icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

mm103
2. feb 2017

Je to dobrý liek @layla1

verokuruc
3. feb 2017

neviem ja beriem alventu a som velmi velmi spokojna zdravy clovek beriete niekto este alventu

verokuruc
3. feb 2017

a to neberiem ziadne bezdace uz od zaciatku viem vela ludi na ten liek neni s nim spokojna no pre mna super no kym zabral asi 3MESIACE

esselte
3. feb 2017

Ahojte,takže v pondelok idem do práce,som zvedavá,ako to bude,ale už je lepsie,mojou prioritou je teraz pracovať na tom,aby som postupne vysadila benzaky,ak to pôjde,ale hlavne naučiť sa zvládať ataky a úzkosti,proste autogenne treningy,spravner dychanie a rychle preorientovanie ,ak by prisiel atak,kamoska ,ta psychiatricka,ma urvrdila,ze pre paniku ma určite z prace nevyhodia,a ak pridezle,jednoducho naučiť sa povedat STOP,nic sa nedeje a rychlo zmenit polohu a robit nejaku činnosť,ak nastúpi pi materskejdo prace,chcem ist potom k nej

eliska13
3. feb 2017

@esselte pekne sa to cita, ze mas tak rada pracu ucitelky😀neboj bola to iba velka zmena tiez nerozumiem tvojej doktorke preco sa tak rozhodla.V zime a po takej dlhej dobe narychlo vysadit liek.Uz len to, ze si sa bala co je pochopitelne ti spravilo zle.Jasne, ze Ta nemozu vyhodit dnes vela ludi zial berie lieky nezvladaju pracu tlak z kazdej strany.Ja som pri ataku zacala zhlboka dychat a zacala som si hovorit nasobilku tak ma psych.naucila:)
spotila som sa cela roztrasena, ale neprepuklo to naplno
skus si davat pravidelne magneb6
neboj sa, lebo budes v napati co, ked sa to stane . povedz si lieky ma podrzia drzim palce😀

janka_banka
3. feb 2017

@esselte ❤❤❤ super teším sa s Tebou...uvidíš že všetko bude dobré...mne teraz tiež lekárka menila AD a je to brutal ...ešte im dávam týždeň a ak nezaberu tak sa vrátim k mojej zlatej Alvente... Držím Ti moc moc palce 👍

eliska13
3. feb 2017

@janka_banka a preco Ti menila lieky?Uz nechodite s muzom na terapie?

janka_banka
3. feb 2017

@eliska13 ahoj Eliška,na terapie samozrejme chodíme a manžel mi je veľkou oporou ❤ a po tejto stránke je to úplne v poriadku...len som teraz 2 xspadla v praci...ťažká práca + rodinka s dvomi malymi detickami....a ja s mojimi 39kg a perfekcionizmus...no išla som na 200% ( pri mojej HPO bežné),prestala som oddychovať,venovať sa sama sebe...zbierat endorfiny...robit to co ma teší ... a ešte nesiem aj tak ťažko ze som takto dopadla...ni celé zle...možno to nechcelo ani zmeni AD ale len oddych...ale tak lekárka chce dobre a verím jej...v každom pripade to chce čas a trpezlivosť i keď mám pocit ze niekedy prídem o zdravý rozum:(...😝

esselte
3. feb 2017

@eliska13 aj ja verím,že bude dobre,vezmem si so sebou do kabelky nejaky benzak,v pripade potreby uzijem polku,ak by sa to nedalo vydržať,ja si tiež myslim,ze som sa zlakla,keď mi po tom vysadzovani začalo byť zle a vyvolala som si ataky a úzkosť

slnecnica333
3. feb 2017

@janka_banka to vazne mas iba 39?a aku mas vysku?ja som schudla po porode 19kg co je vela a vazim 46.a to je malo.citim sa taka slaba a chcem velmi pribrat ale nedari sa mi.verim vsak ze priberiem.nemawaj to negativny vplyv na psychiku?si chuducka telo ma tak malo energie vitaminov...no mozno si aj nizka ale aj tak si myslim ze by si mala viac vazit.tiez sa ti nedari pribrat?viem ze si pisala ze si mala anorexiu

esselte
3. feb 2017

Predstavte si,že nestačí,že syn je na marodke ,ja som bola na marodke ešte aj so psíkom sme boli včera večer u veterinára,ma zapal priedušiek plus žalúdočné problémy,len spí,ani vonku velmi nechce ísť,tak ja neviem,čo to mame za blbe obdobie,este aj mamu boli strašne jedna noha,pomaly nemôže ani chodit,manžel beha po lekaroch s kolenom,bral tiez injekcie,proste take obdobie,ja sa uz len modlim,aby neprišlo nieco horsie

esselte
3. feb 2017

Môj chudacik

janka_banka
3. feb 2017

@slnecnica333 no ja som mala málo kíl od detstva max 42-43...a v anorexii som mam 35 kg...ale detičky som vynosila v pohode,výsledky mám ukážkové...ale tuku mám určite menej na sebe...len tá moja psychika mi nedovolí pribrat 😖 a pritom papam a odkojila som dve deti a to 5 rokov v kuse... A Tebe sa tiež nedarí pribrat?

