icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

sahenka
•
6. dec 2016

@mm103 poznám, aj keď si povieš, že všetko to je len v hlave, a chces sa nastaviť pozitívne, aj tak je niekde vnútri ten strach ze co ak...

ivka1302
•
6. dec 2016

Dievcata citam knihu a toto je velmi krasne tak to posielam aj vam 😘🌺🌺🌺🌺pretoze je to aj pre vas 🌺🌺🤗😘😘😘

mm103
•
6. dec 2016

@sahenka áno presne je to veľmi ťažké hovoriť si dám to keď máš ten strach čo ak...Ja by som vtedy všetko najradšej prespala a zobudila sa uz v poriadku. Len keby to bolo také ľahké...

umabell
•
6. dec 2016

Baby aj ste z toho seroxatu pribrali? Ja som z alventy vtedy pribrala 14kg! Pri tychto mojich uz nie.

mm103
•
6. dec 2016

@umabell no ja som najskôr nemohla jesť nič..:D ale teraz by som žrala ako najatá...ale neviem či je to z liekov, alebo mám skôr rozožraný žalúdok...mám sedavú prácu a myslím, že je to aj tým...ja som nezvykla z AD priberať...

mm103
•
6. dec 2016

@umabell pribrať som pribrala skôr postupne od začiatku roka...šesť kíl, ale naozaj lebo sa neobmedzujem....🙂

slnecnica333
•
6. dec 2016

@mm103 a tidm AD ti pomaiaju aj na myslienky?asi skor nie vsak?to musis prekonat sama v sebe.a je fajn ze chodis do prace aspon prides na ine myslienky

eliska13
•
6. dec 2016

@slnecnica333 pomáhajú na úzkostné myšlienky.Ale neviem ktoré chodíte na psychoterapie , ak nechodíte určite choďte🙂od poisťovne máte raz ročne nárok na tuším 10-12 sedení aj u súkromného psych.

@umabell nepriniesla som za tie roky.Teraz som schudla 4kg, ale tomu sa len teším.l en by som bola rada, keby to bolo športom a nie stresom.

@mm103 a ty musíš čo bol ten zlom prečo sa Ti pohoršilo?
Dnes si dám záväzok, že prečítam pár stránok dozadu nech viem ktorá ste ktorá🙂)
Baby z jari si pamätám a už som ich mala celkom zaradene
Ivka a taká mamina sem chodila čo mala uzkostneho 15-17 R syna už sem nechodí?

eliska13
•
6. dec 2016

Prepáčte mám zapnutú predikciu a píše mi to slová same od seba mám tam preklepy🙂nepriniesla som za tie roky aj, keď citavam sú lieky z ktorých ľudia priberajú, ale ja si myslím,ze to skôr tým ako sa človek ukludni

eliska13
•
6. dec 2016

N e p ri bra la 🙂

daniela123321
•
6. dec 2016

Ahojte kočky.Ja som bola v patok prvý krat u psychiatričky.Tetániu mám už možno 5 rokov ale to som zvládala v pohode..brala som iba magnézium.Mám trojmesačné bábo..všetko v pohode až kým sa mi k tehotenstvu neprepila z dna na den úzkosť,strach,panika..myslela som si že mi to po pôrode prejde no neprešlo ale skôr sa zhoršilo že už s malou nechcem byť sama doma tak som u našich ☹ nasadila mi Paretin 20g vždy ráno..ten beriem 4tý deň+Neurol 0,25 Booožinku..kedy to zaberie?Som už zufala ako sa mi niečo take mohlo stať.

esselte
•
6. dec 2016

@daniela123321 aj ja som stále premýšľala,ako.sa tp stalo,proste panika,strach a je to tu,človek si ani neuvedomí,že niečo vo vnútri prežíva a ono sa to takto prejaví,nie si sama a ani nie prvá a posledná,ja tiez beriem paretin a rivotril a aj helex na noc a tak už fungujemniekolko rokov,neboj sa,bude dobre ,ľudí s tymito diagnozami neustále pribudlo,pretože je taky svet a ja si myslim,ze je to aj zo stravy,same ecka,chemia a to ide aj do mozgu,uponahlany svet,nedostatok financii,nápor v praci a aj doma,vsetko v jednom

esselte
•
6. dec 2016

@mm103
@umabell aj ja som pribrala aam chuť na sladkosti,myslim,ze je to aj z liekov,snažím sa schudnúť,ale keď obmedzujem,je mi zle,točí sa mi hlava,proste musim začať cvičiť,objednala som si orbitrek cez bazar a mám aj steper,tak skúsim

slavkasobanska
•
6. dec 2016

@daniela123321 ahoj ja som to začala mat,ked mi vybrali ženske org. a prišla som velmi skoro do prechodu,...vraj to sa stava...

ivka1302
•
6. dec 2016

@eliska13 🌺💞😘😘Eli myslim ze z jari nas tu uz vela dievcat nie je ta maminka co mala syna s PP sa volala majinulka ale uz nepise pisala som jej aj na IP ale neozvala sa. 🌺🤗😘😘🌺🌺💞🌸Vela dievcat prestalo pisat a ja dufam ze je tym ze im je uz dobre a nemaju dovod sem chodit aj ked taky pokec je tu vzdy dobry. 🌺🤗😘😘Ametyst sa odmlcala kocky neviete preco? Rada by som vedela aj ako sa ma tslobik. Tslobik ak sem tam citas tak sa ozvy ako sa ti dari?😘🌺💞🍀🍀🍀❤️Quidko sem tam napise a verim ze sa jej dari dobre. 🌺🌸😘😘🌺Eli ako dopadla psychoterapia?🌺🌺🤗🤗💞💞🌸

