Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
@domi1313 vykyv trvá tak 2-3dni. Niekedy deň, či jedno poobedie. Takže je to individuálne. Beriem sertralin 100 mg. Aj s tým sa stále akoby zmierujem, že ich musím brať. Ale tak radšej lieky akoby som mala tomu úplne prepadnúť. Učím sa to celkovo prijať a myslím, že sa mi darí.
Ja mam pri depke aj úzkosť, takže áno asi to je prepojené.
Ahojte, trpite niektora aj nespavostou?Ja beriem rano 25 mg Sertraline a vecer 1/3 Trittico.Teraz sa mi to nejak zhorsilo, v noci sa len prehadzujem a nespim. Na druhy den som neskutocne unavena a to este ist do prace....no hruuuza. Asi by som mala zvysit davku, len neviem ktoreho lieku. Alebo este pockam, moze to byt tym prechodom jesene , to zhorsenie?
@andocka ahoj 25 mg Sertraline je len pociatocna davka, brala som ho 2 dni tak, potom hned 50 mg. Ked mi ani po mesiaci nebolo dobre, zvysila mi na 100 mg a odvtedy mi je super. Je to napisane aj v pribalovom letaku, ze depresia sa lieci minimalne davkou 50 mg, a moze sa dokonca az do 200 mg. Tiez som trpela hroznou nespavostou, cele dni som sa len prehadzovala. Teraz uz v pohode spim odkedy si davam 100 mg. Neberiem k tomu ziadny iny benzak ani na spanie nic.
@andocka v začiatkoch som trpela nespavosťou a to je potom celé začarovaný kruh. Nespavosť =zhoršenie stavu. Tiež si myslím, že máš slabú dávku sertralinu. Ja som začínala na 25 mg, prešla som na 50 a následne na 100mg. Všetko samozrejme pod dohľadom lekára. So spánkom už nemám najmenší problém. Skús sa o tom poradiť s dr.
@domi1313 tlak mam v poriadku, tak ma to vystrašilo samozrejme. Zase sa bojím každej zmeny na mne a hneď mi napadne ten najhorší scenár 😐
@sandra2308 no to je u nas normalne,ze sa prehnane sledujeme a bojime...vtedy si proste treba povedat klud,nieje mi nic,ja si normakne poviem -domi sibe ti?zas neprehanaj,uplne flegmaticky a ono to prejde,lebo tomu nevenujem pozornost.ale samozrejme to vzdy nieje lahke odohnat.ako citam tvoje sliva ty mas dobre lieky?ked ich uz beries nemala by si byt v klude?
@domi1313 no doteraz som si rozkazat vedela a nič ma až tak nerozrusilo. No neviem čím to je, samozrejme sa mi hneď prihorsi, keď takto rozmýšľam. Pred chvíľou mi prišlo zle, ako už dávno nie
@andocka tak to je ine ak cakas babo, to lekar vie prečo máš nízku dávku. Pred troma rokmi som brala v začiatkoch mirtazapin 15 mg, a aj ked som po ňom krásne zaspala mala som hrozne realne sny. Bola som ráno vyčerpaná zo sna. Tak som ich po mesiaci vysadila. A druhy raz po vysadení som ho zasa brala asi dva mesiace kym nabiehal ucinok sertralinu. Ale tento krát len 7,5 mg. Čiže uz rok mam len sertralin ráno.
@mm103 ahoj no ak mozem prispiet mojou skromnou skusenostou...😉
brala som eliceu a rispen,po dopočutí ze som tehotná som ich postupne vysadila na odporucenie doktorky,a aj liek na alergiu som vysadila,bola som prakticky bez liekov,za cas som do roboty chodila,takze som bola zaneprázdnená a vedela som svoje myslienkove pochody zvládnut,lenze po 5tom mesieci ked som zacala kontrakcie pocitovat musela som byt v kludovom rezime,to bolo oko na husenkovej dráhe,hormony v prd...,no koniec,dieta sa vypítalo v37+5tt
@andocka ahoj, ked si tehotna, preco nepovies gynekologovi, ze ti je stale zle? a ak vie, ze beries aj AD, tak ze ti je stale zle a nevladzes chodit do roboty, ze nech ta necha doma na PN... ja som tak bola na PN celych 9 mesiacov. este ked mas problemy s tym spankom, tak to musi byt hrozne takto potom fungovat v robote.
Ahojte. Je to normálne že už skoro rok beriem ad, nedávno mi zmenil na nové ale ešte stále na mňa príde zle keď idem do väčšieho obchodu. Tlak v hlave závrat pocit na odpadnutie. Prejde to niekedy?
@ivett311 a okrem toho ešte máš niečo iné? Ostatné nepríjemné veci zmizli? Mne sa to stáva tiež, ale to preto, že mi lieky druhý krát už tak dobre nesadli. A ty aké berieš?
@sandra2308 nič iné nemám len toto. Beriem Brintellix 1,5 týždňa a predtým som mala tianeptin mylan skoro rok ale prestalo účinkovať tak mi dal ten Brintellix. Ty máš čo?

@janefonda krasne napisane..ja nemam depresiu ale uzkostnu poruchu no tieto dve opachy maju vela spolocneho.ake ad prosim beries?v kazdom pismenku je velka pravda,tiez pijem medovkovy caj s medom,je chutny a mylim ze aj dost zaberá.zacala som chodit cvicit,tiez sa snazim si nepripustat vsetko trapenie okolo seba.ano prisla som na to,po precotani velmi vela blogov,prispevkov i knih o psychickych poruchaxh ze ti ludia ktori su citlivy a az moc si pripustaju starosti bolesti druhych,skor ci neskor zacnu trpiet sami psychickymi problemamy..treba sa odosobnit skutocne od zleho.a hlavne sa snazim si vychutnat tie dobre chvile v zivote a vazim si ich.ked pride na teba "vykyv ako najdlhsie to u teba trva?