Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
@sandra2308 sandruska už ti je fajn?
@sandra2308 aj ty si brala paroxetin a zvyšoval ti tepy?? a čo je ten benzak?
Ahojte baby. Tak ja dnes uplne zle. V noci som sa zobudila na tlak na hrudi. Nemohla som zaspat. Zaspala som az o siestej. Este ze je vikend. A teraz ct den tlak bolest a palenie celej lavej casti tela. Ad beriem odznova a teraz uz treti tyzden. Tak uz len cakam kedy zacnu ucinkovat naplno a budem sa citit ako predtym. 😢
@bambulka05 bambi ty si vysadzala však?
@mm103 ano vysadzala som. Bola som na polke a vratilo sa to. Tak od 13.jan beriem znova. Bolo uz fajn a od dnesnej noci strasneee. Ale tak uz viem aspon ze treba len pretrpiet kym zaberu lieky. A zase bude dobre.
@bambulka05 neboj bude podarí sa vysadiť druhýkrát....😉😉
@bambulka05 aj ja som tak dopadla ked som vysadzala. Ja som bola tri mesiace bez. Teraz mam zasa lieky a uz je mi dobre. Len sa bojim ked pride znova cas na vysádzanie. Ako to dopadne.Snad tento strach dovtedy odstranim.
Dnesok je zvlastny, doobeda som pracovala to bolo ok, potom bolo krasne tak som si na balkonoch porobila poriadok, zasadila cibulky kvetin. A potom sa zatiahlo a som taka nijaka. Ale urobila som pokrok, priznala som si,ze nie som realista ako som si to o sebe nahovarala ale som pesimista ako sa patri. Ucim sa vnimat veci inak a reagovat pozitivnejsie.
@janefonda niektore typy ludi sa musia zmierit,ze lieky budu brat cely zivot.Baby boli ste uz v detstve uzkostlivejsie emotívne či prišlo to až neskôr?Prečo si myslíš,ze si pesimista?🙂)Ja som myslela,ze nie som milujem život spoločnosť ludi,chaty,akcie som za kazdu srandu, ale psychologická tvrdí,ze vo vnútri som total pesimista,ktorý nevie robiť dôležité rozhodnutia všetko si 100x premýšľam spochybnim a preto sa tocim v kole.Niekedy mi príde,ze ľudia okolo mňa napredujú len ja stagnuje.Asi mám utkvel predstavu,ze všetci okolo mňa sú geroji len ja slaboch.Mne uplne pokazilo sebavedomie tieto moje úzkosti a depresie, tak sa ani necudujem,ze mam o sebe pochybností..Ešte stále som dosť bez energie a včera som už o 20zaspala pri TV.Strašne ma ubíja toto počasie uz chcem leto grilovacky turistiku.včera som stretla susedku co pred 2m mesiacmi porodila chuda dostala poporodnu depresiu dieťa je celý deň placlive ma po 10 r druhe babo tak sa tesila a úplne bolo na nej vidieť aká je zničená také smutné oči.Táto psychika je svinstvo.Mne psychologická povedala,ze keďže sa mi za 10 r stalo 3x pohoršenie neodporúča mi lieky vysadzovat a načo stále vymyslam🙂asi chcem byť silnejšia ako mi je dané do vienka.
@eliska13 som taka ako aj ty. Všetko spochybnim, radšej sto krat premyslim. Uz dopredu myslim ako mam reagovať na určité podnety. Bola som vzdy ustrachana. Ale na druhej strane stale som bola vonku, veeela kamosov, chaty, no mam rada zábavu. Na druhej strane som veľmi zodpovedná, myslím ze sama seba tlačím často do veci co nie su nutne.
Myslim, že jar leto nam kazdemu pomoze.
Mne dr povedal, ze sa tri krat pokusime o vysadenie a ak ani jedno nebude ok tak potom budem mat lieky nastalo. Hlavne,ze je mi lepšie to ma veľmi teší.
