icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

sandra2308
15. apr 2017

@bambulka05 tiez som si povedala, ze s tymto sa da naucit zit, uz vieme zvladat ako tak😊nase stavy. Ja si tiez vzdy spomeniem na ludi s tazkymi diagnozami, ale zase ked mi je dlhsie velmi zle, zavidim tym, co ziju normalny zivot, robia co chcu a je im fajn...Ach jaj

ivcam2
15. apr 2017

@sandra2308 veru tak. Ale zas su aj chvile kedy je fajn. Len aby horsie nebolo.

mm103
15. apr 2017

@sandra2308
@ivcam2
@ bambulka05 ahojteee kočky ja tiez cítim zlom Neviem či je to počasím...Ale cítim sa tiež na figu a to mi už bolo perfektne...Ja neviem ešte som sa nezmierila s tým že to bude do konca života a verím že zas budem viesť život ako predtým bez liekov... Tiež závidím v dobrom ostatným ľuďom že ako sa majú Fajn tešia sa zo života a ja stále uvažujem ako ďalej....No jeden kolotoč...

ivcam2
15. apr 2017

@mm103 presne mas pravdu. Ja s tym tiez nie som zmierena. Verim ze to bude tak ako kedysi. Vzdy ked je ok tak si poviem ze to zvladnem ale ked sa pohorsi tak som v tomto slaba a cakam kym prejde. Najhorsie ze clovek nepreziva radost tak intenzivne so svojou rodinou

mm103
15. apr 2017

@ivcam2 presne tak a ja zufam Okrem iného či ešte budem maminou mám jednu dcérku a chceli by sme druhé no s liekmi to nejde...

sikea75
15. apr 2017

@janefonda ahoj a dakujem za spravu ......dlho som tu nebola ,ale treba mi zase sa sniekym podelit o moje pocity.....neviem cim to je ale v poslednej dobe mi je znova nejako cudne ...necitim sa vobec vo svojej kozi ....dcera cim je starsia tym je horsia a ja sa necham velmi lachko vytocit a zurim .... nejaka som nervna a potom mi je zle ....uzivam eliceu jednu tabletku rano a podla potreby si dam neurol ale moc ho nechcem kedze je silne navykovy .....a zacinam si namyslat ze niekde odpadnem abo umriem nebodaj ....je to hrozne taketo stavy......

ivcam2
15. apr 2017

@sandra2308 tiez beries benzaky ?

sandra2308
15. apr 2017

@ivcam2 no dnes som si nedala, ale podledne dva tyzdne kazdy den😕 A ty? Ja by som sa im najradsej vyhla, no ked to inac neide😕

mexico_16
15. apr 2017

Ahojte. Kolko mg tyzdenne ste zvysovali lieky ? 5mg ci 10mg ? Mali ste reakciu ako pri zacinani s liecbou alebo uz pri zvysovani nie je reakcia? Dakujem

janefonda
15. apr 2017

@sikea75 myslim ze pocity mame vsetci co sme tu rozne a zaroven tak podobne. Neboj sa nic sa ti nestane. Musime sa s touto diagnozou naucit zit, nehladaj v sebe strach, prave naopak bojuj s tymi myslienkami. Dosad za ne nieco, co ti vie v prvej chvili vycarovat usmev na tvari.

esselte
15. apr 2017

Aj ja beriem benzaky,tiez by som sa ich chcela zbaviť,skúšala som ,ale bez nich to nejde

ivcam2
15. apr 2017

@esselte my dve sme na tom rovnako. Tiez to nejde bez benzakov. Mozno aj ide ale strach nedovoli. Ale chcem aspon znizit na polovicu a budem potom pomalicky dalej. Skusim este bachove kvapky.

esselte
15. apr 2017

@ivcam2 presne,strach,že bude zle,ha chcem tiez skúsiť aspoň na polovicu,ale bojim sa,ja mam v nich taku istotu,mozno ich fakt nepotrebujem,je to ale v hlave,ze mam vziať este dobre,ze beriem malu davku a nic nezvyšujem

ivcam2
15. apr 2017

@esselte co je mala davka ked aj tak chybala vtedy ked ti dr vysadila bez znizovania. Navyk uz tam urcite je.

