icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

savanas
5. feb 2017

Milá fivulinka, taktiež sa pripájam ku gratulácií.

Rok za rokom nám pribúda a naša osoba múdrejšou a skúsenejšou sa stáva.
Nech máš fivulinka vždy veľa lásky v sebe. Nech tvoj domov slnkom vždy žiari, pretože tvoj manžel, tvoje ratolestí bez teba nechcú byť.
Nech zdravie je stálou prítomnosťou, pretože si nežnou ženou, ktorá lásku rozdáva.
Si nenahraditeľnou maminou a manželkou.
Všetko naj fivulinka pre teba.

esselte
5. feb 2017

Ahojte,takže zajtra idem po marodke do práce,teším sa na deti ale sj mam obavy,že bude zle,držte prsty,nech to vydržím,ale pre istotu si beriem benzak so sebou,ak by bolo najhoršie,doma mi je už dobre,tak som zvedavá zajtra

savanas
5. feb 2017

Milé dámy. Okrem tohto servera navštevujem server pre singláčov a zapáčil sa mi tam jeden príbeh. Niekedy sa stane, že manželka príde domov, a s veselou tvárou pozdraví manžela, ktorý opätuje udivený pohľad.
Niekedy my muži máme problém vidieť do vás žien.
Tak toto ste vy dámy, keď máte prirodzene milú tvár.

„NÁDHERNÝ DEŇ
Deň sa začal zle a mal sa skončiť ešte horšie. Autobus ako zvyčajne, bol nabitý.
Hádzalo ho na všetky strany, a to len podporovalo zlú náladu.
Zrazu som počula hlboký hlas. Prichádzal spredu: “Nádherný deň, čo na to poviete?”
V tlačenici som toho človeka nevidela, ale počula som, ako opisuje jarnú krajinu a upozorňuje na veci, ktoré sa približujú: kostol, park, cintorín, požiarna stanica… Všetci cestujúci to sledovali cez okná. Nadšenie bolo také nákazlivé, že som sa začala v ten deň prvý krát usmievať.
Prišli na moju zastávku. Ledva som sa pretlačila k dverám. Pozrela som sa na nášho sprievodcu. Bol to taký malý človiečik s čiernou bradou a so slnečnými okuliarmi. A v ruke s bielou palicou. Bol slepý.
Vystúpila som z autobusu a všetko moje napätie sa zrazu vytratilo. Boh vo svojej múdrosti poslal slepca, ktorý mi pomohol vidieť. Vidieť, že aj keď niekedy všetko ide zle, keď sa všetko zdá temné a smutné, svet je naďalej krásny. Nôtila som si akúsi melódiu a vyšliapala som po schodoch do svojho bytu. Nevedela som sa dočkať, ako pozdravím
svojho manžela slovami:
“Nádherný deň, čo povieš?“

Ste nenahraditeľné maminy a manželky. Vďaka Vám všetkým.

layla1
5. feb 2017

Dievčatá dakujem za vaše rady ale mne je tak strašne zle že to sa nedá vydržať.

layla1
5. feb 2017

Tie antidepresíva som už nebrala prvú tabletku som zobrala piatok a viac som nebrala ale zle mi je neskutočne iba na tepy beriem lieky.

janefonda
5. feb 2017

@sandra2308 byvam v zahraničí. Naozaj sme mali krásny víkend. Doobedia famózne! Hneď som mala jarnú naladu, balkóny som si popratala, kvetinky posadila. A výhľad na zasnezene kopce bol len bonus. Deti mi pomahali, polievali sme jahodky. Cez den sme mali 10 stupnov a na slnku bolo pocitovo oveľa viacej.

janefonda
5. feb 2017

@mm103 presne, akoby privolavali jar. Je to upokojujúce.

esselte
5. feb 2017

@layla1 ake ad si brala?

esselte
5. feb 2017

Uz viem,že idem do práce,tak ma začala bolieť hlava,uz je nervozita tu,jooj,verím,ze bude zas dobre ,nastvala ma ta lekarka,ze mi vysadila lieky a spm zas rozhadzana,mohlo to byt dalej ok,stve ma to teraz si zas neverim

ivka1302
5. feb 2017

Dievcata u nas este pred dvoma dnami taketo pocasie🌺🌺🌺🌺🌺🌺teraz uz dva dni snezi ale dobre ze snezi❤❤🌸🌸🌸🌸🌸Sneh nam chybal toto je druhykrat co tu snezi za celu zimu🌺🌺🌺🌺🌺💕💕💞💝🌸🌸🌸

janefonda
5. feb 2017

@ivka1302 ja odfotim zajtra, ak sa počasie zadarí 😃😄
Mate to tam krásne. My sme sice v meste, ale do pol hodinky autom mame kopce, lesy.

esselte
5. feb 2017

@ivka1302 to je super,u nás cely deň husta hmla a to už niekoľko dní a dnes este aj pršalo,ani náš pes nechce ist von

esselte
5. feb 2017

@ivka1302 a kde bývaš?

janefonda
5. feb 2017

@esselte skus sa upokojit. Svoju prácu máš rada tak sa motivuj pozitivne. Ako sa deti budú tešiť keď ťa uvidia.

