Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
@mm103 mne zabral velmi rýchlo asi po 2mesiacoch tak , ze som dokazala uplne normalne fungovat. proste mi sadol. bola som bez ad velmi dlho len tie stavy sa mi teraz vratili ako som otehotnela teda zo zaciatku v pohode ale prelom nastal v 6mesiaci totalne zhorsenie, viem, ze su to len myslienky ale ako sa ich do kelu zbavit???
ach jaj byt aspon 4hodiny za den v pohode by som brala hned len sa bojim aby to neublizilo babatinku keby si to dam
hm no radsej to skusim este nejako zvladnut sama volala som vcera psych. a uz povedala ze mi konecne predpise citalopram tak hadam mi ten pomôze.
@ruzicka33 ahoj, ja som v tehotenstve brala citalec a obcas ked uz bolo najhorsie, supla som si aj neurol 0,25, myslim, ze je to lepsie nez byt roztrasena. A ake ad si brala pred tehotenstom?
@sandra2308 ahoj tiez beries seroxat?tiez si postrehla nejake zhorsenie prip.ine tazkosti?
@sandra2308 a z toho citalecu Ti bolo ako? Zabral Ti hneď alebo Ti aj horšie bolo? Ja beriem druhý deň ale len polku som si dala.
@martina2005 mne citalec nezabral😕 viac ti asi nepisem, na kazdeho vplyva inac. Ale poznam vela dievcat, ktorym sadol perfektne. To su tvoje prve AD?
@sandra2308 brala som paretin ten bol perfektný ale ja som nic nebrala asi dva roky uz nepotrebovala som proste som mala psych.pohodu doma a to mi hlavne pomohlo len teraz ju nemam skôr kopec problemov z coho sa znovu vyvinula tato hnusna panická najviac ma stvu tie pocity derealizacie
@sandra2308 áno prvé AD,ale od rána doteraz som len ležala..,predpísala mi ich obvodná a neviem či môže aj iné predpísať alebo len psych.?
baby a ten neurol to je niečo ako lexaurin?
áno, ja mám lexaurin
a nevies ci sa môze aj v tehotenstve?
@ruzicka33 to neviem, ale sú tu baby, ktoré budú vedieť poradiť.
tak dufam ze mi napisu
Tak dievcata tri mesiace som bola na tom super. A od vcera vecera mi je tak zle ako na zaciatku. Citim slabost lava strana ma boli a trpne ako pred infarktom. Este ze je vikend lebo neviem ako by som fungovala v praci. Dufam ze to coskoro prejde. Mate aj vy takuto skusenost ze i napriek tomu ze uzivate dlhsie lieky pridu na vss stavy ako na zaciatku?
@bambulka05 ano v stvrtom mesiaci som mala zlom trval dva tyzdne a potom uz ok.
@ruzicka33 ja som si dala obcas0,25 neurol, lekarka vravela, ze takato mini davka nemoze uskodit. Skus sa opytat svojho lekara. No ja neviem co by som bez neho vtedy robila. Vyhybala som sa mu ako sa len dalo, no ked mi bolo hrozne zle, tak pomohol. A ty sa ako citis ?
@mm103 si ma celkom aj potesila. Lebo som uz bola zufala ze preco takto sa mi to vratilo. Fakt mi je blbo
Tlak v hlave slabost bolest. No presne tak ako ked sa to vsetko spustilo. Na kontrolu idem az 28.4. Tak len dufam ze ako to prislo aj to odide. Myslim ze aj toto pocasie k tomu mojmu stavu neprospieva.
@bambulka05 ja beriem lieky uz od októbra a pred dvoma tyzdnami som mala nahle zhorsenie stavu na dva dni. Odvtedy je zasa dobre. Takže neboj, pride a aj odide...usmev!
@timea179 aj ja stále beriem benzaky,horsie je,ze lekarka mi to uz nechce predpisovat,ze beriem dlho,ale beriem len 0,25 mg rano a 0,25 poobede,vecer iny liek 0,5 mg,rivotril a vecer helex,helex mi uz teraz nenapisala,ze nemam brat,ale raz som ho tak zo dna na deň vysadila a bolo hnusne,musim asi za nou zajst osobne,ja si uz lieky davam predpisovat a potom si idem do lekárne pre ne,ešte dobre,že mam nejake zásoby helexu,co som vtedy nebrala,ona chce stale vysadit naraz,ze vraj mi ho netreba,ale ja si myslím,ze to naraz nejde,ma sa pomaly,chcem teraz zmenit lekarku,lebo sa prestahovala a velmi mi to nevyhovuje,tak uvidime
@bambulka05 je tu jar,tak ako v jeseni aj na jar prichadzaju výkyvy,prejde to neboj,len nech je slniečko a bude ok
@bambulka05 neboj všetko bude ok viaceré kočky mi písali že mali zlom v niektorých mesiacoch trvalo to chvíľu a opäť ok tak to bude aj u teba Určite žiaden strach... Náhle zhoršenie stavu môže nastať ale opäť sa vráti všetko do normálu...A čo berieš?😉
Ahojte dievcata, uz par dni mam bolest a palenie zaludka, mala ste to uz niektora zo psychiky? Vnoci ma nic neboli, az rano hned po prebudeni😕
@esselte ty tie benzaky beries pravidelne kazdy den?Mne moja uz nepredpisala lebo som si bola po ne u obvodnej,vraj tolko predpisat nemoze lebo zdravotnictvo je poprepajane a keby to niekto(neviem kto) zistil tak by bolo zle.Teraz mi zas dochadzaju.Tvoje benzaky vyzeraju byt celkom dobre aj pre mna,lebo pomahaju na konkretnu vec,kdez to neurol je taky vseobecne utlmujuci.

@ruzicka33 ano,kym ucinkuje.Potom zas je blbo a musim dat dalsi