icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

bambulka05
18. apr 2017

Baby strasne ma boli srdce a trpne mi lava cast tela. Bojim sa aby som nedostala infarkt.

ruzicka33
18. apr 2017

no super to ste ma moc nepotesili☹
vobec neviem ako budem chodit do prace v tychto stavoch 😖

ruzicka33
18. apr 2017

to ste ma veru nepotesili ☹

ruzicka33
18. apr 2017

@bambulka05 neboj to je zo stresu

savanas
18. apr 2017

Waw, @zltyslonik.
Chcem len napísať, že sa mi veľmi páči tvoja skutočná osoba, keď aj napriek nie jednoduchosti života máš v sebe aj rovnováhu, ktorá je príjemná.
Toľko rokov som si myslel, že som jediný blázon. Ale vlastne musím povedať, že v mojom živote som stretol najmä ženy, vďaka ktorým je život zmysluplnejší.
Aj tento blog je mi takmer kolískou poznania. Nikdy som nestretol pokope toľko ľudských tvorov ako tú, ktorý chu žiť. Áno, chcu žiť. Chcu mať krásne chvíle, dní. Hľadajú aj najmenší kúsoček radosti, šťastia, slniečka, len aby vzlietli ponad tie ľudské problémy, rutiny života a mali v sebe pokoj a s rovnováhou vedomia žili svoj život rodiny. A vo chvíľach, keď majú veľa slniečka v sebe, až nadbytok, tak ho venovali tým, ktorý si ho potrebujú a zaslúžia si kúsok slniečka.
Je veľmi príjemné vedieť, že vy ženy ste stále tou kvalitou🌷 života. Ste stále tou nežnosťou💃.
Prajem Vám dámy, maminy a aj mužom príjemný čas.
A ďakujem Vám.

ivcam2
18. apr 2017

@zltyslonik ahoj tiez so ti chcela odpisat nieco "krasne". Ale som rada ze je to niekto komu pomaha joga. Velmi nad nou uvazujem. Prosim ta ake cviky cvicis. Chodis niekam cvicit, alebo len doma. Ak mas syranku prosim hod link. Tiez by som niekedy neverila ze budem sem prispievat ale zivot prinasa nielen to pekne zial. A tu sa aspon vykecame a clovek si povie ze nie je sam. Lebo kto nezazil tazko bude chapat.

zltyslonik
Odpoveď bola odstránená
zltyslonik
Odpoveď bola odstránená
bambulka05
18. apr 2017

@zltyslonik dakujem za radu. Zachranila si mi zivot.

janulla35
18. apr 2017

Prosím Vás bral niekto fevarin,ak áno ako Vám robil? Ja sa cítim ako keby som nič nebrala,je mi nanic

zltyslonik
Odpoveď bola odstránená
bambulka05
18. apr 2017

No vidis si poklad - iba kopat a kopat.

ivcam2
18. apr 2017

@zltyslonik raz som na joge bola. Vobec nas cvicitelka neupozornila ci cviky robime spravne. A vedla mna veru bolo pocut aj citit ine plyny 😂ale tak pri tych zhyboch sa to dalo cakat.

zltyslonik
Odpoveď bola odstránená
ivcam2
18. apr 2017

@zltyslonik ved to potrebujem sa naucit uplne vypnut a uvolnit pri cviceni. A doma .... zacnem cvicit starsi sa rehoce a mensi lepi po mne. Asi si kupim bicykel ale bojim sa medvedov. 😄 clovek aby sedel doma

zltyslonik
Odpoveď bola odstránená
savanas
18. apr 2017

@zltyslonik, tak pred tebou nemajú rešpekt len chlapci👶, ale aj určite muži👦.
Myslím to v dobrom.
V období keď som v Žiline trénoval s možnosťou sa stať trénerom bojových umení, tak musím povedať, že s tvojim prístupom by si bola jednička nielen medzí ženami👧, ale aj mužmi👦.
Pravdupovediac, keď som v minulosti trénoval, tak súhlasím, že počas prvých 20 – 40 minút zahrievania😅, človek nemá možnosť myslieť nad ničím.
@zltyslonik, máš slušné praktické rady. Myslím, že si príjemným spestrením pre tento blog pre dámy a maminy. Niekedy je zaujímavé čo telo dokáže.
Ja osobne🙈🙉 som sa aktívneho športu nedotkol už viac ako 17 rokov. Mojím fitkom sú zvyčajne stavbárske práce🔨 u mojich známych, aj keď sa to určite nevyrovná aktívnemu športu, ktorý je lepší.
Možno nie je jednoduché pre každého nájsť ten správny šport, ale keď sa to rozbehne, aj keď na viackrát, tak je to super.
Áno, šport dodá lepšiu kondičku a sebavedomie. A aj to vnútro má väčšiu rovnováhu😇.
Minulý rok som sa snažil po tak dlhej dobe to trochu rozbehnúť na plavárni, kde mi na začiatok stačilo 30 minút aktívneho plávania bez prestávky, kde som ku koncu takmer lapal po dychu, čo je na smiech🙊.
No veď si ma predstavte ako 135kg veľrybu🐘, ktorá z vody vyjde zadychčaná. Nik sa mi nesmial😝. Kvôli obriezke som to na pár mesiacov odložil, ale chcem sa k tomu vrátiť.

Myslím, že je super, ak nájdeme možnosť pre naše telo sa trošku vybiť, najmä ten nepokoj.
Prajem všetkým dámam a maminám tú najlepšiu možnosť sa občas vybiť v nejakom športe, ak je to možné.

