icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

pandravachrusta
1. feb 2018

@mm103 hej, aj ja si myslim..😀mna by to celkom povzbudilo keby ze niekto ide do toho so mnou..len ja by som sla az tak asi zaciatkom leta..neviem..lebo teraz su len 2 mes.co beriem nanovo..a ty?😝

pandravachrusta
1. feb 2018

@mm103 ..a uz Ti je lepsie? navysovala si nakoniec, ci nie?

mm103
1. feb 2018

@pandravachrusta Zatiaľ nie je mi o čosi lepšie...rok 2018 bude náš?

pandravachrusta
1. feb 2018

@mm103 Joj,to som strasne rada, perfektne!!!👍-jasnacka, 2018 to isti..😉

mm103
1. feb 2018

@pandravachrusta ty sa ako cítiš?

pandravachrusta
1. feb 2018

@mm103 ja uz dobre, ale predsa len..moze sa to este kadejako zhorsovat..popravde, dnes mi bolo nejak lutostivo..ale bol aj ten spln..

mm103
1. feb 2018

@pandravachrusta veru bol aaa berieš moja nejaké lieky?

evak12
1. feb 2018

@mm103
@pandravachrusta veru,vtedy som to zvladla,ale tento tyzden to nejak nezvladam, sa mi dost pohorsilo,menila mi lieky anafranil na triccito, no citim sa hrozne,zacinam mat pocit,ze tie hnusne stavy a hlavne negativne myslienky sa mi vracaju intenzivnejsie,neviem co mam robit,volala som lekarke,ze mam zobrat celu tabletku,len som citala o triccite,ze je naj svinstvo,tak neviem,prinajhorsom sa mozem vratit k anafranilu,vysadila som ho,lebo som dost pribrala ...neviem,vobec neviem co si mam o tom mysliet,triccito beriem druhy tyzden ...som sice chora,mam zapal priedusnice,cele telo ma boli,tak neviem ci to moze mat aj s tym,co mam robit?ak mozte poradte mi nieco,lebo ma porazi😢

mija20
1. feb 2018

@evak12 ahoj chcem ta povzbudit. 3 mes dozadu mi menila doktorka lieky na Trittico prave kvoli tomu ze z mojich sa priberalo. Zacinala som na 1/3 mala som snad vsetky neziaduce od zaludku na vode, tocaky, potom nadcha, bolest hlavy atd. A stale sa mi pohorsovalo. Veru som aj vysadila a chcela som naspat moje lieky ale nakoniec som to vydrzala. Postupne mi zvysovala az na jednu celu. Su to uz 3 mesiace a uz mi je super. Vsetko postupne preslo. A zacinam sa citit super. Vydrz. Trittico ma fakt dlhsi nastup aj 2 mesiace ale potom super zabera. A je hlupost ze je to svinstvo. Mne ho prave doktorka odporucila kvoli tomu ze je setrne a nepribera sa z neho. Predpisuje sa naozaj vela ludom aj starsim. Takze moje odporucanie skus sa zatat a vydrz. Viem ze je to hrozne tazke ale bude potom dobre, ver mi. Drzim paste

mija20
1. feb 2018

@evak12 A este ma napadlo, treba postupne zvysit na celu davku, az vtedy sa prejavi komplet ucinok. Aj ja som sa tomu branila, ale doktorka mi vysvetlila, ze ten ucinok treba naplno rozvinut a potom sa da casom znizovat. S predchadzajucim liekom som bola na polovicnej davke najnizsej davky, ale to sa neda porovnavat.

evak12
1. feb 2018

@mija20 dakujem ti pekne za povzbudenie,ved prave,ze aj lekarka,ked mi menila,tak mi vravela,ze je setrnejsie,vies,velmi som sa zlakla,ze sa mi to vsetko vrati,ten nezaujem o deticky,o manzela,proste same hnusne myslienky,strach,ze to uz nikdy nebude dobre,co som to za clovek,vycitky,no strasne ...preco aspon jeden cely mesiac,nemoze byt v pohode,to bude takto stale?😢

mija20
1. feb 2018

@evak12 ver mi nebude. Vklude prejdi postupne na celu a uvidis ze sa to zlepsi. Ja mam praveze pocit, ze som konecne viac empaticka a viac svoja s Tritticom. Naozaj vydrz mne bolo skoro 3 mesiace zle a nakoniec sa to zlomilo. Daj tomu sancu. Inak nebola som tu asi mesiac aka nahoda ze som sem nazrela a nasla tvoj dotaz. Asi to tak malo byt. Drzim paste.

