icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

esselte
2. feb 2017

@mm103 ja si tiež myslim,ze to uz nebude tak ako na začiatku,ved berieme paretin a ten by to mal držať

timea179
2. feb 2017

@mm103 ludiomil a neurol.Dnes zoberiem vyssiu davku ad ako mam,lebo cez vikend som myslela ze mi je otrasne z tej vyssej davky ale ti som brala aj atb.Nieje mozne aby mi nebolo aspon mesiac dobre z ad

esselte
2. feb 2017

@timea179 ludiomil je ad?

slnecnica333
2. feb 2017

A ak mna trapia zle myslienky inak nic nato tiez uz treba lieky?aj to nie vzdy to len mam take obdobia to neviem ci vplyvň pocasia ci coho.co na to pomaha?

mm103
2. feb 2017

@timea179 pomalinky postupne....pri vysádzaní zvyknú zvyšovať adčka aby sa predišlo abstinenčným príznakom....pôjde to..dokážeš to...ver mi 🙂

mm103
2. feb 2017

veď práve 🙂@esselte

timea179
2. feb 2017

@esselte ano,ked som citala letak tak vyzeral byt super,presne na moje stavy no teraz neviem,beriem ho asi treti mesiac a vzdy rovnako

mm103
2. feb 2017

s myšlienkami sčasti pomôžu lieky a sčasti človek musí zapracovať asi sám..🙂 alebo skúsiť psychológa, ktorý povie, ako máš so sebou pracovať...@slnecnica333

mm103
2. feb 2017

@timea179 tri mesiace ešte nie je tak veľa...postupne sa cítiš lepšie to je dôležité...

esselte
2. feb 2017

@timea179 máš depresiu či paniku?

timea179
2. feb 2017

@esselte chvalabohu len paniku.Este ma aj psych.testovala na moju ziadost a depka sa nepotvrdila

esselte
2. feb 2017

@timea179 na paniku je naj paretin,to ad,co beries je skor na depresiu,ale nevadí aj ja som predtym brala cymbaltu a venlafaxin a to bolo tiez na depku

timea179
2. feb 2017

@mm103 no nato ze beriem lieky 4 roky uz by mi mohlo byt aj ovela lepsie.Ani jedny mi nezabrali na 100 % mne sa to uz nezda normalne

mm103
2. feb 2017

@timea179 ja som mala v dvadsiatke aj depresiu spolu s panikou ale teraz mám už len pp no a tetániu :D

timea179
2. feb 2017

@esselte vobec som take ad nebrala ako tu vacsina z vas,Furt mi dava nejake divne,tak dufam ze dava podla svojho uvazenia a pre mna co najlepsie aj ked lekarom na 100% neverim

mm103
2. feb 2017

@timea179 možno stále veľa čakáš od liekov a málo robíš pre seba...🙂 treba zmeniť myslenie....

mm103
2. feb 2017

@esselte inak venlaflaxín mi dala na začiatku alventu....ale tá bola že fuj otras pre mňa....

timea179
2. feb 2017

@mm103 ty si uz dlho na liekoch?

mm103
2. feb 2017

@timea179 päť mesiacov...predtým som brala okolo trištvrte roka aj s vysadením pre siedmimi rokmi ale teraz sa tak rýchlo na to určite necítím....

esselte
2. feb 2017

@timea179 ake si uz brala?

esselte
2. feb 2017

@mm103 no veď prave preto mam zmenu ,najprv mi dala cymbaltu,ale to bolo na depresiu,az potom zastupujuca lekarka mi dala paretin a ten je ok a este aj povedala,ze prečo spm sa trapila s liekmi na depresiu,ze potrebujem na paniku

mm103
2. feb 2017

@esselte tak super...ja som z paretinu nemala ani také strašneé stavy ako z alventy....ja som proste potrebovala fungovať...prvé dva týždne boli des kým si organizmus zvykol, že čosi beriem...a potom prichádzali vedl. účinky jeden po druhom.,..je to hrozné, ked si človek na to spomenie..teraz som však už vedela, čo mi asi je, preto som vyhľadala pomoc skôr ako pred siedmimi rokmi, kedy mi už len málo chýbalo aby som asi prišla o rozum

esselte
2. feb 2017

@mm103 ja lieky beriem už 6 rokov,po tom ,ako som potratila,niečo sa vo mne zlomilo,máme len jedneho 14 ročného syna,teraz by som mala 6 ročné dievčatko,škoda,život je taký,ale verím,že ju uvidím v nebicku,potom som ochorela a menila lieky až kym som nezačala brať paretin,ten mi chvalabohu sadol,ja neprestanem užívať lieky,no s čo,hoci aj do konca zivota,ľudia beru lieky na hocičo a tiez do konca zivota,takze neriešim,len nech môžem fungovat a pracovat,ine nepotrebujem

mm103
2. feb 2017

@esselte samozrejme cítiť sa v pohode to je to najdôležitejšie aj kvôli svojmu synovi..ja mám zatiaľ tiež jednu dcérku ako som spomínala a chcela by som ešte jedno ale či sa podarí neviem..každopádne sa chcem objednať k psychologičke a skúsiť riešiť veci aj touto cestou...možno mám naozaj niečo v sebe čo so seba neviem dostať a čo mi spôsobuje tento stav...hádam na to časom prídem...

timea179
2. feb 2017

@mm103 to ja sa na vysadenie tiez necitim ani nahodou

mm103
2. feb 2017

@timea179 ešte je skoro na vysadenie 🙂 niekedy to trvá rok dva...neboj aj k tomu dôjde a keď nie tak hlavne že nám lieky pomôžu a my sa budeme dobre cítiť..🙂

timea179
2. feb 2017

@esselte brala som vselico,mirzaten,escitalopram,valdoxan,dalsie uz nepamatam,pribrala som viac po mirzatene lebo som to potrebovala,mam stastie ze na mne kila nevidiet lebo este aj to by ma stvalo,aj ked zhodit by som chcela aspon 10 kil

timea179
2. feb 2017

@mm103 keby mi pomahali na 80 % tak neriesim ze ich beriem,ale mne je aj napriek tolkym rokom liecby viac na figu ako lepsie,dost sa u mna striedaju celkom ok dni z tymi horsimi

esselte
2. feb 2017

@timea179 ty si doma,či chodíš do práce?

mm103
2. feb 2017

@timea179 a nad tou zmenou dr. si neuvažovala?