icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

mm103
2. apr 2017

@sandra2308 ja kvôli tomu že chcem druhé dieťatko ale bojím sa popravde že to príde v tehotenstve zase...

ruzicka33
2. apr 2017

ahojte baby vsetko sa da zvladnut ked je doma psych.pohoda!! mne pomohol paretin dlho som bola bez liekov ale teraz som v 6mesiaci tehotenstva a vsetko sa vratilo asi to bude hormonmi ☹ utesujem sa ze po porode to opatbude lepsie ale co teraz? dr mi nechce nic predpisat ze to je len v hlave a mam vydrzat ale uz nedokazem prejst ani do obchodu. brali ste nieco v tehu?

lianne7
2. apr 2017

@sandra2308 ano citala som,ze je to iste..no nechapem odkedy beriem z noveho balenis tak mi hrozne mykaju svaly po tele.😕

mm103
2. apr 2017

@ruzicka33 môžem sa opýtať ako dlho si brala paretin a či ti bolo úplne dobre ako predtým? 🙂

esselte
2. apr 2017

@sandra2308 ja beriem rivotril,mne je po ňom ok,beriem na večer aj helex,ad beriem paretin,ale musim aj benzaky,lebo ad mi pravdepodobne nestačia,skúšala som vysadiť,ale hneď po dvoch týždňoch bolo zle,tak beriem aj ad aj benzaky, ale len 0,25 mg rano a večer

risko66
3. apr 2017

Mam zvysny neotvoreny Brintellix par krabiciek , zostatok po liecbe. Kto ma zaujem ?

risko66
3. apr 2017

Ahojte
Mam zvysny neotvoreny Brintellix par krabiciek , zostatok po liecbe. Je to skvely liek neporovnatelne lepsi ako klasicke AD ako su paretin,seroxat,escitil,asentra atd.

Ak ho chcete piste mi.
Je to najnovsie antidepresivum na svete.

sandra2308
3. apr 2017

@ruzicka33 ja som vysadila seroxat, ked som otehotnela, tri mesiace som vydrzala, no potom som to uz nemohla vydrzat. Tak mu doktorka predpisala citalec. Tiez som to skusala vydrzat, no nedalo.sa😕 Ty sa citis zle cely den a kazdy den?

slavkasobanska
3. apr 2017

@risko66 ja ho beriem tiež a je naozaj vynikajuci,..

janka_banka
3. apr 2017

@risko66 ja som ho brala cca 4 týždne a musela som ho vysadiť, tak som sa klepala, že som nedokázala ani na wc prejsť ... mne nesadlo ... síce je najnovšie,ale na každého je účinné niečo iné, mojej známej pomohol napr.ludiomil, je to jedno z najstarších ad ... a používa sa doteraz ... ale je super, že sa takto robia nové AD, verím, že pomôžu 🙂 ....

sandra2308
3. apr 2017

@esselte a skusala si aj zvysit ad? Kolko.beries paretinu? Mozno zvysenim by si sa zbavila benzakov....kto vie. Ja mam teraz blby posledny.tyzden, vkuse ma tlaci na hrudi, rano mije na vracanie, no hruza a to ma stres este len caka, doteraz som mala pohodu. Len ja uz sa bojin zmeny ad, ze mi nebude ani tak ako doteraz. A ten rivotril beries v kvapkach? Mam ich doma, no este som ich neskusila, nevies kolko.sa berie? A ty si teraz o.k?

ivkamia
3. apr 2017

@lianne7 Vieš, že aj ja som postrehla, že mi v poslednom čase akoby trhalo svalmi po tele len som to nepripisovala tomu novému baleniu Seroxatu.

timea179
3. apr 2017

Och...vzdy tie hnusne stavy,pocity a fyzicke blbosti...

sandra2308
3. apr 2017

@timea179 aj napriek tomu, ze si vezmes benzak mas take iste stavy?😣

lianne7
3. apr 2017

@ivkamia ved to ani by ma nenapadlo,ze z noveho.ale hej.😕 a zlozenie je to iste,tak nechapem.achh.:pensive:

timea179
3. apr 2017

@sandra2308 tesne po benzaku nie ale neskor to mam zas☹

sandra2308
3. apr 2017

@timea179 a za aky dlhy cas ti zacne posobit neurol 0,5 a ako dlho ti posobi? Lebo ja mam pocit ze mne zacne posobit az tak za dve hodky a dnes napr. mi ani nejak velmi nepomohol😕

timea179
3. apr 2017

@sandra2308 mne tak do 15 minut,a mozno posobi nejake 4-5 hodiny

evak12
3. apr 2017

@timea179 to tak kratko ucinkuju benzaky?

mm103
3. apr 2017

Kočky ja mám rivotril... Kuknite si rozdelenie benzodiazepaminov.... Neurol frontin lexaurin majú trvanie cca 4 hodiny... Rivotril, diazepam 12 hodín...Ja užívam ten rivotril a som spokojná... Zaberá pomerne rýchlo...

evak12
3. apr 2017

@mm103 ahoj,a ti zabera 12hodin?ja si rano dam,0,5 a poobede zase ....

timea179
3. apr 2017

@evak12 jeden mi nestaci na cely den ☹

timea179
3. apr 2017

@evak12 tiez si davam 2x

tslobik
3. apr 2017

Ahojte babule.......uz som doma z nemocnice....... Bolo tam uzasne.......som si oddychla...Este by som ostala keby mi nebolo smutno za mojimi chlapmi.

savanas
3. apr 2017

Ááá vítame ťa @tslobik.😉
Máš pravdu, chlapi👦👶 bez teba💃, taká domácnosť potrebuje ženu. Bez vás žien, to si ani neviem predstaviť na dlho.
Inak, mám radosť🌞, že si si oddýchla.
Čím som starší, tým viac aj ja osobne si vážim každú chvíľku, keď mám možnosť načerpať silu ísť ďalej, v tom našom dennom živote.

esselte
3. apr 2017

@sandra2308 ja som ok,teraz pre zmenu prichadza jar a vtedy sa niekomu pohorsi,ja beriem rivo tabletky 0,25 mg rano a večer,polovicu tablety,najmenšiu davku,beriem 30 mg paretinu,jeden a pol tabletky,aj lekarka mi radila navysit paretin,,ale nebude mi zle?ak navysim?teraz sa citim dobre,ale mrzí ma,ze beriem rivo a niekedy aj helex,ale takto mi je dobre,len som dost pribrala a myslim,ze je to z liekov

sandra2308
3. apr 2017

@esselte podla mna ti urcite nebude zle pri navyseni. Ja ked som navysovala, citila som zlepsenie, ved o to ide. Myslim, ze keby ti bolo zle, tak navysovat nepotrebujes, ci?☺
Jani ty ucis na strednej, ci zakladnej skole?

esselte
4. apr 2017

@sandra2308 ucim na zakladnej škole,monentalne druhakov,ja mam 1.-4.ročník,tych najmenších,ináč ,skusim navysit ,je to len o polku tabletky,tak by to nemalo urobiť veľké zmeny,ale benzaky musim aj tak vysadiť postupne ,raz mi lekarka kazala naraz a po dvoch týždňoch bolo zle,musela som az ostat na marodke

esselte
4. apr 2017

@tslobik a čo ti dali v nemocnici?Aké ad,či aj benzaky?A doma je to ok,nevracia sa ti nič?

ruzicka33
4. apr 2017

@mm103 asi po 3mes.mi bolo uplne super