slnecnica333
3. feb 2017

@janka_banka vobec sa nedari.rozmyslam ze zacnem jest sladke lebo ze zo sladkeho sa pribera.ale ja sladke velmi neoblubujem.raz za cas ano ale velmi po tom nejdem.a co som citala tak nie je dobre byt tak vychudnuty lebo potom nervy prevladaju clovek nervozny a psychika ide dolu vodou.

janka_banka
3. feb 2017

@slnecnica333 slnečnica ja mám presne ten istý problém, nie som moc na sladké 😝 ja keď zjem pol veternika tak že aká som dobrá 😉....ale tiež nemám tendenciu sa prepchavat ... A ak zjem veľa sladkého tak mi stupne cukor a bije mi srdce(takto si to vysvetľujem ja 🙂 )...

slnecnica333
3. feb 2017

@janka_banka snad raz priberieme aj my.niektore zienky tu riesia zdm chcu schudnut a my zas opacne zdm chceme pribrat😉

esselte
3. feb 2017

@janka_banka ako vám je obom super,ja zas nemôžem schudnúť,tento týždeň som schudla dve kila,ale to len preto,ze mi bolo zle,ha naopak milujem sladké,bez neho by som neexistovala,máte šťastie,že nepriberate,hoci obe vazite málo,trocha by ste mohli pribrat,ja zas schudnúť a to dost,len neviem ako😉

janka_banka
3. feb 2017

😍❤👍

ivcam2
3. feb 2017

@janka_banka keby sa dalo poslem ti 10 kilo tebe by pomohlo a mne tiez staci poslat adresu 😂

ivcam2
3. feb 2017

@janka_banka ja som tiez dlho kojila. Prveho 2 roky a druheho po 8 rokoch skoro tri roky. Moja vaha v tom case 52 kilo. Ja ked to tak pozorujem, tak skor tie utlejsie koja dlhsie. Teraz mam o 10 kilo viac a uz sa necitim dobre. Boli ma chrbat.

ivcam2
3. feb 2017

@esselte ja mam tiez rada sladke, ale snazim sa obmedzovat. Lebo potom ...
uz som to tu raz pisala ked ma prepadne chut tak rozmixujem banan s avokadom a kakaom. To je ako puding a mam ho v chladnicke.

ivcam2
3. feb 2017

Mna dnes strasne boli chrbat a krcna. Predpokladam ze aj z tohoto krasneho pocasia.

ivcam2
3. feb 2017

@janka_banka Janka a co je to vlastne to HPO

markinko
3. feb 2017

Dievcata ja mam 164cm a 48kg a tiez ma boli chrbat a riadne mam dni ked neviem ako sa poskladat v posteli☹

janka_banka
3. feb 2017

@ivcam2 Hraničná porucha osobnosti a je to zapríčinené detstvom, nemala som ho žiaľ ľahké a tahá sa to so mnou stále ako .... bleeee ....😠

slnecnica333
3. feb 2017

@janka_banka a este som sa ta chcela pytat ty si pri kojeni chudla?lebo ja velmi asi tak 5mesiacov potom sa to uz zastavilo.pozeram ze mas dievcata ja chlapca a chlapci ze vraj viac energie beru mame z mlieka tak mozno aj preto 😀 ale dajak som tomu clanku neverila ze chlapci viac to podla pohlavi nejde ❤😉❤

esselte
3. feb 2017

@ivcam2 aj ja som rozhodena z počasia,aj môj manzel je dnes o ničom,ale aj napriek tomu som upiekla dva koláče na zajtrajšiu oslavu a vydarili sa,tak ma to potešilo

mm103
3. feb 2017

inak kočky aj ja som dnes rozhodená...myšlienky na mňa idú...fujky fuj...

sahenka
3. feb 2017

@mm103 dobre bude, to je počasím ;) ja dnes pohodka, lebo som skúšala na sebe novinku kozmetickú a celý deň som sa tým zaoberala, takze som na nič iné nemyslela 🙂

mm103
3. feb 2017

@sahenka a akú?,prezrad...Ja som si minule kúpila masku v dmke uhorkovu a ráno som sa zobudila v katastrofalnom stave 😂😂 obluda 😂😂😂😂