ivka1302
•
6. dec 2016

@esselte Aj ja sa uz dlho odhodlavam na stepper🌺🌺🌺v sobotu som ho z balkona dala dnu utrela z neho prach a zacala cvicit po 10 minutach sa mi utrhla nejaka strunka zospodu tak tam tyzden stal a ked mi ho priatel opravil tak som mu povedala ze ho moze zase vylozit von haha😘🌺🌺🌺💞No smejem sa ale uz by som mala zacat na drsno len mam zase teraz kasel. 🌞🌞🌞Je to mozne ? Vzdy je nieco!!!🌸🌺🌺

ivka1302
•
6. dec 2016

🌺🌺🌺🤗🤗Dievcata pred necelym rokom som si adoptovala dievcatko z Afganistanu ma sedem rokov a dnes mi poslala obrazok🌺😘😘🌺🌺Chcela som vediet kedy sa narodila ale odpisali mi ze vraj niekedy v juli ale den si jej rodicia nepamataju🌺🌺🌺Bola to nahoda pretoze som jej prave v lete poslala hraciu pohladnicu s napisom Happy Birthday🌺😘😘Takze vraj ju to velmi potesilo pisali pani z organizacie Actionaid🌺🌺🌺

mm103
•
6. dec 2016

@slnecnica333 pomohli ich trosku potlačiť ale nie zneškodniť úplne a obcas ma ešte prepadaju teraz mam taký blby týždeň ze takmer každý den ale snazim sa stále cosi robiť

mm103
•
6. dec 2016

@eliska13 po siedmich rokoch sa mi pritazilo v dôsledku prílišného stresu v rodine prestala som spávať a vedela som ze je zle...do toho som ochorela a dr mi dal antibiotiká ktoré to všetko urychlili a naštartovali prisli myšlienky rozmýšľala som aj v noci a nakoniec ma to prepadlo v praci...

ivka1302
•
6. dec 2016

@mm103 zlatko skusala si mi poslat tu knizku ? 🌞🌞❤️😘😘🌺Pretoze som nic nedostala😂😂😂

mm103
•
6. dec 2016

@daniela123321 ahoooj mam tie iste lieky ako ty akurát neurol som uz vysadila beriem ich 10 týždeň fyzická priznaky a prílišná úzkosť presli mne po cca troch tyzd...bolo to zasadne lepšie. ..neboj vydrz bude dobre..paretin zabera pomerne rychlo. ..

olivia77
•
6. dec 2016

Ahojte kocky, nemate nahodou niektora knihu Panicka porucha od Jana Praska? Ak by ju z vas niektora mala a nepotrebuje ju uz, rada si ju kupim 🙂

ariadna08
•
6. dec 2016

@olivia77 da sa zadarmo stiahnut ako pdf na stranke lundbeck.com.

olivia77
•
6. dec 2016

@ariadna08, ano??? Dakujeeeeeem 🙂

mm103
•
6. dec 2016

@ivka1302 už sa stalo zlatko kukni 😉

ivka1302
•
6. dec 2016

@mm103 Jeeej dakujem 🌺🌺🌺😘a prosim ta to stiahnutie si platila? 🌺🌺🌺

mm103
•
6. dec 2016

@ivka1302 to nie je podstatne 😘 krasne čítanie prajem...

slnecnica333
•
6. dec 2016

@mm103 tak dobre ked ti AD pomohli aspon potlacit.ostatne uz musis zabojovat.myslela som ze AD na myslienky nepomahaju lebo raz tu baby pisali ze s myslienkami sa clovek musi vysporiadat sam lieky nepomozu.mozno som to iba zle pochopila.a ako sa prejavovala ta prilisna uzkost u teba?tuto skupinu citam uz dlho mozno si to aj pisala no nespomeniem si.podla prispevkov si mi ty sympaticka mozno aj tym ze mame rovnaky vek 27 a si tiez dost veriaca a velmi sa mi paci aj ivka1302 ona je uzasna jej prispevky sa super citaju taky balzam na dusu 🙂 a aj ostatne baby ale vy dve ste mi najviac sympaticke ;) ale drzim prsty vsetkym aby sa uzdravili a boli bez liekov ako v minulosti

kk77
•
6. dec 2016

@mat15286 chlapce hovoris mi z duse...

mm103
•
6. dec 2016

@slnecnica333 ďakujem ti veľmi pekne si zlatá 😘 🤗 mne úzkosť spúšťajú práve myšlienky,ked ma nieco škaredé napadne tak mi oslabnu ruky a prejde cez moje telo taký zvláštny pocit z ktorého neviem či kričať či plakať... začnu ma chytať mdloby a pocit že to už naozaj nedám,ze je toho na mňa už prílis... snažím sa potom dýchať zhlboka a vždy si poviem Pane do tvojich rúk vkladám všetky moje strachy a úzkosti... prosím o pomoc,viem,ze je so mnou... kočky mi tu tiež veľmi pomohli a túto vetu si opakujem odvtedy odkedy mi ju povedali keď sa ma pýtali či som veriaca... rovnako ako mi hovorili a radili že mám myslieť na to že sú to len myšlienky a skrytá úzkosť a treba ju zahnať... lieky mi naozaj pomohli zahnať myšlienky aspoň trochu a možno je to práve tým ze sa človek lepšie cíti tak prestane myslieť zakaždým negatívne...rada tu chodím na toto fórum pretože naozaj v tomto smere nás vie málokto pochopiť a kočky sa snažia poradiť,povzbudit a pochopiť...😉😉