icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

ivka185
6. apr 2018

@ivcam2 Ahoj neviem ci je to panika ,som sama zvedava co ti odpisu ostatne zeny, ale mne je tiez dnes zle,toci sa mi hlava, je mi na odpadnutie, neviem co sa deje. Ja nemam ine tabletky ja beriem len alventu, jednu tabletku rano, tak len cakam kym to prejde, akurat teraz som si dala sumive magnezium. A este k tomu ma boli chrbat ,picha ma pod lopatkou, nemozem sa poriadne ani nadychnut, no proste jedna velka katastrofa.

doriancorvo
6. apr 2018

@ivcam2 u mňa sú také stavy pomaly každý deň a asi by som to opísal ako paniku, vskutku...

katkalubkova
6. apr 2018

@ivcam2 mohla to byt uzkost

ivcam2
6. apr 2018

@katkalubkova ano bola to uzkost. Vzdy prekvapi ked si clovek mysli, ze uz dala pokoj 😬

katkalubkova
6. apr 2018

@ivcam2 ved to, treba ju poslat do .... 😠

matag
7. apr 2018

Ahojte, je mozne ze stale po 12 dnoch zvysenia davky Alventy zo 75 mg na 150 mg mam stavy uzkosti a navaly do hlavy?

ivka185
7. apr 2018

@matag Ahoj je to mozne ,ja to mam stale ale nie po12 dnoch ale po 12 rokoch, ked uz si myslim ze je dobre pride to znova. T IEZ MAM ASI ROK ZVYSENU ALVENTU ZO 75MG NA 150 MG.A stale nemozem povedat ze je to OK.

matag
7. apr 2018

@ivka185 Fuu no ja uz som tiez 8 rokov ako na hupacke. A pri tej 150 mg mavas uzkosti?

ivka185
7. apr 2018

@matag Ano obcas sa objavuju, ja 150mg beriem asi rok dovtedy som brala dlhe roky 75 mg, potom sa mi niejako pohorsilo. Ale niekedy prejde mesiac a necitim nic a niekedy je aj cely tyzden ze sa neviem dat dokopy. Je to ako na hojdacke raz dole raz hore.

doriancorvo
8. apr 2018

Dámy, praktizujete niektorá aj aromaterapiu? Pomáha? 🙂

coco2018
8. apr 2018

Prosim kedy od začiatku užívania liekov ste prestali mat výkyvy?
Ja uz 5m a stále uzkost negatívne myšlienky strach obavy a výkyvy dost veľké.
Co sa fyzických prejavov týka tak stuhnuta šija bolesti chrbtice a nepokojné nohy. Este je to normálne? Kontrolu mam koncom apríla

ivcam2
8. apr 2018

@coco2018 ja posledny cas to iste. Stuhnuta sija, bolest chrbtice. Momentalne este aj ked nieco zjem, taki je blbo. Busi mi srdce. Ja lieky beriem 5 rokov, ale stale citim zhorsenie ked je prechod zo zimy a este na jesen.

coco2018
8. apr 2018

@ivcam2 a inak sa mas dobre? Co uzivas a na akú diagnózu? Ja cipralex 10 neviem ci navýšiť alebo zmeniť

ivcam2
8. apr 2018

@coco2018 ja beriem polku Elicei. Mam aj xanax a atarax, ale to len ked je .... terazsi davam rano aj xanax. Ja tu diagnozu ani celkom neviem. Zacalo to busenim, vsetci, ze to mam z chrbtice, potom prisli uzkosti. Krcna a chrbtica ma bolia dodnes. Raz menej, raz viac. Panicky atak ma chytil na sluzobke tento tyzden. Zacala som sa potit, pocit ze idem skolabovat, ci dostat infarkt.

coco2018
8. apr 2018

@ivcam2 ty mas panicku poruchu? Ja mam skôr uzkost pretrvajúcu nie záchvaty
Nepríjemne viem ta pochopiť. Mna zas najviac trápia myšlienky co bude so mnou co keď ma to vsetko privedie k samovražde, som tu nepotrebná, je moja práca pre mna vhodná, co budem robiť v dôchodku keď teraz som tu v takom stave, co mam zo života.... a plno podobnych a na základe týchto myšlienok mam potom úzkosti som vyčerpaná unavená a boli ma chrbát a krcna chrbtica tažšie sa mi dýcha

ivka185
8. apr 2018

@coco2018 Ahoj ja budem tykat ked sa neurazis ,pises ze beries lieky 5 rokov a stale su prejavy, ja beriem lieky uz 13 rokov a take iste problemy ako opisujes ty ,mam aj ja, a nie je to dobre.Nie je to tak ako by som chcela, respektive ako pred chorobou. A uz pomaly prestavam verit ze niekedy bude.Brala som asi 12rokov alventu 75mg, a teraz asi rok beriem 150mg.

