icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

eliska13
12. feb 2018

@stanka1986svk tlak si príliš nepozoruj, len sa vystresujes.A to my sme také typy, že hneď vidíme najhoršie a bojíme sa.Ja mám naopak nízky až príliš musím veľa piť, kávu, čaj pohyb

stanka1986svk
12. feb 2018

@eliska13 ahoj ikony. No ja už tlak mam dobrý tiež nízky ako predtým už ani nemé rám. A to hučanie pískanie v ušiach bude asi z prievanu alebo zápalu lebo už ma aj bolia uši hlavne to práve. Už sa cítim lepšie. Nieje to 100% ale je to lepšie. A ty ako?

panipp
12. feb 2018

TAK DIEVCATA som spat od psychiny ktora mi ho vysadila usudila vyslovenie predavkovanie serotoninom prala som aj polku a stale desne stavy rano som bola mokra ako mys tras zasklby hnacky..... cize paretin by som nemala uz nikdy vraj je to pre mna extre,ne silne. Dala mi spat escitalopram. Solatcit mi pred 5 rokmi krasne zabral zila som novy zivot ale potom mi ho stara dr vysadila a dala tiez escitalopram ale FARMAX a to uz mi nezaberalo co nechapeme lebo je to ta ista ucinna latka. Tak mi dala spat ten solatcit co mi zabral ako moje uplne prve lieky 5 rokov dozadu ja uz neviem co mam robit som uplne vycerpana. ten paretin ma uplne odrovnal tak zle som sa necitila nikdy

eliska13
12. feb 2018

@panipp ty tiež teda beries lieky už roky aj si sa snažila vysadiť?Či prečo príde u teba k zhoršeniu?Ja som nikdy nebrala nič iné len Paretin ktovie ako by mi bolo pri inom lieku.On je prioritne na PP a úzkostné poruchy vraj na depresie je skôr ten escitalopram

panipp
12. feb 2018

@eliska13 ja nemam vôbec depresie ja mam panicku a tetaniu cize uzkostne. a akoze ten paretin pre mna bola neskutocna sleha ja som posledne dva tyzdne bola ako na drogách myslela som ze zosaliem nechapem preco taka reakcia ked vam to vsetkym pekne zabera :/ ja som brala escitalopram pod nazvom solatcit ako prvy liek ked mi to diagnostikovali cca 5 rokoc dozadu o roku a pol perfektného zivota som zacala postupne vysadzovat aj lekarka schvalila nasledne o pol roku sa to vsetko vratilo no ale to uz mi dala Escitalopram Farmax - tiez escitalopram ale ina firma a toto mi absolutne nechcelo zabrat pritom ta ista ucinna latka nechapem. Tak mi teraz nova Dr po tom co som tak zle reagovala na paretin dala naspat ten solatcit ale ja uz som tak zufala ze sa bojim.... potom uz neviem co ine zaberie

daniela123321
12. feb 2018

@panipp Ahoj.Ja beriem tiež paretin už skoro 15 mesiacov 1 tabletku denne.Na začiatku sa vždy zhorší stav niektorým ľuďom kým ti paretin zaberie,preto sa zo začiatku kombinuje napr.s neurolom.Ja som mala zhoršené úzkosti, vnútorné trasenie..zo začiatku ma prehanalo a nedalo sa mi jesť..no postupne sa to lepšími až mi bolo úplne super ako kedysi.Teraz už začínam pomaly vysadzovať a cez leto ideme na druhé bejby.Držím palce nech ti je rýchlo OK

panipp
12. feb 2018

@daniela123321 no presne to som sa aj ja pytala lekarky ci to nieje len zhorseny stav lenze povedala ze nie ze toto su uz príznaky toho serotoninoveho syndromu. Mala som neskutocne zasklby po tele z nicoho nic mi zacalo preskakovat srdce take arytmie a nedokazala som ani po xanaxe fukgovat lial sa zo mna pot ako pri horucke rano uplne mokra postel a hlavne to zovretie hrtana to bol uplny des to sa nedalo vydrzat ten krc ani som nevedela rozpravat. Uplne som z toho na nervy ze mi nezabral ako vam :/

mm103
13. feb 2018

@daniela123321ahoooj ty už vysádzas?mne dr zvýšila ale ešte stále beriem 20...bojím sa zvýšiť...a druhé bejby v nedohľadne...

eliska13
13. feb 2018

@domi1313 ako sa Ti darí už máš bruško?🙂)

eliska13
13. feb 2018

@slavkasobanska ahoj a už si skončila?vieš začiatok je po dlhej dobe doma ťažký ja som si skoro 2 m hovorila, že dám vypoved

eliska13
13. feb 2018

@kamajka teba nájsť musím ísť o 3 strany ďalej🙂ako sa mas už spis lepšie?

eliska13
13. feb 2018

@mm103 a cítiš sa zle?každý deň, len doobeda či nespis dobre?myslím, že ak by Ti bolo veľmi zle navýšila by si🙂ak Ti je fakt zle dlhodobo tak navyš načo čakať?

domi1313
13. feb 2018

@eliska13 ahoj😊noo brusko je uz velike😊ale posledne dni sa pasujem s uzkostou😒a to skutocne po dlhsom case.neviem cim to moze byt...a ty ako?