@janefonda ja mam genetické predispozicie moja babka aj jej sestra sa liečili na depresie.Vždy som bola uzkostnejsia odkedy som porodila o to horšie.Akonáhle mi je dobre znížim lieky či vysadim na 2,3 mesiace a príde to znova strach búšenie srdca ranne budenie potom nasadenie ešte vacsie depresie,pokým zaberú po tejto jeseni uz lieky nevysadim a musím sa zmieriť s mojou povahou prezivanim.Ja už od detstva som bola taký hlbavy typ, strachopud.Len strašne dúfam, ze túto povahu nezdedilo a neobkukalo moje dieta pritom ja nie som doma placko ci pesimista to ja tak vnútorné vsetko prezivam.A muž je podobný ma rád istoty neriskuje nemá ma kto nakopnut k nejakej extra smelosti, rodičia detto vždy som počúvala v detstve musíš byť zodpovedna
Taka som aj ja dievcata. Ked sa tak pozriem do minulosti musim priznat ze vzdy som bola uzkostna a skor pesimisticka. Takze teraz sa ani necudujem ze ma to postihlo. A co sa tyka vysadzania liekov uz sa budem asi bat vysadzania a prave ten strach mo neprospeje a budem zase tam kde som bola. Radsej by som uz nevysadzala. Teraz uz len tuzim aby mi lieky zabrali. A konecne ma vsetky fyzicke priznaky opustili. Zacala som cvicit s trenerkou. Upravila som aj stravu. Mam za sebou prvy tyzden a kilo dole. Tak sa celkom vytesujem.
@janefonda a ako sa to tebe znova vratilo? Ake si mala priznaky?
Ja som taktiež pesimista a vôbec si neverím..od detstva...na druhej strane Chcem veľmi niečo dokázať.. hlúposť...
Ahoj,tak oslavu manzelovych menin mame za sebou,vsetko ok,počasie otrasné,u nás celý deň hmla,hnus,je to ťažké pre naše stavy,aj môj švagor,čo ma depresiu,,mal dnes veľmi ťažký deň,bol sice na oslave,ale mal veľký tlak na hrudi a ani s nami nemal chuť rozprávať,takže uz potrebujeme jar
@bambulka05 vratilo sa to atakom. Ja nemám panicku poruchu , ale depresia sa mi ohlasi panickym atakom. A potom klasika, strach, plač, nič sa mi nechce, extremna unava, úzkosť...a už sa to na mňa valí. Aspoň že atak je u mňa len oznamovacia záležitosť. Telo tak reaguje, psychologicka hovori ze to je moja ručná brzda, aby som vedela že mám spomaliť.
@eliska13 aj ja ma genetickú predispozíciu. Moja babka sa liečila, no dnes už nemá na depresiu lieky. Ale aj keď sa zdá, ze je ok, viem ze roky rokuce ma veľký problém so spánkom a že sem tam sa predsa len depresia ohlási.
