ze to zvladnes aj vsetky dievcata tu sme spolu a podrzime sa navzajom aj ked obcas aj tvrdsim prispevkom ako napr. pre domku❤️😘🌺🌺😘Nie vzdy len lutovanie pomoze sem tam to chce aj raznejsie nakopnutie❤️🌺🌺🤗

ivka1302
26. sep 2016

@umabell vsak som v tom prispevku az kricala na nu ako som to pisala❤️❤️🌺🌺Ked pojdem na Slovensko cez Rakusko najdem si ju tam a dam jej po zadku ❤️😊🌸🌺🌺🤗😘

domkaaaa
26. sep 2016

@mm103 dokazes fungovat roky aj ja som fungovala a potom sa to dokaslalo ale to vselijakymi udalostami v zivote 😊 Nesadli tak ze pri prvych som mavala brutalne uzkosti a pri druhych som podla psychologicky bola ziva mrtvola ze aj zabrali ale otupili tak emocie ze som neprezivala ani radost proste moc utlmena tak sme sa rozhodli zmenit a odkedy som ich vysadila to bolo v prib´ebehi 5 dni mi ke takto na chuja lebo som k ad brala aj tyapridal a ten mi dal tiez prec

domkaaaa
26. sep 2016

@ivka1302 dnes som uz ukludnena trochu ❤️ Bola som v autoskole a vonku s babami na kave straaaasne mi ro pomohlo 😍😍

esselte
26. sep 2016

@mm103 ano,dokážes,ale musíš k tomu pridať aj relax,myseľ,nesmieš prestať veriť,ze to uz je ok

esselte
26. sep 2016

@domkaaaa presne to je správne,v žiadnom pripade sa neuzavriet pred svetom,si mladá,musíš si život užívať nie prežívať,aj keď s liekmi,no a čo,nie si sama

ivka1302
26. sep 2016

@domkaaaa vidis ked som pri tom Rakusku spomynala si ze tam pracujes ze ?❤️❤️🌺Dufam ze si to nemylim😘❤️❤️🌺Kup si CD Robert Stargalla PROGRESSIVE MUSKELENSPANNUNG 😘😘❤️🌺🌺Je to v nemcine je to cvicenie na uvolnenie svalov a ukludnenie mysle ako aj AUTOGENES TRAINING ❤️❤️🌺ATEMPAUSEN je ich vela vsetko krasne CD kde si vedena uvolnovat svoje telo a prijmat energiu a pokoj do mysle. Zjdi si do predajne CD urcite ich v Rakusku dostanes Domkaaa 😘❤️🌺🌺nepisem ti to len tak mne velmi tieto CD pomohli. Ako som ti uz pisala presla mi bolest hlavy a chrbtica sa tymto velmi uvolni. ❤️😊🍀🌺Ale nestaci to robit raz a staci oK ? Musis to cvicit kazdy den je to na pol hodinu mozes si to aj skratit ked nebudes mat cas ale urcite si najdi cas kazdy den 😊❤️🌺🌺🌸🍀papa

ivka1302
26. sep 2016

@domkaaaa dufam ze ty nepijes kavu lebo to ti len zhorsuje tvoj stav 🤗🌺❤️🌺❤️🌺

domkaaaa
26. sep 2016

@ivka1302 ano ano aj v rakusku dobre si pamatas ale teraz som na svk 😊 Do rakuska idem v novembri a decembri a potom na velku noc 😊 Popozeram a autogenny si robievam 😊 Aj vy baby?

domkaaaa
26. sep 2016

@ivka1302 nie uz nepijdem 😊 Aj som fajcila a uz ani nefajcim 😊 Lebo to je uzkostna bomba 😂

ivka1302
26. sep 2016

@domkaaaa Tak si to skus pozriet aj na Slovensku urcite nieco najdes a aj na you tube 🌺🌸🌺❤️😘🤗Fain ze kavu nepijes a nefajcis neboj sa raz sa nad vsetkym tymto zasmejes 😊❤️🌺🍀Nic netrva vecne a po burke vzdy vyjde slniecko. Drzim palceky 😊❤️🌺

domkaaaa
26. sep 2016

@ivka1302 verim tomu len uz chcem tu ulavu od tych hnusnych uzkosti 😍😍😍

ivka1302
26. sep 2016

@evak12 Evka a toto je presne to co som ti radila 😘❤️🌺🌺🌺Kedze ti to poradila aj doktorka tak by bolo dobre s tym zacat co myslis?❤️🌺🌺❤️😘A strava ? Cigarety ?Na co cakas Evi ? 😘❤️🌺😊

mm103
26. sep 2016

@esselte snažím sa veriť že všetko bude ok a bude mi dopriate mať ešte aspoň jedno dieťatko...ťažko sa mi s touto diagnózou zmieruje,ale snažím sa bojovať.. hádam úspešne...

ivka1302
26. sep 2016

@domkaaaa ale ta ulava sama od seba nepride ❤️🌸🍀🌺🌺🤗😘Tak sa zapoj a postav sa jej 😘❤️🌺🌺🌸🌺

domkaaaa
26. sep 2016

@ivka1302 snazim sa fakt 😊😊

domkaaaa
26. sep 2016

Robim si testy autoskoly 😬😳 v stredu piseme pisomku 😂

ivka1302
26. sep 2016

@eliska13 🌺🌺🌺ty si eliska ktora sem prispievala v zime? Mam pocit ze ano uz si sa davno neozvala ako sa mas ? 🌺🌺🍀🌺❤️😘😘😘😘

ferdek29
26. sep 2016

@bulica ty my to máme asi fakt rovnaké,ja mávam presne tieto stavy,aj s hrudnikom a tiez ked cítim že sa blíži atak dam lexac a unavená som s toho aj druhý den.Ja zatiaľ musím zaklopať odkedy beriem lieky tak sa to dá vydržať...

domkaaaa
26. sep 2016

Inak vsimla som si ze omnoho viac ludi trpi uzkostami a panikami ako depresiou ...