icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

ivcam2
6. feb 2017

@ivett311 tie tlaky mavam aj ja a to beriem ad uz dlho. Hlavne pred menzesom. Par dni v mesiaci uarcite. Ale ja som tiez niekedy ako duracelka a potom stiahnuta krcna a tlak v hlave.

janka_banka
6. feb 2017

@sahenka 😝 ... hej hej ... a hlavne ho poriadne "omokri" ... 😉 .... mne sa manžel vždy smeje, ale keď mňa to taaaak upokojuje 😅🙈

ivett311
6. feb 2017

@ivcam2 no ja som tesne po..

savanas
6. feb 2017

Esselte, presne tak.
Boli by sme mŕtvy muži.

ivcam2
6. feb 2017

@mm103 som si uz davno povedala ze kaslem vecer na bordel. Ale prisla som z prace o 20:50. Vybrala nakup z auta ktory som urobila doobeda pretoze som v praci.zacinala o 12.00. Vylozila nakup, upratala chladnicku, kedze aj jogurty a sunky starnu. A urobila miesto cerstvemu nakupu. Vylozila umyvacku, nalozila umyvacku. Postierala omrvinky a pozametala. Podpisala ziacke knizky, pripravila lueky na imunitu starsiemu synovi, pretoze rano by ich zabudol zjest a to este o pol 10 prisiel na neho sialeny hlad a mne sa uz zacala tocit hlava. Proste vsetko upratat aby som sa rano zobudila do cisteho. Teraz som si konecne lahla a uz sa mi.neda ani spat. Takze zienky z coho to mame asi toto vsetko ? Viem ze nie som jedina, ze chcem mat vsetko tip top. Manzel.pomaha ale momentalne je chory a ked je chory chlap, tak je to vazne. A to robim v call centre banky mam usi ako slon. 😂 a teraz ma napadlo ze som nepustila pracku, nevadi aj zajtra je den. Dobru noc dievcata, zajtra idem na kontrolou k dr. no co jej zas poviem ...

ellizabeth
6. feb 2017

@slnecnica333 mám aj iné problémy okrem OCD mám aj depresiu a panickú poruchu 😑

savanas
6. feb 2017

Milá esselte.
V mojom živote som mal partnerský vzťah, v ktorom bola intimita, len s jednou ženou. Ja osobne v tom vidím moju neschopnosť vedieť lepšie viesť rozhovor s vami ženami. Vlastne najviac som sa asi osmelil v rozhovore s Vami ženami, keď som odišiel za prácou a cestovaním do zahraničia. Sranda, nikdy som ani najmenej netušil, aký život je.
Ako dieťa som znenávidel mužov, ako aj seba samého, pretože sme poniektorí ako neukojené zvieratá. Bolo obdobie, keď ma balili nielen ženy, ale aj muži. Neznášam mužský chtič, kvôli ktorému som občas túžil po kastrácií. Ešte našťastie je to úkon, ktorý nerobia za rohom na počkanie, pretože mi to vtedy riadne hrabalo. Mladý, neskúsený a sprostý.
Potom keď prišlo manželstvo, zase sa vytiahli nevyliečené jazvy minulosti a zase som mal túžbu byť ten chudáčik, ktorý je jediný s obrovskou bolesťou. Znenávidel som určitú časť žien, až som sa začal pýtať seba samého, prečo neskúsiť partnerský intímny vzťah s mužom, veď môj bráško tak tiež žije.
Bože toľko bolesti si vieme nevedomky narobiť.
Pred dvoma rokmi keď som si po narodeninách chcel vziať život, tak som znenávidel celé ľudské pokolenie a modlíl som sa, za to, keby som sa nikdy nenarodil. Bože tak som nenávidel seba. Prestal som veriť, že v tomto svete ešte niekto túži po nehe, po láskavých nenahraditeľných prejavoch muža a ženy.
Dostal som šancu. Stretol som v mojom živote ďalšiu vílu. Je to žena, psychoterapeutka, ktorá lieči najmä tú detskú dušu. Duša, ktorá od šiestich rokov má spomienky na krv na stene kuchyne a občas na chodbe. V prvých ročníkoch ZŠ som bol bitkár a sadista. Týral som chalanov a mal som rešpekt. Raz som skoro prizabil počas nekontrolovateľného úderu chalana, za čo som dostal návrh na polepšovňu. Dostal som len trojku, návštevy a učitelia kontrolovali moje správanie sa počas prestávok. V ôsmom ročníku som dostal neskutočný chtič po sexe a skoro som znásilnil spolužiačku. V prvom ročníku na SOU som skoro vrazil kuchynský nôž do tretieho otca, u ktorého som nenávidel, keď moja mama pred ním občas chcela utiecť a vždy po prvej rane išla k zemi.
Nenávidím násilie v akejkoľvek forme. Pokým som nestretol moju terajšiu psychoterapeutku, tak som videl v každom prevažne necitlivosť, nenávisť, žiarlivosť. A ja. Ja som bol najhorší. Bol som fyzický muž, ktorého ex nazvala chladným mramorom.

