icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

matag
5. apr 2017

@timea179 citala som ze niekedy AD zaberaju az za 2 mesiace, tak stale dufam😒

timea179
5. apr 2017

@matag aj ja dufam,ale kazdy den ked je zle tak to je uz privela

rebecca1805
5. apr 2017

@sandra2308 ahoj moze to byt zo psychiky ja som toto mala lekár mi vravel ze ma to sj špeciálny názov medicinsky ,knedľa ,ze ten pocit ako keby si mala knedlu v hrdle no potrebuje to cas bez liekov tazko mne pomohlo uplne nový život

matag
5. apr 2017

@timea179 hej potom je to uz uplna beznadej, ja sa kazdy den budim s uzkostou a je to uz dost dlhooo. Zatial nemam pocit ze by mi bolo lepsie ☹

timea179
5. apr 2017

@matag ja som v pohode 2 hodky po prebudeni a potom to zacnne

sandra2308
5. apr 2017

@rebecca1805 ano toto viem, ze je zo psychiky, len ja mam nieco ine, trapi ma hlavne to tlacenie na hrudniku, akoby to bolo z chrbtice, no ja samozrejme mam ine diagnozy😕

matag
5. apr 2017

@timea179 a mavas uzkosti alebo ako sa ti to prejavuje? A zlepsenie vobec ziadne nepocitujes od kedy uzivas Dulseviu?

janefonda
5. apr 2017

@matag prve dva mesiace cca je to náročné. Mne sa stav zhoršil, a potom postupne pomaličky všetky príznaky ustupovali. Viem ze to je ťažké, treba však vydržať.😉

evak12
5. apr 2017

@janefonda a ake si mala ty priznaky,stavy?

timea179
5. apr 2017

@matag kazdy den mam nejaky blby fyzicky priznak,alebo unavu,proste mam toho dost a nechce to prejst.Zlepsenie ziadne ani pri vecernom podavani,pockam do kontroly a ked to bude tak nic moc dalej tak podla mna mi zmeni,lebo toto uz je trapenie a prezivanie zo dna na den

matag
5. apr 2017

@janefonda dufam a verim, predtym som brala Alventu 2 roky ale akosi prestala ucinkovat, tak stale dufam ze tieto zaberu.

sandra2308
5. apr 2017

@matag ako si vedela, ze lieky uz neucinkuju?Mala si uz najvyssiu moznu davku? Lebo ja beriem seroxat druhy krat, prvy krat mi zabral perfektne, no teraz mam pocit, ze mam viac zlych dni ako tych dobrych😕

sandra2308
5. apr 2017

@timea179 ahoj, tak jeden den mi je hrozne,tak si dam benzak, dalsi den trochu lepsie, tak si nedam a tak sa to strieda , ja sa bojim zavislosti..m😕

matag
5. apr 2017

@sandra2308 ja som alventu brala uz druhy krat. Druhy krat lebo sa mi vratili uzkosti opat. A tak 2 mesiace dozadu som lezala v nemocnici, zistili mi zapal, vredy na zaludku, schudla som a vratili sa mi uzkosti aj napriek tomu ze som ju brala. Doktor sa bal ci mi aj Alventa nezatazuje zaludok a ze mozno prestala ucinkovat ze sa to stava tak mi vymenil AD za Dulseviu.

matag
5. apr 2017

@timea179 mnw je vecer fajn ale rana si hrozne. Ale vcera vecer som sla do obchodu a tocenie hlavy strasneeee. Je to fakt prezivanie a cakanie kedy uz bude lepsie. 😒

timea179
5. apr 2017

@sandra2308 ja uz som urcite zavisla 😉 neviem ci sa lekarka nevie trafit do spravnych ad alebo ja uz neviem.Keby som nemala tie fyzicke prejavy tak je super,ale to asi kazda tak mame.Aj cely zivot by som kludne bola na ad len nech konecne zaberu naplno a nech neriesim kazdy den ze mi je zle

sandra2308
5. apr 2017

@matag nech ti tie lieky co najskor zaberu a nech ti je dobre😊 A pri alvente ti bolo dobre prvy krat?

matag
5. apr 2017

@sandra2308 hej prvykrat ano, to som brala pocas vysokej. Druhy krat po porode ale sa mi zdalo ze ucinok uz nie je taky. Dufam ze tieto zaberu a nech je aj tebe fajn a sme len zdrave a stastne 🙂

janefonda
6. apr 2017

@evak12 priznaky? Uff bolo toho dost, busenie srdca, sucho v ustach, trhanie svalov, unava,extremne sa mi snivalo - po noci som bola vycerpana, nepokojne nohy- stale som bola napäta, trpnutie vo vlasovej časti, - našťastie jedno po druhom pekne ustúpilo.

janefonda
6. apr 2017

@matag hlavne treba vydržať, sama vieš že to nejde z dňa na deň. Treba dať šancu liekom aby zabrali.

matag
6. apr 2017

@janefonda hej snazim sa kazdy den ale tie ranajsie uzkosti ma uz dost unavuju. Bez benzaku by to neslo uz ho beriem mesiac a uzkosti su stale ☹

eliska13
6. apr 2017

@matag je to este kratky cas
len to neprehanaj s tymi benzakmi z nich mozes byt este slabsia.Najlepsie je na zaciatku byt na PN ved telo potrebuje klud, spanok ...teraz si celkovo slaba a nie este cestovat do prace, podat vykon.....

ivkamia
6. apr 2017

@evak12 ˇano, na začiatku liečby sa zvyčajne všetkým pohorší.

evak12
6. apr 2017

@ivkamia aj vtedy,ked som len menila lieky?z paretinu,nykobu,valdoxanu,mam teraz mirzaten na vecer,paretin polku rano,plus rivotril

matag
6. apr 2017

@eliska13 bola som dva tyzdne doma, potom som myslela ze ked budem medzi ludmi tak aspon sa trocha rozptylim ale moc to nepomaha ☹

sandra2308
6. apr 2017

@bernusha ahoj, ako ti je dnes? Mne je dnes zle od zaludka, napina ma a som nafuknuta, aj ked skoro nic nejem. Asi aj travenie suvisi so psychikou, nie?😕 A ako casto beries benzaky?

esselte
6. apr 2017

Ahojte,chcela by som sa opýtať,či nemáte skúsenosti s ketodietou,ci sa smie nasadit prii ad,vela teraz o nej čítam,kolegyna uz s nou schudla 6 kil

evak12
6. apr 2017

ahojte,pozna niektora z vas liek Kventiax?

bernusha
6. apr 2017

@sandra2308 ...urcite ano,aj ja som stale nafuknuta,a nechuti mi jest...ja mam aj vela kyseliny,a pytala som sa z coho to moze byt,tak hned sa ma opytal,ze ci nemam nervy,a pod...cize zaludok si vela odnasa...a dnes mi nie je tiez ok,dozvedela som sa totiz nedobru spravu od dr..😣

sandra2308
6. apr 2017

@bernusha tak to ma mrzi, dufam, ze to nieje nic vazne😕 Nepamatam si, ake lieky beries a ako dlho? Mas casto vykyvy?