esselte
5. feb 2017

@janefonda veď práve,celý týždeň som mala výčitky,že nie som s nimi

ivka1302
5. feb 2017

@esselte byvam v Taliansku hodinu a pol od Innsbrucku🌺🌺🌺🌺😘😘

janka_banka
5. feb 2017

@layla1 keď si začala brať AD dala Ti lekárka aj benzace? Podľa mňa ak Ti ne zle mala Ti lekárka nejaké dať,ja viem čo prežívas,plne Ta chápem a nie si v tom sama...😉...ale ver že sú to "len" pocity...ale kurev...hnusne...ja som mala dnes tiež ťažký deň a som myslela že sa zblaznim😭....a včera tiež...ale my to dame ... A povedz si že už nie si na začiatku,sice ani nie na konci...ale na ceste k lepšiemu 💝 🌸😍

ariadna08
5. feb 2017

Ahojte, uz som sem davno nepisala. Bolo mi fajn az som si myslela, ze zhorsenia uz mam za sebou. Uzivam ad uz 11 mesiacov a uz par dni zase pocitujem uzkost. Vlastne aj viem z coho to mam a nedari sa mi to zahnat a potom nastupuju aj tie moje blbe myslienky co som uz nemala. Som aj tyzden pred menzesom. Ale minuly mesiac som bola aj cez menzes ok. Uz par mesiacov si hladam pracu a nejako ma pochytila uzkost, ze sa mi nedari 😑. Sme daleko od rodiny tak musim velmi prihliadat na prac.dobu aby som stihala aj deti. Bola som taka optimistka, ze to bude ok, nieco si rychlo najdem a teraz si zacinam zufat a tym padom sa zhorsuju aj moje stavy. Snad je to len blbe obdobie a zase sa naladim na pozitivne myslenie.

mm103
5. feb 2017

@janka_banka jani aj ty?Ja koncim piaty mesiac a dnes mám pocit že ma roztrha.... celý deň nepokojné nohy ruky neviem čo so sebou nervozita...😔neviem či si dať benzac

ivka1302
5. feb 2017

Slnecnica🌺❤❤🌸🌸zlatko ja som si tie datumi narodenin opisala zo stranky ked bola diskusia februarovych narodenin🌺😘🌺🌺🌺o apolke a simke viem lebo si piseme na mail🤗🌺💐🌺🌺Ja mam tiez narodky 13 aj moja segra dvojicka a 17 moja mama potom teta potom druha teta a 26 moj synovec vsetci februar 🎂🎂🎂🎂🌺🌸❤😘🤗🤗

mm103
5. feb 2017

@ariadna08 neboj určený to prejde .. čo si užívala?Ja tie beriem piaty mesiac...vo štvrtom som mala skoro dva týždne kritické a teraz sa tiež necítim ok dva dni ale búde to aj počasim je tu hnusne a u teba to bude aj tým menzesom...A o prácu sa neboj určite nájdeš 😉😉😉čaká na teba určite niečo lepšie...

ariadna08
5. feb 2017

@mm103 ja uzivam Citalec. Tiez si tak zvyknem hovorit, ze caka na mna nieco lepsie, kedze som uz par ponuk kvoli pracovnej dobe odmietla, proste sa to nedalo pri detoch. Ale uz velmi potrebujem zmenu, byt medzi ludmi, prist na ine myslienky.

janka_banka
5. feb 2017

@mm103
Ahoj moja,no mne menila lekárka lieky z Alventy na Brintellix...prvé dva týždne ráno 10mg,teraz týždeň 20mg... a večer len pol Valdoxanu...včera des,išla som s deckami a mužom do MCDonalds a musela som vyjsť von a revala som,ale skôr akoby som mala nervy,nepokoj,nevieš kam máš ísť aby si ten pokoj našla....normálne som som si večer zbalila kufor,že idem na liečenie...no zle zle zle...a aj dnes ráno zle,potom som sa pohadala s mužom...no sama si neviem dať rady so sebou...😭...takže viem čo citis aj Ty...alw vždy si poviem,že aj keď som na dne,ešte je tam aj pivnica 😃...ale další posrat..víkend,miesto toho aby som zbierala energiu som vycucnuta...a Ty ako znasas tieto stavy? Ako sa prekonas? Nie si nervozna na blízkých? Ach jaaaj...ale sme bojovnicky💪👍😍💝

mm103
5. feb 2017

@ariadna08 neboj určite príde ten čas mne tiež veľmi pomáhať byť medzi ľuďmi...

janka_banka
5. feb 2017

Dievcata u nás dnes krásné slnecno 🌞🌞🌞 a moja Taminka že obed na balkóne musí byt 😃🌸💝

mm103
5. feb 2017

@janka_banka som veru dnes zatinam zuby normálne ma ide roztrhnúť a neviem z čoho snažím sa čosi robiť ale obed neviem ani obsediet len úzkosť a nervozita. Poviem si vždy že už je to lepšie že sa nesmiem opúšťať a vrátiť tam kde som bola...je to ťažké....

janka_banka
5. feb 2017

@mm103 presne ako pises,nedá sa mi poriadne na nič sustredit,zatinam zuby 😖...toto kto nezažil tak veru nepochopi...fuj fuj fuj...😱....a tiež mi to chodí v etapách...a beries aj benzace???

esselte
5. feb 2017

@mm103 ja som tiež dnes nepokojná,určite je to tym.počasím,ale u mňa aj tym,že uz idem do práce,verím,ze v praci to bude ok,ale benzac v kabelke

mm103
5. feb 2017

@janka_banka neberiem ale dnes na večer si dám... lebo asi ani nezaspim taká som na nič... už nech je dobré...

mm103
5. feb 2017

@esselte neboj zajtra to zvládne a opat budeš sebavedomejšia uvidíš 😉ja to vidím dnes tiež na benzac..