A teraz. Som muž a nevyvinuté dieťa v jednej osobe. Na figu je, že sa odznova učím žiť život ako dieťa a dorásť do úrovne muža. Učím sa byť synovi otcom, akého som ja nemal. Využívam znalosti duchovná, ktoré siaha do minulosti, keď som robil zlé vecí. Prenasledovali ma sny, v ktorých som bol aj v pekle a nemohol utiecť. A keď som sa spotený prebudil, tak som bol šťastný, že to bol len sen. Horory mi boli rozprávkou na dobrú noc, pretože keď som dostal depku, úzkosť, strach a bál som sa bolesti, tak som sa zvíjal na zemi a pred očami sa mi mihali obludy, z ktorých som mal strach jak nikdy v živote pred tým.

Esselte, keby ste vy ženy neexistovali, už dávno si zvolím ticho a pokoj, ktorý som na zemi skoro nespoznal.
Preto ste vy ženy veľmi dôležité. Dúfam, že raz budeme my muži lepší a všetku vašu lásku, trpezlivosť a nehu vám vrátime.
V tejto chvíli sa teším, pretože zajtra ráno mi začína víkend a uvidím môjho syna. A v tri dní sa stretnem s mojou poslednou vílou, psychoterapeutkou. Už sa teším na víkend a prajem si to žiarivé slniečko, pretože mi strašne chýba.

savanas
6. feb 2017

Pardon, vlastne to slniečko chýba nám všetkým.🌞🌞🌞

esselte
7. feb 2017

Ahojte,prajem krásny deň všetkým,dnes som vstala celkom ok,ale ešte to nie je ono,chce to čas a trpezlivosť,teším sa na detičky a aj na krúžok,mám krúžok spoločenských hier,pretože som si povedala že deti ich nehrajú a s rodičmi už vobec nie,a ja sa vrátim fo detskych čias,kde som bola super v pexese,teraz ma deti ohraju a hlavne ich učím aj prehrávať,vidim ich osobnosť v inom svetle ako na hodine,veľmi radi majú activity a to hlavne pantomimu a ja sa teším s nimi,drzte prsty,nech mi je ok a ja drzim prsty vám

eliska13
Autor odpoveď zmazal
eliska13
Autor odpoveď zmazal
mm103
7. feb 2017

@ivcam2 no vidím že mas rituály ako ja 😂 držím palce a daj vedieť ako si dopadla...

mm103
7. feb 2017

Kočky dobre ránko,chcem sa vás opýtať,cvicim a jem taktiež zdravšie no napriek tomu sa mi pohla váha len o tri kilá a to už cvičím druhý mesiac... myslíte si že je to aj liekmi,ze ide váha dole tak pomaly?

