icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

timea179
9. apr 2017

@iva160 atarax som brala tiez a zda sa mi ze nic moc.Teraz mam neurol

bambulka05
9. apr 2017

No dievcata dnes je uz o cosi lepsie. Sice to nie je este ako ma byt ale uz som dnes bola schopna ako tak fungovat. Hadam zajtra bude o cosi lepsie zase.

bambulka05
9. apr 2017

@mm103 no ja beriem citalac rano. Beriem ho uz 2x kedze prvy pokus o vysadenie nebol uspesny. Ale radsej budem cely zivot brat AD ako sa trapit. V poslednej dobe som aj zabudla ze mam problemy so zdravim. Keby som rano nebrala tabletku tak ani neviem ze mi nieco je tak mi bolo fajn. Preto som ostala zaskocena ked to teraz prislo. No hadam sa to zase da do normalu.

bambulka05
9. apr 2017

@esselte no prsene nech je uz stale slniecko clovek sa hned lepsie citi. Tieto vykyvy pocasia su najhorsie. So mnou to hned zakyva.

mm103
9. apr 2017

@bambulka05 neboj bude lepšie...A zase ako na začiatku...Ja sa teraz tiež cítim tak úplne v poriadku že ani neviem že som chorá alebo niečo mám... Len keď mám málo spánku Ako tento týždeň cítim sa horšie... Idem Teraz k novej psychiatricke v stredu som zvedavá... Moja už nerobí príliš dlho....A potrebujem sa aj porozprávať...Ja beriem paretin...😉 Môžem sa opýtať koľko máš rokov a Ako dlho berieš ad?

iva160
9. apr 2017

@timea179 a ake lieky uzivate ja si davam na noc tritico a tri krat denne tianeptin sandoz a ked mi je zle tak atarax ale nic moc..

timea179
9. apr 2017

@iva160 trittico som brala davnejsie ale prestal ucinkovat ci co tak som zmenila.Tianeptin je tiez ad?Ak ti atarax nezabera skus si dat vyssiu davku,mne sa zda tiez slaby.Ja mam dulseviu ale nic moc.

evak12
9. apr 2017

@esselte ahoj,nie uz k nej nechodim,presla som k inej,Homzova pracuje do tej druhej,pol tretej a co ja viem,uz novych pacientov neberie,ale skus zavolat

ruzicka33
9. apr 2017

@sandra2308 no momentálne velmi zle mam tie blbe stavy derealizacie, bojim sa, ze odpadnem niekde alebo dostanem infarkt

ruzicka33
9. apr 2017

baby ake ad sa teda môzu brat v tehotenstve?

janka_banka
9. apr 2017

@ruzicka33 ja som brala Alventu75mg a večer Fevarin...a všetko v poriadku 😉

ruzicka33
9. apr 2017

a ten fevarin je nieco ako lexaurin?

sandra2308
9. apr 2017

@ruzicka33 tak to ma velmi mrzi, ze ti je takto😕 Kedy mas termin? Daj si cim skor predpisat Ad, osobne si myslim, ze lepsie je byt na ad ako stale vynervovana a prenasat to na babatko. A este ked budes dojcit, hormony robia tiez svoje a z mojej skusenosti nema cenu dalej cakat. Ved vvtakychto stavoch sa neda fungovat, nie to este aj o drobceka starat. A tvoja lekarka ti najlepsie poradi co sa moze.

janka_banka
9. apr 2017

@ruzicka33 nie je benzák, je to antidepresívum, ja som počas tehu brala 1/4 Rivotrilu ak bolo treba (ten je benzák) ...

ruzicka33
9. apr 2017

@sandra2308 ona povedala ze to mam skusit zvladnut sama, ked som jej teraz s placom v piatok volala povedala ze mi da citalopram uzivali ste ho niektora? zabera rýchlo? je dobrý?

ruzicka33
9. apr 2017

@janka_banka
@janka_banka a ako casto si si davala ten benzak?

ruzicka33
9. apr 2017

@sandra2308
@sandra2308 termín mam az zaciatok augusta este som len na zaciatku 6mes

janka_banka
9. apr 2017

@ruzicka33 raz za týždeň ... presne neviem, ale ja som mala tehotenstvá úplne super, na mňa tie hormóny vplývali super ... ja by som bola tehu stále ...

ruzicka33
9. apr 2017

@janka_banka tak to ti môzem len zavidiet 🙂 a aj tak si uzivala AD ked si bola tehotna?

janka_banka
9. apr 2017

@ruzicka33 no ale po pôrode to take ružové nebolo veru...depky,stresy...a hormóny mi robili hrozne stavy,keď sa mi vrátil menzes (5 rokov som kojila dcérky) také stavy pred menzesom...busenie srdca,potenie,závraty...ale verím že to zvladnes,nikto Ta nepochopi lepšie ako mi tu 😉...a ad som užívala bez prestávky a deticky sú v poriadku ❤

ruzicka33
9. apr 2017

to mam ja teraz busenie srdca, potenie, závraty, strach z uplne vsetkeho hadam ☹ tebe ako rýchlo zabrali AD?

sandra2308
9. apr 2017

@ruzicka33 tak nech ti cim skor zaberu aby su si mohla este tehotenstvo vychutnat. Chvilu to potrva, ale urcite bude dobre. A mas doma este nejaku ratolest?

esselte
10. apr 2017

@timea179 ano ,mne neurol nezaberal,rivotril je lepší a helex by som uz chcela vysadiť,ale raz som skúsila,lenže naraz a bolo zle,mne tiez moja uz nechce helex predpisovat,ze nemôže,oni maju limity,ale aj sa s liekmi kseftuje,moha lekarka sa teraz prestahovala na hlavny ťah,chodi po dovolenkach,ja mam spolužiacku psychiatricku,len je monentalne na materskej a ona mi vravi,že je normalka,ak beru pacienti aj benzaky,ak je to potrebné,ze beriem minimalne množstvo,tak sa nemam obávať,a ak vysadit,tak urcite nie naraz,ako mi to predtym vysadila moja lekarka a spoluzicka pracuje v nemocnici,tak myslim,ze s tym ma urcite lepsie skúsenosti

esselte
10. apr 2017

@evak12 a kam chodíš?napis mi do ip,alebo aj tu,ak ti nevadí,a ta nová ti niečo zmenila?

enusko
Odpoveď bola odstránená
timea179
10. apr 2017

@esselte sranda ze pri benzakoch maju limity.To ako keby srdciarovi tiez nechceli predpisovat ich lieky.Ach jaj...

daniela123321
10. apr 2017

Ahojte kočky.Už som tu dlho nebola..ako sa máte?🌞

slnecnica333
10. apr 2017

@daniela123321 asi ako kto ako čítaš. Tie časté výkyvy počasia spôsobujú aj výkyvy nálad. A ty sa máš ako so synčekom?

daniela123321
10. apr 2017

@slnecnica333 No to teda áno..to počasie dá veru zabrať.Ale už dobre celkovo konečne🙂 a ty ako?

slnecnica333
10. apr 2017

@daniela123321 ja tiež tak celkom dobre.ale tie výkyvy počasia nemám rada.to vplýva na mňa unavenejsia podrazdenejsia