mm103
13. feb 2018

@eliska13 skôr to mám ako na hojdačke moja... ja sa bojím že keď navýšim opäť priberiem a že už nevysadim... Chcem bábätko 😞😞😞

ivcam2
13. feb 2018

Baby ja sem pravidelne neprispievam, ale vzdy citam co nove. Brala som Eliceu, ale nakolko misa bolo fajn, tak som ju postupne vysadila. No teraz znova po case nastupila uzkost, tlak v hlave, ako keby mi trpla tvar a pocit ze hlava na krku nie je moja ako by som nevladala ani mysliwtet. V piatok mi.skocila popred auto srna a ja som sa zlakla, nakolko jedna mi uz skoncila na kapote rozbila mi auto. Myslite ze aj.to je dovod zhorsenia, alebo aj zamracene pocasie a prechod zimy. Zajtra som.objednana na kontrolu.

mm103
13. feb 2018

@ivcam2 áno môže to byť aj tou srnou...do mňa nedávno buchlo auto zozadu a tiež sa mi zhoršil stav..m

eliska13
13. feb 2018

@ivcam2 nie myslím, že dôvod zhoršenia je, že už neberies lieky a tým pádom už horšie reagujes na vsetko.
@domi1313 faaakt a v koľkom si, keď už mas také brusko?som myslela, že tak 3m tak to už za chvíľu budeš vedieť aj pohlavie🙂
@mm103 je to s nami strašne.Ja som ako tak dobre, ale zase som čítala nejaké kraviny na nete a som nejaká rozhodena.Som sklamaná nahnevaná či neviem ako to povedať viem, že vysadim lieky a budem tam kde som bola som nejaká frustrovaná prečo mi táto choroba porucha takto strpčuje život.Som sa zaregistrovala na FB v skuoine etikoterapia a psychosomatika a to je neuveritelne ako ma moze rozhodit par clankov o AD a depresii.Mam pred menzesom, tak moc optimizmu nenapíšem.Ja už strašne čakám na jar slnko šport už ma to ubíja len doma do roboty úlohy varenie....
Ty máš takú dilemu ako som mala ja, aby nestačilo zase sa mi v noci snívalo, že som bola tehotná.Samu seba uhanas, že Ti musí byť dobre, aby si mohla mať bábo a z toho si vystresovaná a bojíš sa a dobre Ti nie je, a potom si nešťastná, že čas uteká a kedy mi bude dobre však to tak je?

daniela123321
13. feb 2018

@mm103 Ahoj.No už pomaly vysádzam..fakt že pomaly.Neboj sa,o chvíľu bude jar a už bude určite lepšie 😊teraz je to počasie hrozné..šak mi malý skončil v nemocnici a v nedeľu nas pustili.Teraz to chrípkové obdobie 🤔

mm103
13. feb 2018

@eliska13 trafila si klinec po hlavičke 😉😉 presne tak...som z toho nervózna....

ivcam2
13. feb 2018

@eliska13 uz som znova nasadila a radaej budem brat stale ako potom trpnut co je so mnou.

eliska13
13. feb 2018

@mm103 viem, až mám z toho taký divný pocit viem ako som bola na tom ja:(
@ivcam2 chápem človek sa zlakne

domi1313
13. feb 2018

@eliska13 ja som uz v 20 tt😊pohlavie budem vediet az v pondelok😊

eliska13
13. feb 2018

@domi1313 fuha to leti, tak máš polku za sebou🙂a bude to chlapček potom daj vedieť či som si dobre tipla

domi1313
13. feb 2018

@eliska13 jeej oki 😊dam,som velmi zvedava😇🤭

macik34
14. feb 2018

Ahojte, viete mi poradit ako zvladat tremu. Co vam pomoze alebo nejaky volne dostupny liek. Ked mam hovorit, pred ludmi dostanem hroznu tremu alebo na pohovore napriklad

kamajka
14. feb 2018

@eliska13 ahoj ja Vás čítam tak zbežne 🙂. Spím lepšie ale schudla som už 4kg, teda mám 52...čo už je dosť málo... nechutí mi vôbec jesť. Inak niektoré dni sú relatívne fajn iné na nič... a vadí mi strašne táto zima sychravá zamračená...u nás za celú zimu iba 2 dni svietilo slnko..... doktorovi som písala že chcem prísť na kontrolu budem musieť prejsť na nejaký Mirzaten alebo niečo také. Večer neviem dlho zaspať síce potom celkom dobre spím, ako kedy, ale s tým jedlom je to dosť kruté. Ani som nevarila nič tento týždeň. Nemám vôbec na nič chuť.
A Ty sa maš ako?

andocka
14. feb 2018

@domi1313 Ahoj domi, v ktorom si tyzdni? Ja zacinam 35 tt.No ja som sa pocas tehu nevyhla liekom- Sertraline 25 mg a na vecer 1/3 Trittico.Liecila som sa na nespavost pred otehotnenim. Potom sme uplne znizili davky. Ty si brala nejake lieky?

ivcam2
14. feb 2018

@kamajka ja som.dnes bola na kontrole a tiez mi dr. povedala ze ma znameho shmu a za celu zimu udajne svietilo slnko tri dni. Tym sa 80 % pohorsil stav. Ja tym co nic nie je uz to ide na nervy.

mm103
14. feb 2018

@andocka a s liekmi v pohode?ak sa smiem opýtať..

kamajka
14. feb 2018

@ivcam2 nooo...ja už som zničená z toho slnko mi veľmi chýba aj teplo.