ivcam2
7. feb 2017

@mm103 o tri kila ved to bud rada. Pomaly ale isto. Mam kolegynu, ktora lame rekord v jojo efektoch. Poznam ju dva roky. Na zaciatku mala 60 a teraz asi 90. Sama dieta a jojo. Robi na druhom oddeleni. Teraz je tehotna no ja som si myslela ze uz ma termin a ona ze je v tretom mesiaci. Ja tiez potrebujem zhodit aspon 7 kilo by potesilo. Porad ako sa stravujes.

mm103
7. feb 2017

@ivcam2 stravujem sa päťkrát denne podarilo sa mi vylúčiť takmer úplne pečivo ale sem tam si dam.. kuracie mäso zelenina vajíčka šunka s vysokým podielom masa ale zbožňujem aj jogurty a syry a tie naozaj nejem nízkotučné a cvičím štyrikrát za týždeň ale doma so segrou 😉 na fitko nemám akosi čas...A cez víkend vždy zhresim dám si aj koláč 😉😉

esselte
7. feb 2017

@mm103 ahoj,tak rano bolo super a teraz prisiel atak,ale už presiel,riadne sa to strieda,asi musím počkať,kým sa stabilizujem

mm103
7. feb 2017

@esselte super že si to zvládla 😉😉😉napredujes a to je super..

eliska13
Autor odpoveď zmazal
esselte
7. feb 2017

@mm103 no ved napredujem,ale nechcem ataky,včera neboli ken som bola unavena a dnes atak ,kolegyňa len spomenula,ze vyvarala kanvicu a nevie ci vyliala a oplachla saponat a ja som si urobila kavu a hned mi prislo zle,aspon viem pricinu

mm103
7. feb 2017

@esselte ahaaa si sa zlakla... neboj bude dobre

mm103
7. feb 2017

Kočky ešte dnes idem k zubárovi môžem na ad injekciu?

ivka1302
7. feb 2017

🌺🌺🌺🌺🌸🌸Dobre rano dievcata tak u nas po troch dnoch snehu takyto krasny den 🌺🌺🌺❤❤Dnes by bolo super na lyziach ale nejdem pretoze som slubila jenemu znememu tortu kedze ma zajtra narodky tak sup sup do pecenia 🌺🌺❤❤😘😘

esselte
7. feb 2017

@mm103 presne,musím sa naucit zas zvladat strach a prekonať atak,ty to ako robíš?

esselte
7. feb 2017

@mm103 ano,ja som di davala

mm103
7. feb 2017

@esselte začnem dýchať do brucha alebo sa modlím v duchu..

esselte
7. feb 2017

@mm103 mam voľnú hodinu,tak si idem dať dychanie do brucha a pomodlim sa,ale mam.stale teraz hlúpy pocit od toho ataku,ide mi to na nervy,no nič,snažím sa ukľudnit,uvarila som si aj caj melaton na ukludnenie

mm103
7. feb 2017

@esselte neboj bude dobre myslí na niečo pekné...

esselte
7. feb 2017

@ivcam2 ako ti je?Mne ešte stale divne,ale uz som v praci,lekárka mi kazala pridat si este polovicu paretinu na obed,ale bojim sa vedľajších ucinkov,beriem 30 mg a 40 je maximum,preco ma ad nedrzia?ved na to ich beriem,ale musim aj benzaky,lebo bez nich mi je zle

fivulinka
7. feb 2017

@mm103 najzdravsi ubytok na vahe je tie 2kg mesacne, vtedy ide o zdrave chudnutie, bez jojo efektu, ak si tento styl stravovania a pohybu ponechas ☺ takze len tak dalej, ide ti to krasne...a poradim ti, zmeraj sa a vyfot, lebo cislo na vahe nie je take vypovedajuce o tom, ci chudnes...mozes stratit napr.1kg tuku a zaroven naberies 1kg svalov, cize vaha sa nehybe, ale telo sa meni 😉💪...ja som teraz tiez po dlhsej dobe zacala chodit do fitka a so zdravou stravou 😉

esselte
7. feb 2017

@mm103 a co teraz robia ad?,veď by mali účinkovať,nie?ty sa máš dnes ako?