icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

esselte
11. júl 2018

@esselte ano s vodou

esselte
11. júl 2018

@
@tamichloe ano s vodou

coco2018
11. júl 2018

Kocky čaká ma výmena AD cipralex mi ani po zvýšení dávky neúčinkuje. Dnes idem k dr. Co mam čakať s výmenou a ako to prebieha? Musím prv tie postupne vysadiť a tak nove? Ci ako a za ako dlho zaúčinkovali nove?

@esselte možem sa opýtať ako dlho a aké AD uzivas? A dávka? Mas môj obdiv ze si sa dala na cestu chudnutím.

esselte
11. júl 2018

@coco2018 beriem momentalne 5 rokov paretin 30 mg a rivotril polku z 0,5 mg rano večer,brala spm predtym venlafaxin a cymbaltu,ale musela som vymenit,liečim sa 7 rokov,vôbec nepijem alkohol,len ak pripitok,pribrala som asi aj po ad na 100 kil a rozhodla som sa schudnúť,spociatku to islo rychlo 15 kil za 4 mesiace ,od januára som schudla este 7 kil,takže spolu 22-teraz to stoji,pila som psyllium,teraz uzivam chlorellu dvakrat denne,niekedy aj trikrat,nejem pečivo,prilohy,iva zeleninu,teraz si uz dam aj sladke,ale predtym nic okrem medu do vlociek,da sa to zvládnuť,len musíš prepnut myslenie,chodila som dva roky na psychoterapiu,natrafila som na super terapeutku,sadli sme si,aj ona mivelmi pomohla a som jej za to vďačná,ukazala mi spravny smer,ako zvládať záťaž,veľmi zlata osoba,mala som veľké problémy v manželom,bol v tom alkohol,teraz vôbec nepije a všetko je ok,možno aj preto som v pohode,hoci niekedy citim stres,ale učím sa ho ovladat a celkom mi to ide,mam jedneho syna 16 ročného,druhe som potratila a to spustilo moju paniku,mam panicku poruchu,žijem s tým a vidím život krajší,oveľa krajší ako predtým,zažila som zleho dosť a dosť sa za svoj život aj modlim,neprehanam to ,ale modlim sa,život je taký,akym si ho človek spraví,prešla som uz aj predrozvodovym stavom,potratila som,ochorela som,ale idem ďalej,ucim,teraz som mala prváčikov,zbožňujem svoju prácu,našla som sa v nej,ale aj tam mi isty čas robil problémy riaditeľ,chvalabohu teraz je to už celkom fajn,on vie,že som preňho konkurencia a dáva mi to aj pocitit,učím na malej škole so styroma rocnikmi,nie je nas tam vela,ja som tam s nim uz 20 rokov,ostatni sa uz pomenili,ponorkova choroba,takže to je môj život a ešte som opomenula psika maltezaka,ktorého ľúbim,pomohol mi,keď mi bolo najhoršie,rozpisala som sa veľa,ale asi som to potrebovala

eliska13
11. júl 2018

@coco2018 myslím, že sa hneď nabehne na nové lieky, ale nie som si istá.To je fajn, že konečne pristúpil k zmene lieku.Druhe zaberu individuálne 3 týždne?možno Ti bude trocha horšie, ale neboj sa možno vôbec a konečne sa trafíte, aby Ti bolo lepšie veď to je už dlho

eliska13
11. júl 2018

@esselte a čo cvičis?nemala si zápchu z toho psyllia?tak si si našla novú záľubu cvičenie, strava to je super syn je už veľký a treba sa venovať aj sebe🙂

tamichloe
11. júl 2018

@eliska13 zo psylia nemas zapchu...len ti nabobtna v zaludku a mas pocit sytosti

tamichloe
Autor odpoveď zmazal
eliska13
11. júl 2018

@tamichloe ja malo pijem a mňa vždy zapecie:(ona sa aj odporúča pri zápche, ale len s veľa vodou.

eliska13
11. júl 2018

@tamichloe cholera pekný preklep🙂

eliska13
11. júl 2018

@esselte čo Ti poradila terapeutka ako zvládať záťaž?ventilovať sa, nemyslieť na to, čo Ťa čaká, veriť si, že vždy všetko zvládneš či nejaké iné metódy?ja som taká vždy pred všetkým dôležitým veľkým mám obavy aké to bude, či zvládnem...

