Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
@ellizabeth to ti verim,ja tiez nie som rada sama,potom len premyslam o uzkosti a ona fakt pride
@mm103 a ako bojujes s myšlienkami? Ja ich mávam strašne škaredé,ťažko to zvládam,lebo sú na niekoho koho ľúbim najviac na svete...
@ellizabeth áno presne tak takéto myšlienky mávam ja..a sú strašne a tiež sa týkajú osoby, ktorú milujem...je to asi to najhoršie čo som doposiaľ zažila..ja som sa hned hnala do práce aby mi lieky rýchlo zabrali a aby postupne odchádzali ked prídu snažím sa ich odovzdať vždy si opakujem Pane do tvojich rúk vkladám všetky svoje strachy a úzkosti..alebo sa snažím v duchu modliť alebo hovoriť si násobilku..hocičo..len aby som odvrátila myseľ...no niekedy je to naozaj veľmi ťažké...
@mm103 len ja to len tak nedokážem....Nemám ani nič čo by ma rozptylilo... To máš dobré,že máš Boha...A že veríš...
Ak sa smiem spýtať,aké sú tvoje myšlienky,tie zlé? A na koho smerujú... Ak nechceš verejné,tak mi kľudne napíš správu...
Inak dievcata aj ja po vikende ked idem do prace citim taku vnutornu nervozitu. Citim aj mravcenie v nohach. Sama neviem preco to je ale je to tak. Aj ja som mala tazky vikend teraz sa to uz zlepsilo.
@esselte ja tiez medzi deckami fajn ale ked pridem domov som uplne unavena a najradsej by som iba spala.
@ellizabeth
@mm103 dievcata keď sa bavite o tých zlých myslienkach,tak ja keď mi je zle,mám tendenciu obvinovat manžela,svokru,moju mamu a vytahujem všetky "staré veci" ...priznavam to verejne, myslím že tu v tom nie som sama 😎...teda dúfam😒...vždy si hovorim ze keby to bolo takto takto že by som nemusela "takto dopadnut" ....ale to sa nelutujem....no som zvedava co mi napisete,kludne tiež do IP ak chcete 😊
@bambulka05 ahoj bambulka ! Ja som tiež takto chodila do práce,pracu som milovala ale domov som prisla vždy vystavena ako citron a keďže mám dve deturence malé nevladala som to...tak nakoniec som to musela nechať a teraz sa snažím zotavit z recidivi depky a rozhodla som sa nájsť si niečo na pol uvazok ak bude lepšie a venovat sa hlavne tým mojim srdieckam❤...ale lekarka mi vravela že unavená z práce som bola preto lebo všetko moc prezivam, som citlivá,neviem sa odosobnit a do vsetkeho vkladam100% a to sa nedá takto fungovat...prvé tri mesiace čo som sa vrátila do práce som bola ako speed veverica a potom bác...ach no co uz 😃
Dievčatá moje dneska celý deň cítim strašný tlak v hlave z čoho to môže byť? Mala už niekto z vás?
@janka_banka presne aj ja mam jani ten isty problem vsetko prezivam naplno a robim veci nie na sto ale dvesto percent s vypatim vsetkych sil a potom som doma neschopna nieco urobit. Este ze som zacala cvicit s trenerkou. Ta ma vie zmotivovat.
@ivett311 ja toto mam pravidelne. Kym mi zase nezaberu lieky naplno budem to musiet pretrpiet. Je to velmi neprijemne ale patri to medzi priznaky tych nasich diagnoz. Raz mi to u preslo. Ale teraz beriem lieky odznova takze zase to mam.
@bambulka05 ja už beriem Ad 2,5 mes.takze neviem či to súvisí s diagnózou alebo nie😞
@bambulka05 presne aj ja,medzi detmi ok a doma unava,dnes som.si pustila aj autogenny trening a zaspala som pri ňom
@ivett311 tlakom som si presla aj ja ked som nasadzala liecbu. Teraz je to uz o dost lepsie. Obcas mam trpnutie hlavy vo vlasovej casti, ale aj to uz len obcas. A v zaciatkoch liecby som mala hrozny tlak na koren nosa.
@janka_banka ja som tiez taka, vsetko chcem mat tip top a to hned. Ucim sa si vylozit nohy a viac sa venovat sama sebe. Je mi uz neporovnatelne lepsie nez mi bolo pred troma mesiacmi. Dnes som napr extremne vystavena, uz sa neviem dočkať do postele. Máme toho teraz veľa, takže ta unava je pochopitelna. Len ked ja sa za to ze som unavena hanbim, u nas v rodine sa vzdy slapalo na 100%...tak si vyčítam že som ten slabí článok. Aj keď viem že je to blbosť, nikto mi to nevyčíta.
@janka_banka tie tvoje myšlienky sú úplne normálne...A možno máš aj pravdu v niektotych...Možno to aj preto vytahujes keď ti je horšie... No tie zlé myšlienky čo sme písali my,bolo niečo iné,niečo čo sa týka choroby OCD ,také hnusné vtierave myšlienky... Skús si kuk niečo na nete o Tom ak ťa to zaujíma... Je to hnusná choroba ako všetky tieto pliagy... Poprípade ti napíšem viac,ale toto asi nie je tvoj prípad..
@janka_banka presne to robim aj ja,mne terapeutka vravela,ze som ako motorova myš a všetko chcem,aby bolo super ,aj v škole,aj doma neviem vypnúť a preto potom pride úzkosť
Kefy vlastne zmiznú vedľajšie účinky Ad?

@mm103
Dva roky som brala a vysadzala som veľmi pomaly...A celkovo len vysádzanie možno pol roka....