icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

eliska13
6. apr 2017

@evak12 ved prave preto, ze si ich menila Ti moze byt horsie.Je to akokeby si ich brala odznova.ina ucinna latka....neboj sa paretin je dobry uz Ti musia najst nejake z ktorych bude lrpsie drzim palce😉

evak12
6. apr 2017

@eliska13 dakujem,dnes som bola pri lekarke a k mirzatenu,mi pridala kvenitax,nepoznas ho nahodou?

janefonda
6. apr 2017

@matag ja som bola prvy mesiac doma, zvladla som to bez benzakov aj keď to bolo občas ťažké. Osobne si myslím, že benzaky sa na sk rozdavaju ako cukriky. Nevravim v krízovej situácii dokážu isto pomôcť, ale treba ich brať len v nudzi. Mne ich dr ani nepredpisal aby ma to nelakalo.
Uprav si kus životné návyky, mne veľmi pomáha joga, relaxacne cvicenia ...

eliska13
6. apr 2017

@janefonda aj ja mam pred nimi respekt.moja babka bola od nich zavisla a bola v Zaluzi na lieceni.Ona brala AD, ale to boli este tie za komunistov a stale nebolo dobre ci take ci onake....lekarka uz nevedela co s nou a dala jej benzaky cele roky ich brala a postupne vyssie davky

@evak12 nie, nepoznam ja som len Seroxatova😉 ale ani si nic nezistuj, lebo budes mat nedoveru ci predsudky ver tomu, ze Ti pomozu

risko66
7. apr 2017

Je velmi naivne si mysliet ze cokolvek na centralny nervovy system nie je navykove.
Ci liek ci alko ci cokolvek co meni hlavu
Ze nieco nie je navykove je len zavadzanie farma spolocnostami..
;)

eliska13
7. apr 2017

@risko66 ano, ale ked ta rozdrazdena nervova sustava napr pri strese sposobuje bolesti zaludka, zvracanie ci tocenie hlavy, uzkostne myslienky treba ju liekmi "oblbnut"a potom casom rozmyslat preco sa to stava co je pre cloveka ten velky stresor praca, neveri si, velke ocakania?

bernusha
7. apr 2017

@sandra2308 ..paretin,helex,esprital...😞...3-4 mes...no,toto obdobie mam dost blbe...a ty??

sandra2308
7. apr 2017

@bernusha ja seroxat 40 mg. A odkedy mas blbe obdobie? Ten esprital je tidz ad?

tslobik
7. apr 2017

@esselte dali mi 8 infuz. Apaurinu a len AD Brintellix ráno 1 tbl. Podla potreby potom neurol, ale to som si vypýtala len cca 4x, ked som nemohla zaspať. Doma.....hm....tam v nemocnici mi bolo dobre. Cítila som sa tak v bezpečí, žiadne starosti, mohla som chodiť von kedy sa mi chcelo. Boli sme tam dobrý kolektív, čiže sme sa aj nasmiali....Doma už sú starosti zase....no uvidím.....Mala by som chodiť na psychoterapie, len to mám dosť daleko....

lianne7
7. apr 2017

kocky tie ktore uzivate nový Seroxat,nespozorovali ste niejake neziaduce ucinky pripadne sa Vam pohorsilo?velmi by mi to pomohlo pri rieseni tohto problemu.u mna sa vyskytli svalove zasklby,busenie srdca.Dakujem za odpovede

sandra2308
7. apr 2017

@lianne7 a odkedy beries to nove balenie? Mne to vobec nenapadlo spajat si to s tym😕 A v com sa ti este pohorsilo?

janefonda
7. apr 2017

@eliska13 urcite vedia benzaky v krize veľmi pomôcť. Ja som bez nich a dalo sa to prekonat. No každý sme iný a preto niekomu môže tento spôsob liečby vyhovovať.

esselte
7. apr 2017

@evak12 chodíš stale k tej istej lekarke,co sme pisali?Berie este pacientov?Mňa moja dosť vytaca,nechape,ze nemozem naraz vysadit helex a rivo,zo dna na deň,že veaj mi to uz netreba,ale ja to chcem vysadit pomaly a nie ako vtedy naraz a o dva týždne mi bolo zle,tvoja robi aj poobede,nie?