myska_lili
11. júl 2018

Prosim vas je tu niekto kto uziva neurol? Ja beriem 0.25 v pripade potreby a dosiel mi. Neviem ci si mozem dat neurol 1mg... ci to nieje vela. Musim vydrzat do zajtra kym pojdem ku dr po recept
😑

esselte
11. júl 2018

@tamichloe nie zapchu nemam,treba k tomu veľa vody,chlorellu kupujem v lekárni

esselte
11. júl 2018

@eliska13 ano,poradila mi presne v tom,naučila ma spravne dýchať,uvoľniť sa,ale nemysli si,aj ja mavam stres napríklad pred nejakym dôležitým stretnutím,akciou,ale to máva každý,aj tí,čo nemaju psniku

ivka185
11. júl 2018

@myska_lili Daj si stvrtku a zo mas jak 0,25mg.

myska_lili
11. júl 2018

@ivka185 oki dakujem. Dnes hrozny den. Neviem ci to pocasim ale dlho mi nebolo takto zle 😭

tamichloe
11. júl 2018

@eliska13 chlorela😉

bulica
12. júl 2018

@myska_lili bud v pohode, včera aj ja hrozné stavy po dlllllllhhhheeeej dobe, bože. Dnes o niečo lepšie, ale ešte cítim dozvuky 😝

coco2018
12. júl 2018

@esselte dobre sa to číta prajem ti aby ti bolo len dobre. Ja teraz postupne mam vysadiť cipralex myslim ze neúčinkuje alebo len čiastočne. Pár dni nič a potom sa uvidí len dr ma 2tyzdne dovolenku tak musím dovtedy vydržať. Super ze sa v zamestnani cítiš dobre a ze ta to napĺňa.
Preco si musela meniť AD ty? Ako to prebiehalo u teba výmena stav...? Možem sa opýtať koľko mas rokov?
A ostavas teda pri paretine neskusala si ani znížiť ani vysadiť ja 2x neúspešne ale u mna to ma aj súvis so zmenami v živote sťahovanie nove zamestnanie.... a podobne

coco2018
12. júl 2018

@eliska13
@ivka185 vy sa ako teraz máte?
Chcela by som aj ist na dovolenku no zvažujem ci vobec v tomto stave niekam ist
@esselte

eliska13
12. júl 2018

@coco2018 aj vieš čo Ti dá iné?Ja by som ešte počkala pokým pride doktor a absolvovala dovolenku až potom pristúpila k zmene lieku.Napisem Ti to snad sa Ťa to nedotkne, ale mne sa ten doktor nepáči:(dlho Ta naťahuje a vysadiť liek a on ide preč neviem?nerozmýšľala si nad zmenou lekára?Mne, keď som znížila z 20 na 10 a potom obden, každý tretí deň sa mi začala trocha točiť hlava také závraty som mala.Hlavne sa dopredu neboj a vieš....pokým nevyriešis dilemu ci dieťa áno či nie stále si v takom napätí.Asi som mala tiež silné ego ja chcem chcem...bojím sa...chcem...odkedy som to prijala a zmierila sa s tým je mi dobre

eliska13
12. júl 2018

@coco2018 dovolenka Ti pomôže budete ako rodina spolu, prídeš na iné myšlienky nebude stereotyp

coco2018
12. júl 2018

@eliska13 meniť isto nebudem lebo ma pozná. Nedotkla si sa ma je to tvoj nazor mas na neho právo a viem divne to je, on mi dal inštrukcie ak by nieco mam na neho súkromné cislo zavolám mu a sestrička celé 2tyzdne pracuje. Bud sa vrátim serlift alebo paroxetin ci ako. To ma netrápi len nech sa cítim v pohode. A mam ak bude zle oxazepam. V prípade núdze si dam.

coco2018
12. júl 2018

@eliska13 a ty uzivas este nieco okrem AD? A ako si teraz pracovne natom?

