Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
@rennn ahoj ja som také mala po pôrode beriem trittico večer a ráno sertralin aj spánok príde neboj sa musíš ísť k lekárovi a často plus lieky na upokojenie.... Ja som po pôrode nespala 5noci ani sekundu pocity ze umriem už... Ale nie je to tak lieky pomôžu len treba dobre nastaviť... To trittico ie je návykové... Ale dočasne lieky na ukludnenie musíš
@eliska13 hovorila som že nespavam vie o tom tak ale dostala som len tn cipralex ráno to beriem....kontrolu mam po sviatkoch, dufam že to nebude už takto celý život a budem ešte normálne fungovať lebo keď citam všelijaké tie fora tak mam veľké obavy....inak ty berieš už dlhšie lieky však? Nepozorujes že by mali nejaké nasledky? Vdade pisu ako to škodi a nici pamäť tak sa bojim aj toho aby to nezanechalo následok, ja chcem ešte normálne zit.
@rennn ahoj tiez som pri cipralex mala zo začiatku úplnú nespavosť keď som zaspala o 3rano do 5tej tak som bola cela rada ze aspon takto po týždni mi dal xanax a to som sa konečne vyspala teraz som uz aj bez xanaxu. Tiez som na začiatku myslela ze sa uz nikdy nevyspim a bolo to veľké utrpenie musíš vydržať po týždni dvoch pride zmena ver tomu. A aké mas dávkovanie? A vobec necitaj fóra a hlavne nie zdravie, to ma strašne depce este aj teraz. Lahni si aj pocas dňa ak môžeš. Oddychuj koľko potrebuješ a nevycitsj si to. A určite zajtra volaj dr ze vobec nespis co s tym. Predpise ti nieco dočasnú kým ti AD zaberu.
@coco2018 predtým som brala trittico večer 2 tretiny.... A ráno sertralin jednu. Počas tehu beriem polovičné dávky ako predtým skúšali sme bez ale nešlo to.... Ja budem mat lieky na celý život už lebo telo mi nedokáže samé vytvárať dostatok serotonin. Liečim sa 4roky. Predtym 3roky nič. A počas vysokej 4 roky tiež.... Som matka musím fungovať o vysadení nikdy nebudem uvažovať aj odborníci ma v tom chvália... Lieky vôbec neškodia pomáhajú.... Tak ako ma niekto lieky na tlak na celý život... V zahraničí je to normálne každý berie antidepresiva skoro
@rennn ano mala som a ta sa mi este zhoršila ver mi ze je to prechodne neurol si určite daj pred spaním kúp si magnezium šumivé alebo ja mam tablety magnezium od galvexu a kupila som si aj ginko pomáha to. Skus sa ist prejsť vonku keď ti bude lepsie a vobec sa do ničoho nenut.
A určite si chod pre lieky na ukľudnenie na začiatok. A na AD je skôr psychicky návyk nie ze si telo zvykne a bude si to žiadať.
ahojte baby.najde sa tu nejaka tehulka?som v 7 mesiaci a smazim sa vsetko zvladat bez ad.poslede dni je to ale strasne.som smutna,netesim sa ani na babenko co ma velmi trapi😞nemam v sebe zoadnu energiu,chut do zivota,vsetkeho sa bojim😞mali ste niektora tiez taketo problemy?moze to byt iba tehu hormonmi?ja tak velmi nechcem brat lieky😞
@rennn ano mala som ale to aj pred užívaním AD to je úzkosťou. Tie úzkostné prejavy sa ti teraz na začiatku zhoršia ale začnú sa pomaly zlepšovať závrate myšlienky búšenie uzkost tlak nespavosť tuhnutie svalov trhanie svalmi... a mnoho iných to sa postupne začne objavovať menej a menej.
Mne bolo magne b6 slabé preto som kupila magnezium. A keď som v noví nevedela spať moja pomoc bola čítanie akejkoľvek knihy odišla som zo spálne potom som sa vrátila a zaspala som.
A pomáhalo mi pri spánku objatie asi ako taký pocit istoty ze v tom niesom sama ale mam pri sebe blízku osobu. A terapiu si neskusala mne na začiatku pomohla aspon pochopiť co sa deje a ze niesom nenormálna a aj tie prejavy pochopiť a nebáť sa ich. Síce nieje to este 100% ale dufam ze bude uz ci s 1tbl alebo bez nej. Radšej užívať tabletky a žiť ako bez nich iba prežívať a trápiť sa.
@coco2018 bola som uz u vselijakych terapeutov ale nie kazdy sa mi zdal ok, zvlast ti co sa im plati onicom,,,teraz mam statnu, a som velmi spokojna, nie som na tych davkach vyskovene v pohode,,,ako citim ze hned po porode idem na povodne,,ale snazim sa,,,,nie vzdy je to jednoduche ale babatko budem mat ozaj vybojovane, psychiater a hlavne gynekolog su s tym maximalne v pohode vedeli ze po prvom porode som natom bola ozaj veeeeelmi zle, skoro az do nemocnice takze ma chvalia ze som zodpovedna a beriem lieky, uskodit babatku mozu ovela viac uzkosti ako lieky,,,,
@coco2018 presne aj trhanie svalmi mam keď sa snažim zaspat, som nevedela že to je prejav uzkosti....terapiu som neskusala, ale možno začnem....ja beriem to magne b6 ale aj 3 tabletky si musim dat už mi je tiež aj z toho zle...este som si vsimla že pocitujem vacsi smäd, stále pijem
@rennn to je z AD no poviem ti popravde ja som prvé 4tyzdne skoro nič nejedla z tej príšerne úzkosti som nemohla ale smädná som bola veľmi. Tie trhanie svalmi je z úzkosti aj nechuť jesť alebo čokoľvek robiť. Mne bolo zle aj zo šumivého magnezia preto som prešla na tablety. Ja som zjedla max polievku alebo len suchý chlieb pečivo inak nič. Schudla som skoro 10kg rátam ze ich naberiem naspat no nie z AD ale z toho ze sa vráti chuť do jedla.
Je vela príznakov úzkosti každý ma ine.
Ja z AD mam suché sliznice aj ústa jazyk a aj oči ma štípu tehu na začiatku som mala gel a kvapky teraz uz nie.

@eliska13 toho sa aj ja strašne bojimze to bude už peklo až do konca zivota že už nikdy nebudem normálne zit....nemam žiadne iné lieky, neviem dokedy vydrzim nespat