pandravachrusta
1. feb 2018

@mm103 beriem,beriem, uz som Ti to vyssie aj pisala..😉

mm103
2. feb 2018

@pandravachrusta no ja mám v Tom chaos prepáč, neboj sa psychiatricka mi Hovorila že niektorym ženam tehotenstvo pomohlo...

pandravachrusta
2. feb 2018

@mm103 no mne psych.povedal, ze ked zistim tehotenstvo, tak by bolo dobre na urcity cas vysadit..takze mam z toho hlavu v smutku, lebo neviem ako to dam..😒

mm103
2. feb 2018

@pandravachrusta no ja tiež neviem ako ale vraj prvý trimester by bolo fajn 🙂

domi1313
4. feb 2018

@eliska13 juj okolo60 tky moze mat,je to
uzasny doktor

ada134
5. feb 2018

@mm103 ano, treba hlavne pohyb

stanka1986svk
7. feb 2018

Ahojte. Potrebovala by som poradiť. Budem vďačná za každý komentáre. Mam PP. Brala som paretin a frontin ktorý mi moja Dr.neustale navýši váľanie až som ho vysadila asi po roku bránia zo dňa na deň. Potom som bola tehu. A v tehotenstve mi dávali diazepam kvôli tlaku. Po pôrode mi Dr. Dala paretin a diazepam. Ten som brala poctivo. Cca rok potom som ho sama brala už len dva až tri krát do týždňa raz denne pol tabletky. Paretin som vysadila no PP sa zasa vrátila. Tak Dr.nadadila paretin a frontin. Pritom doteraz som brala diazepam. A teraz moja OTÁZKA, to môžem zo dňa na deň vysadiť diazepam a dat frontin, lebo bolo mi povedané ze to je jedno ci si dám frontin alebo diazepam. Čiže neviem ale to sa môžu tieto dva lieky brat spolu.? A navyše trochu mam obavy aj z toho vysadení diazepamu aj keď ho beriem len dvakrát do týždňa . Dr. Sa teraz zobudila že dlho beriem diazepam a on je vraj návykový. No neviem frontin je tiež návykový a viem ako mi dvíhal a dávky pri nom.

stanka1986svk
8. feb 2018

@andy.a ahoj dobrý deň písala som IP. Ďakujem

eliska13
8. feb 2018

@stanka1986svk beriem Paretin už roky.Teraz začínaš nanovo s Paretinom?frontin a diazepam je to isté na ukľudnenie.Mozes jeden vysadiť a druhý začať, ale úplne super by bolo mat len AD aj tak tie ukludnovaky berieš len 2x za týždeň to je len taká psychická barlička
Ak začínaš nanovo s Paretinom máš to na začiatok, keby si mala nejaké než.ucibky zvýšenú nervozitu úzkosti a tak. ...

stanka1986svk
9. feb 2018

@eliska13 áno začínam ho brať nanovo. Môžem napísať IP"?

eliska13
9. feb 2018

@stanka1986svk áno napíš🙂a si ako ja, keď je dobre lieky vysadim či znížim a som tam, kde som bola

stanka1986svk
9. feb 2018

@eliska13 už som ti napísala.. No nepoužiteľné sme že nesmieme vysadiť.. Ale tak človek myslí že už je dobre tak načo lieky nie?

stanka1986svk
10. feb 2018

@eliska13 ahoj. Ja dnes druhá dávka paretinu. Do štvrtej pohoda až som bola prekvapená. No potom cca desať minútové pískanie s umenie v ušiach. Nepríjemné. Vtedy sa mi aj zvýšil tlak. Od kedy beriem paretin tak mi trosku skáče niekedy hore na tých 130/88. Dúfam že tu pískanie už nebude.