eliska13
12. júl 2018

@coco2018 robím čo som robila sme spolu doma syn má prazdniny tak sme v 3.poviem Ti celý deň naháňačka🙂boli sme doobeda na kolobežke bicykli zbaliť vodu, veci...je to milé zlaté celý deň Ti zbehne rýchlo kopec smiechu srandy, ale je toho dosť.Paroxetin ako Seroxat beriem ja 20 mg
Nič iné nemam iba pri nasadzovaní som sa ráno budila, tak som si dávala pol Lexaurinu.ja ten liek veľmi chválim neotapi Tá práveže ta nabudí a naberies takú silu.Len ja to vždy pokazim po čase, keď si myslím, že veď mi je fajn znížim ho...
Tak to je fajn, že máš číslo a sestrička tam bude som myslela, že taký prístup idem oddychovať zavriem ordináciu a po mne potopa.Tak sa drz🙂

coco2018
12. júl 2018

@eliska13 dakujem napodobne. Nie on je až prehnane opatrný. Chce vediet ci ta moja únava súvisela s liekom alebo to je obrana organizmu z úzkosti. U mna nevie určiť ci je to negatívny účinok lieku co nieje pre ten liek typické alebo je to tym ze mi nezabral. A to netuším ani ja sama viem iba ze mi nieje fajn a takto sa trápim kým som brala v začiatku xanax bolo lepsie ale uz asi 4-5m neberiem a je narovnako bud zle alebo trocha lepsie ale nieje to dobre. A pred menštruáciou sa idem zblázniť z tej nervozity napätosti.
A pár dni po vysadení chce pauzu nech liek nieje v krvi a tiez nervová sústava nech sa triska vyrovná.
Včera vravel ze on robí výmenu tak ze vysadí a minimálne 36 žiadne AD a potom nove aby sa nestretli v krvi súčasne oboje ine to je pri ťažkej depresii. Ako pri úzkostných poruchach.

eliska13
12. júl 2018

@coco2018 ani nehovor ja sa zle cítim pred menzesom tento mesiac som si začala dávať pravidelne magneb6, b vitamíny bývam výrazne vnútorné nervózna podráždená
Môže to byť z lieku tá únava vieš aj, keď človek žije či robí to čo nechce nebaví ho to môže byť unavený, unudeni....Niektore tie AD utlmia a môžeš byť unavená iné zase nakopnú
Minule som si to študovala, že ako ktoré pôsobia na noradrenalin a tak....
A štítnu zlazu máš dobrú, anemia, tlak nízky?
Ja mám nízky tlak veľmi z toho som taká rýchlo sa unavim aj anemicka som bola, za chvíľu príde menzes to som ešte s energiou horšie.Nemala si kliešťa, nejaké odber krvi Ti robili?

ivka185
12. júl 2018

@coco2018 Ahoj no ja som v takom stereotype teraz ,stale rovnako ani dobre ani zle.Uz som s tym zmierena ze to takto bude stale, len aby nebolo horsie.Mne sa k tomu pravdepodobne pridala menopauza, tak si vies predstavit to spojenie s uzkostou.Strach, obavy co a ako tu stale su ako pred rokmi akurat v mensej intezite ale su. Ja beriem len rano alventu 150mg, neviem ci si uz telo na nich zvyklo lebo mam niekedy pocit ako keby som nebrala nic.

ivka185
12. júl 2018

@myska_lili Ahoj no ani necudo ze nam neni dobre ked rano svieti slnko, naobed uz zamracene a vecer dobre ze nas voda nezoberie, a my s tou nasou uzkostou reagujeme intezivnejsie na zmenu pocasia, ale ze mame sa aspon naco vyhovorit, ja tiez stale ked mi neni najlepsie si myslim ze to je pocasim ,ale neviem , Psychika to je hnusne ochorenie, robi si s nami co chce.

coco2018
12. júl 2018

@eliska13 mne uz magnezium a tie preparáty ani nič nerobia zbytočne vrázene peniaze. Nízky tlak nemám skôr vyšší, anemicka niesom a so štítnou som bola min roku vsetko Ok ja si myslim ze to je psychika.

@ivka185 tak tiez sa snažím zmieriť ze to bude uz zrejme na cely život. Nejak to nejde. A u teba je to aspon miernejšie ako to bolo v začiatkoch? Obava a strach o dieťa to zrejme u mna bude celoživotná zalozitost