esselte
7. apr 2017

@tslobik to je dobre,ze ta nastavili lenna jedny ad,super,drzim prsty

eliska13
7. apr 2017

@tslobik si s tvojim muzom nestastna?sorry za priamu otazku, ale tak ma to napadlo.Mas pocit,ze si sa mu s tym byvanim prisposobila a teraz si s tym nespokojna?A co syncek uz si mu musela chybat🙂

eliska13
7. apr 2017

@janefonda
jasne chapem ja som ich mala doma, ale pouzila som ich len nad ranom, ked som sa zobudila a nevedela znova zaspat.Ale, keby som mala mat busenie srdca, a nejake zle pocity dam si ich.Boli casy pred 11 r, ked som bez lieku v kabelke nevysla von

tslobik
7. apr 2017

@eliska13 Muža mám dobrého....ešte viac som si to uvedomila v nemocnici.....len miesto bydliska sa mi nepáči....chýbajú mi ľudia, vzťahy myslím kamarátske...proste mám rada väčší počet ľudí.....nie ked sa tu sem-tam niekto mihne na "námestíčku". Ale dohodli sme sa, že tu nebudeme bývať večne. Ano, malinký mi chýbal, aj ja jemu....dúfam🙂🙂.

timea179
8. apr 2017

Rano zacate benzakom ako inak 😖😒

matag
8. apr 2017

@timea179 ja sa snazim bez benzaku ale mam strasne tlaky do hlavy ani chodit nemozem, snazim sa si to nevsimat ale je to tazke. Mala si aj ty nieco take?😒 Dnes je 20 den co beriem zvysenu davku.

sandra2308
8. apr 2017

@timea179 ja tak isto😕 ale nejako nezaberaju

timea179
8. apr 2017

@matag ja uz sa dlhsie tak nepozorujem ako kedysi,je to aj tym ze urcite lieky mi pomohli aj v tom,tlaky do hlavy som mala len asi tri dni ale namiesto toho citim v jednej casti hlavy divnu bolest a uz si namyslam lebo doteraz som to nemala.Ked pojdem na kontrolu budu to dva mesiace s tymi ad ale tak mi zo ziadnymi nebolo ako s tymi.Slabost,unava,utlm ma trapi uz dost dlho,nie a nie aby to vymizlo.Super ked to dokazes bez benzaku,ale ja teraz nemozem vysadit uplne,radsej nech mi je dobre.

timea179
8. apr 2017

@sandra2308 benzak nezabera?

sandra2308
8. apr 2017

@timea179 tak.som si dala iba 0,25, asi je to malo. Ty si davas 0,5?

ruzicka33
8. apr 2017

@eliska13 to vazne? vidis mna nechala dojst do takeho stavu, ze sa bojim vyjst z domu stale len placem rodicia ma uz chceli dat do nemocnice ale to ja nechcem. Stale sa neviem prebrat lebo v noci sa mi neda spat budim sa kazdu hodinu upotena od strachu a potom dospavam doobeda co nie je dobre lebo zase sa neviem rozobrat celý den. Mam tie blbe pocity derealizacie stale. Dala ti na prve dni k seroxatu aj nejake anxiolitika? Surne uz niečo potrebujem nasadit chcem byt zase normalna a fungovat ako predtým. To som uz cestovala kde sa dalo a teraz zase toto 😢

timea179
8. apr 2017

@sandra2308 ano,ja 0,5.Teraz trochu setrim lebo mi dochadza,musim ist k obvodnej predpisat

ruzicka33
8. apr 2017

@timea179 a pomaha ti?

timea179
8. apr 2017

@ruzicka33 myslis benzak?

ruzicka33
8. apr 2017

ano ten benzak myslim tiez si asi budem musiet hodit citala som ze narazovosa moze dat aj v tehu

timea179
8. apr 2017

@ruzicka33 pomoze na par hodin,potom davam zas

ruzicka33
8. apr 2017

a dokazes s nim normalne fungovat ist von a tak?