panipp
11. feb 2018

@eliska13
@stanka1986svk
@stanka1986svk
@ada134
@mm103
@mija20
@evak12
Ahojte tie co beriete Paretin mne ho predpísala 23.12 cely január som cítila rýchle úžasne zlepšenie novy život. Začiatkom februára prišli ale zašklby po celom tele triašky pocit zmetenosti prestala som jest a cítila som sa uplne nevládne. Lekárka mi hneď povedala ze som mala hneď volať ze ide o vysokú dávku zrejme toľko nepotrebujem a ze uz mam serotonínu navyše tak ze mam den vynechať a následne další den brat len polku. Ten den co som vynechala veľké zlepšenie na vecer ale začali rovnake príznaky únava zmätenosť a hlavne zasklby este som zabudla aj pocity na zívanie zovreté hrdlo a sucho v ústach to som mala aj predtym. Dala som si teda len štvrtku moc to nepomohlo tak som na obed
Dala ďalšiu štvrtku nech mam polku. Teraz sa citim síce akože šťastná mam strašnú chut na vsetko psychicky ok ale stále mam tie zasklby zajtra rano za ňou idem neviem co sa to deje nemôžem ho brat ? Sommzufala. Dnes po tej polke som nabudená citim sa uplne šťastne mam chut na muža na život ale tie zasklby v nohách du des a som taka naspeedovana. Muž hovori ze mozno je to tak ze ked som mala vela serotonínu bolo zle potom som den vynechala tak mi bolo super hladina klesla a vecer so klesla uplne som ho mala malo a preto začali rovnake príznaky ako ked ho bolo vela a ze nech s

panipp
11. feb 2018

Omylom som odklikla preto pokračujem tu. Mala niektorá z vas take stavy? Ze trvalo kým ste našli správnu hladinu ? Koľko blastne beriete polku, celu ? Ja som take male pivo 155cm 49 kg vsetko mi zaberá vzdy okamzite

stanka1986svk
12. feb 2018

@panipp ja beriem polku a po týždni mam zvýšiť na celú. No po druhom dni mávam pískanie alebo sumenie niekedy v ušiach. Prvé dva dni som mala zvýšení tlak...teraz už sa to ustalilo ahoj druhý deň je tlak ôk. Dúfam že to tak ostane. Cítim sa lepšie že už zaberá podľa mňa tabletka len to pískanie hučanie ci co to je to mi sem tam vadí. Nepríjemný pocit. Beriem štyri dni paretin.

stanka1986svk
12. feb 2018

@panipp a dnes budem volať doktorke kvôli tomu s umeniu a pískanie tak uvidím co povie

eliska13
12. feb 2018

@stanka1986svk prepáč ja som Ti napísala a v zhone odoslala a čakala som odpoveď, tak som zistila, že sa to neodislo🙂
Beriem 20 mg občas 10 občas vysadim a znova sa všetko vráti chodila som dlhodobo na terapie ja ich budem asi brať celý život .mne sa to stalo už 3x tak tak mi bolo aj odporučené už nevysadzovat.Zaciatok je ťažší, ale určite sa neboj nejakých halucinacii a zlých stavov.Sjor sa Ti zväčší úzkosť, ale po čase to prejde.tie lieky čo si písala Diazepam...ono najlepšie by bolo ich brať iba na začiatku pokým nezaberie Paretin.Ja ho nijako necítim, že by mi sklbalo, únava nič skôr taky optimizmus a nebojím sa všelijakých mojich strachov čo bude, ako bude ja priveľa rozmýšľam nad hlupostami🙂zájdem do ďalekej budúcnosti
Na tie zasklili ber pravidelne magneb6 najlepšie je 500 mg od Galvexu nie je drahé a je účinné.Ja aj pred menzesom sa lepšie cítim.sumenie v ušiach to je skôr krcná chrbtica,spazmy, chcelo by to masáž.sucho v ústach som mávala na zaciatku