bambulka05
16. apr 2017

Dievcata ja sa asi zblaznim toto pocasie si zo mna asi robi srandu. Nestacim sa ustalit a je tu dalsia zmena. Moje nervy a to vcera mi uz bolo ako tak. A dnes sa mi hlava toci chrbtica ma strasne boli a tvari trpne. A vy ste ako na tom?

matag
16. apr 2017

@bambulka05 ahoj ja mam tiez od rana strasne tocaky, krcna chrbtica boliii 😒

sandra2308
16. apr 2017

@bambulka05
@matag dievcata pripajam sa k vam s tocakmi v hlave😕 Plus tlaky na hrudi a tazsie dychanie...

ruzicka33
16. apr 2017

baby aj mne sa zhorsilo riadne som tehotna 6mes asi aj hormony robia svoje .... beriem 6den citalec kedy uz budem citit zlepsenie? citim zavraty akoby som bola vo sne ☹(

ruzicka33
16. apr 2017

este sa neviem zbavit myslienok ze sa mi nieco stane ze dostanem infarkt alebo sa zblaznim ☹

ivcam2
16. apr 2017

@sandra2308
@matag
@bambulka05 podobne dievcata. Krcna boli, celo mi trpne tocaky nemam. U nas prave zacalo snezit "krasa". Rano som sa zobudila ako keby so flamovala cely noc. Bola som v kostole a nechapala ako ti stari ludia obsedia. Ja som si pre chrbticu nevedela najst miesto. No nech sa uz pocasie ustali ale podla prwdpovede to tak skoro nebude.

ivcam2
16. apr 2017

@ruzicka33 nedostanes infarkt neboj to je vsetko stres. Hladaj vecicky pre babo trochu sa dostanes do inych myslienok.

ruzicka33
16. apr 2017

najhorsie je, ze sa neviem donutit ist ani von som vacsinou v posteli a cakam kym zaberu tie lieky ☹ lebo akonahle vyjdem z domu tak mam nenormalny tep a cela sa trasiem a trpnem

sandra2308
16. apr 2017

@ruzicka33 mozno ti este bude par dni na prd, tiez som nasadzovala citalec v tehotenstve...ked ti bude na nevydrzanie, daj si benzak, neboj, taka mala davka obcas babu neublizi,takto mi to vravela aj moja mudr.

sandra2308
16. apr 2017

@sikea75 no cau, spolocne sme zacinali s eliceou pamatas?😊 No ja odvtedy uz tretie AD, tak super ze uz pat rokov na tych istych,,mozno to chce zvysit davku, odkedy ti je takto?

ruzicka33
16. apr 2017

@sandra2308 uz mi dovolili lexaurin 1,5 mg za den zatial som si dala len polku z neho ale to mi vôbec nezabera tebe to kedy asi zacalo zaberat? tiez si mala taký pocit ze sa z toho nedostanes? uplne uzkosti a zufalstvo, najhorsie su tie ataky ☹ hned tep vysoky a trpne mi cele telo

slnecnica333
16. apr 2017

@mm103 ako si spokojná s novou doktorku?

ruzicka33
16. apr 2017

baby co ste uzivali citalec ako rýchlo vam zacal ucinkovat?

ivcam2
16. apr 2017

@sandra2308 a co hovoris na eliceu ja ju beriem tri roky a stale ataky.

sandra2308
16. apr 2017

@ruzicka33 ja som pri citalecu mala asi vsetky neziaduce ucinky ake existuju, mozno aj take, co niesu😊 Nie vazne, bolomi par tyzdnov otrasne, len som lezala, vracala a plakala. Potom to postupne preslo. Presne viem ako sa citis😕 Neboj prejde to a bude dobre, urcite, dovtedy sa do nicoho nesil, o chvilu sa ti zacnu striedat tie zle dni s dobrymi, naberies energiu a zacnes sa aj usmievat💖

mm103
16. apr 2017

@slnecnica333 zatiaľ fajn... uvidíme čo ďalej... Zostala som zatiaľ na paretine a kázala mi úplne nebrať benzaky beriem každý tretí deň štvrť...Tak že úplne vysadiť..No neviem po tej návšteve som bola dva dní rozhádzaná ani neviem prečo,že som si ten benzak dať musela...Od septembra vraj ak mi bude dobre znížime na polovicu dávku... Chcem bábätko a hovorila že ak sa mi nepodarí vysadiť sa mi niečo čo sa môže aj v tehu ale ja to asi nechcem... Bojím sa toho čo by bolo Potom.. Dnes už je o čosi lepšie...