coco2018
8. apr 2018

@ivka185 ahoj jasne tykaj ja neberiem 5rokov ja beriem 5mesiacov predtým som brala sertralin 1,5roka vysadila cca za 1-2mrsiace naspat a potom 2,5roka a opäť vysadila a za 2mesiace opäť lieky no zmenil mi predtým som užívala sertralin a teraz 5 mesiac cipralex
A co ti nato hovorí dr? Ja chodím aj na terapie ale tie myšlienky ma neskutočne trápia strašia zuskostnuju. Ja uz neviem co robiť

ivka185
8. apr 2018

@coco2018 No pred rokom co sa mi pohorsilo, tak z nicoho , bola som za nim tak mi navysil zo 75 na 150 a nic viac ze ked bude zle ze moze este navysit, ale ja uz by som nechcela navysovat, tak sa trapim ako sa da. Nechodi na terapie, ani som nikdy nebola a lekar mi to ani nenavrhol. Ci ty chodis sama na terapie ci ta poslal lekar? A s tymi myslienkami ani ja neviem co mam robit, snazim sa nemysliet na to, ale oni kdesi v tej hlave stale su. Ja som uz pomaly rezignovala, a si budiem musiet stotoznit s myslienkou ze to uz inak nebude.

coco2018
8. apr 2018

@ivka185 ja chodím sama platím si zato. neviem ci ja niekedy rezignujem a stotožnim sa s tym je to pre mna tažké. A pred tym rokom si bola v pohode tých 11 rokov ci aj vtedy si mala takéto výkyvy?
Ja si myslim ze aj vplyv hormónov s tym súvisí a uz teraz mam obavy z prechodu

kamajka
9. apr 2018

Ahojte spolutrpiteľky, vidím že tiež na tom nie ste dobre, veru ani ja sa necítim najlepšie... niekde vnútri cítim že potrebujem zmenu, no žiadna sa v dohľadnej dobe nerysuje... tiež sa začínam zmierovať s tým, že už budem navždu takáto o ničom....ale dá sa s tým zmieriť? O čom je taký život...

junova
9. apr 2018

Dievčatá, prišla som sem po sto rokoch a tu také depresívne reči. Keď som mala pred dvomi rokmi úzkosti, s vtedajšími dievčatami sme sa volali spolubojovnicky nie spolutrpitelky. Každý deň sme sa povzbudzovali, hľadali niečo pekné. Veľa z nich tu už nechodí lebo sú ok, vrátane mňa. Musíte mať nádej, že všetko bude ok. Lieky sú len 30 %, zbytok je na vás. Ja viem, že je to ťažké ale verte, že bude dobre.

rebekav
9. apr 2018

Baby, ja sice netrpim depresiami, ale potrebovala by som vediet vas nazor. Viem, ze kazdy pacient je iny. Ale ak beriete lieky na depresie a na spanok, naozaj je to tak, ze clovek vyspava cely den? Je tam ozaj ta potreba a nevola postavit sa z postele a ziadna sila? dlhodobo? Aj keby vasa mama uz mlela z poslednych sil, organy dosluhovali,nohy neposluchali, aj tak by ste prespali cele dni a srali na to aby ste mozno posledne tyzdne pomohli vy niekomu? Je to sebectvo a lenivost alebo ozaj ta depresia je taka svina ze by vam to bolo jedno....dakujem za vase postrehy, chcem najst pochopenie pre niekoho tak choreho ale niekedy je to tazke...

ivka185
9. apr 2018

@kamajka Ahoj no neda sa s tym zmierit ,a ani nikdy sa nezmierim ,ale niekedy si davam otazku tiez ze o com je ten zivot, ked clovek nezije ale len preziva. Niekedy mam pocit ze uz je celkom fajn a bum pride den ze je cloveku na h....o. A tak je to dookola, o com to vlastne je, kazdy den zacinam strachom ze ako mi dnes bude.

ivka185
9. apr 2018

@coco2018 Ahoj no tych jedenast rokov bolo celkom fajn, bol sem tam niejaky vykyv ale to len ozaj ze len niekedy. Zmierit som sa nezmierila ani to nie je mozne, kazdy den otazka preco, ale uz niekedy som fakt z toho unavena ze to nevladzem riesit, tak si poviem ,no bohuzial je to tak a ja to musim prijat.Ja si tiez myslim ze mne to robia asi hormony, ja som totiz v prechode, trosku skor ako je zvykom no ale kazda sme ina. menzes uz nemam od augusta.Tak asi aj to zohrava u mna dost vela.

eliska13
Autor odpoveď zmazal
coco2018
9. apr 2018

@ivka185 tak ak ti bolo fajn a uz nemáš mentes tak to bude isto tym asi by som išla za gynekológom su rôzne prípravky na jednoduchšie prekonanie prechodu. Možem sa opýtať na vek keď vravíš ze skoro. Lebo moja kolegyňa od 39 je v prechode

coco2018
9. apr 2018

@junova tak to ti blahoželám ze si to zvládla a ze si teraz Ok. Ako si zo zvládla? A co ti najviac pomohlo?

ivka185
9. apr 2018

@coco2018 JA SOM BOLA U LEKARA TERAZ V NOVEMBRI NA PREVENTIVNEJ , DOKTORKA POVEDALA ZE POKIAL NEMAM NIEJAKE VELKE PROBLEMY TAK BY NECHCELA DO MNA PCHAT TABLETKY, ZE TELO SA MUSI S TYM VYROVNAT PO SVOJOM, A ZE HORMONY UZ DUPLOM NIE.Mam 48 rokov ale ja som zila v tom ze prechod je vecsinou po 50.A preto sa mi vidi skoro, proste som to este necakala. Moja mama tiez mala okolo 52 rokov.No asi musim vydrzat a popasovat sa s tym, len neviem dokedy to bude trvat. Kolko taky prechod moze trvat?

eliska13
Autor odpoveď zmazal
eliska13
Autor odpoveď zmazal