A prajem všetkým príjemný🌞 čas.

zltyslonik
Odpoveď bola odstránená
evak12
19. apr 2017

ahojte dievcata,to i vam je dnes tak cudne,boze dokedy sa budem musiet len takto premahat?ja zijem akokeby mimo reality...a to by som uz rada sla do prace,ved doma sa zblaznim

bulica
19. apr 2017

@evak12 moja veľmi čudne, točáky, tlaky do hlavy, ruky nohy ťažké, proste des. Už nech je zajtra, snáď bude lepšie. 😝

evak12
19. apr 2017

@bulica no ja kazdy den cakam,ze bude lepsie,mne aj trpnu ruky,hlavne lava,mravcenie po tele

bulica
19. apr 2017

@evak12 ja som si už šupla lexaurin, už sa nedalo vydržať, ja som mala mravčenie na hlave a stavy ako keby pred porážkou, po lexaurine trochu ustúpilo, ale do večera ešte ďaleko, tak uvidíme

esselte
19. apr 2017

@evak12 ahoj,choď do práce,ak to zvladnes,je to urcite lepšie,ake teraz beries lieky?

evak12
19. apr 2017

@esselte ahoj,beriem mirzaten,kventiax vecer,rivo,plus paretin mi nasadila naspet,lebo som mala cukanie svalov,ale len polku rano,chce mi ho tiez pomaly vysadit

esselte
19. apr 2017

@evak12 a kolko rivo?

matag
19. apr 2017

@evak12 presne to mam aj ja dnes, bola som v praci ale uplne mimo☹

evak12
19. apr 2017

@esselte rivo,rano a obed

savanas
19. apr 2017

@zltyslonik, vďaka za opýtanie.

Je super, keď človek má možnosť v rámci možností nájsť akúkoľvek cestu k pokoju a tichu. Dnes to je tak trochu inak, pretože človek trávi v práci viac času, než keď som bol ja dieťa. Pravdupovediac každý z nás je tak odlišný a na každého platia iné pravidlá a možností. Je super, že ste rodina ako jeden celok zltyslonik.

Čo mne pomáha pri depke? Je to rôzne. Minulý rok som počas leta zažil stavy, keď som sa zvíjal v krátkych kŕčoch na posteli a pred očami som mal strašidla, alebo nestôrí, pri ktorých máš pocit, že strach a úzkosť sú nedostačujúce pre vyjadrenie daného stavu. V tomto stave sa dostávam ako keby na hranicu medzi fyzickým a duchovným svetom a používam techniku správania sa, ktorá sa za tých 26 rokov samá vyvinula. Alebo presnejšie mám pocit, akoby som odokrýval niečo, čo je vlastníctvom po predkoch mnohých generácií.
A niekedy mám pocit, že nevedomosť je pre niektorých sladká.
Ale inak v rovnováhe sa snažím počúvať veľmi hudbu, ktorú mám rád a podľa potreby.
Raz do mesiaca navštevujem na dve hodiny psychoterapeutku.
Taktiež využívam prítomnosť ľudí, ktorý majú za sebou ťažkú, alebo peknú minulosť a máme vzájomnú radosť s prítomnosti.
Relaxom je fyzická ťažšia práca.
Je úžasné sa prejsť sám v tichosti Matkou Prírodou.
A v poslednej dobe využívam možnosť objať ľudí. Mám v sebe z detstva nevyplnenú túžbu objať ženu vôkol pásu a mať slobodný pocit vnútra bez akéhokoľvek fyzického zverského hnusného chtíču.
Vlastne aj tento blog a vedomie, že nie som sám, v kom sa občas odohrávajú vecí, na ktoré vám nik neodpovie na sto percent, že čo sa to deje, a ako byť normálnym a aby vás mali radi, je pre mňa trochu terapiou.
Aby vás nik neobvinil z toho, že ste nesvojprávny, alebo iný, len preto, pretože vy viete kto ste.
Pred 18 rokmi keď som cestoval cez Švajčiarsko, tak som sa čudoval tomu, koľko psychológov som tam vtedy stretol. Vo vnútri som sa aj trošku vysmieval, že na to aký je to vyspelý štát, ma potrebu toľkých terapeutov.
No dnes sa nesmejem nikomu, pretože realita je fakt divoká.
A na záver otrepaný vtip:
Aký je rozdiel medzi psychiatrom a pacientom? Iba ten, že pacient nemá kľúč od ordinácie.

Prajem príjemný čas všetkým dámam a maminam. A prajem vám veľa príjemných ľudí a chvíľ🌞.

katka2808
19. apr 2017

ahoj savanas, s touto vetou sa stotožňujem aj ja, co si napisal - No dnes sa nesmejem nikomu, pretože realita je fakt divoká.

Clovek by si nemal robit srandu zo starsich, menej sebavedomych, slabsich, a pod. Nikdy nevie, aka bola ich minulost, ale hlavne, nemoze vediet, aka bude jeho buducnost, co sa v nej vselico pritrafí.

Zelam vsetkym, ktori trpia depresiou, nech sa váš stav ovela, ovela zlepší. 😉

savanas
19. apr 2017

@katka2808, vďaka.
Á áno, aby tie depky🙉🙈, úzkosti😖, ...... sa utíšili do stavu, aby nastal vnútorný pokoj 😇a ticho. To by bolo perfektné.
Prajem všetkým príjemný🌞 čas.