@eliska13 no dievky ta povaha.. Predtym nez sa mi to stalo som byvala takmer bezstarostny clovek.. byvala som velmi aktivna, kopec zaujmov, kamaratov, stale von, tancovat, bavit sa. doma som sem tam vybuchla, nikdy som sa nenechala, vzdy som si hovorila svoje.. tvrdohlava.. napovrch sebavedoma.. perfekcionistka a velky moralizator a altruista. a v hlbokom vnutri precitlivela, pochybujuca.. niekedy s velkym strachom. strachom o rodinu, o seba, strachom z lietania, z tmy, z davu, strach z takych pre druhych obyc.veci.. cize nieco hlboko tam bolo. ale prevazovalo vzdy to pozitivne u mna, vzdy som to zvladala musim povedat ze som byvala v globale spokojny clovek. no a teraz po roku.. citim, ze som stratila samu seba a este stale sa hladam. citim sa niekedy ako rozpoltena osobnost. a teraz nechcem kydat.. ale s tym suvisi moje velke znizenie sebavedomia sposobene touto chorobou.. a po odchode z terapie si stale viac myslim, ze ani to mi moc nepridavalo.. psycholog ma mal za cloveka extremneho, neempatickeho, frustrovaneho, nahnevaneho, zavisleho a manipulativneho. a okolo tohto sme sa tocili az som vela krat tomu uverila. ano, su vo mne mozno niektoré prvky, ale poviem vam. ked som to riesila s kamoskou, tak raz az nado mnou plakala ze ci som normalna, ze ved ja som uplne ina ako ma chce on vykreslit. ze som velmi empaticka, vyborna kamaratka, oblubena, srdecna.. ze ano, mam aj zlu vlastnost a to je strasna tvrdohlavost a ze si moc berem veci, moc rozmyslam.a ze nic ine ju nenapada.. a ja som sa citila na tych terapiach jak blazon. akoby som mala nejaku poruchu osobnosti. ja uverim ked mi niekto nieco stale ponuka, naznacuje, aj potvrdzuje.. a teraz ked tam mesiac nechodim.. zacina sa mi vyjasnievat. a rozmyslam, keby som tam dalej chodila kam by to viedlo. psycholog bol strasny negativista, posadnuty diagnozami, direktivny.. v niecom mi na zaciatku pomohol. Ale po odzneni priznakov depresie a uzkosti som mohla skoncit aj skor.. dufam, ze teraz najdem konecne spat moje sebavedomie a nazory, ktore budu iba moje.
@sovidzka 🌺🌺🌺🌸🌸🌸krasne napisane sovidzka 😘🌸🌸mas pravdu je dobre spoliehat sa len na seba a na svoje pocity a instinkty🌺🌺🌺❤❤🌸Len ty poznas najlepsie samu seba a nenechaj si od nikoho nahovorit ze si niekto uplne iny 🌺🌺🌺Nedovol aby si stracala samu seba len preto ze ta niekto tak vidi 😘🌺🌺🌺Podstatne je len to ako seba samu vidis ty a aka chces ty aby si bola. Pretoze nic nieje nemozne aj ked sa v depresii a uzkostiach citime slabe v mysliach sa musime vidiet stale silne a musime sa vidiet ako vitazi len tak sa dostaneme do ciela. Preto nam nikto nebude hovorit ze sme pesimistky lebo za pesimistkami sa skryvaju velke bojovnicky optimistky ktore maju svoje ciele a tie ciele aj dosiahnu 🌺😘🌸🌸🌺🌺🌸
🌺🌸🌸🌺🌺🌺💐💐💐💐Dievcata krasnu nedelu a hlavne krasnu nedelu tebe ❤❤fivulinka ❤❤vsetko krasne k tvojim narodeninam vela nadhernych dni naplnenych radostou a pokojom nech najdes svoj vnutorny pokoj a stastie 🎂🎂🎂🍾🍰🍾🍾🍾Zelame ti tu vsetky krasnu oslavu a posli nam kusok s torty💐💐💐💐💝💝🍾🌺🌺🎂🎂🎂🎂
Aké krásne slniečko sa dnes na nás usmieva. Oblečiem deti a šup do volebnej miestnosti. Dnes si volíme budúcnosť na pár rokov. Žiť v inej krajine než v tej kde som sa narodila je niekedy ťažké, no zalezi mi na nej. Aspoň máme možnosť ísť na prechádzku 🙂 krásny deň
Ahojte. Ako sa máte? Ja dneska tak všelijako sa cítim😞 tŕpnu mi prsty točí sa mi hlava ach bože kedy bude dobreeeee?!

@sandra2308 🎂🎂🎂🎂🎂💐💐🌸Tak aj tvojmu syncekovi zelame krasne narodeniny a fantasticku party🌺🌺🌺🎂🎂🌸🍰🍰🍸