icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

zuzulienka25
31. aug 2018

@tamichloe prvy krat po cca.2-mesiacoch ale tam som bola v prisernom stave a 10 dni som lezala na neurologii po xy vysetreniach na ORL,CT hlavy,Kardio,kozne,reumatologia,rtg krcnej chrbtice..vsade vsetko bez nalezu a ja som mala pocit ze su to moje posledne dni...pri hospitalizacii na neuro po precitani vsetkych nalezoch mi nasadili AD po prepusteni som navstivila psychiatra a cca.do 2-mesiacov som sa citila ako plne funkcna osoba🙂a teraz som zo dna na den vysadila eliceu a hned nasadila 37,5 alventy a navysila o 5 dni na 75mg obcas este "zakolisam" ale v prijatelnej intenzite🙏a na vykritie docasne...mam frontin 0,25 podla potreby...ale uz teraz citim ze mam opat "svoj"liek klopklopklop uvidime ako sa budem citit jesen-zima😕take sychrave,tmave a chladne dni,

tamichloe
31. aug 2018

@zuzulienka25 a ako ti bolo konkretne? Ja mam sulpirid belupo3.m a asi mi nezabera...predtym som mala 6dni magrilan a strasne stavy..myslela som ze zosaliem.....mam zmiesane uzk.poruchy ..z kazdeho trosku...

katka.sp
31. aug 2018

@timea179 nezabera nic

zuzulienka25
31. aug 2018

@tamichloe konkretne?Na umretie...😴syndrom vyhorenia...horela mi hlava proste ako v plamenoch naval horucavy potom zimnica,stavy na odpadnutie,upchaty nos s tym suvisiaci pocit ze sa nenadychnem,nespala som vobec a ked som zo zufalstva a unavy spadla na postel tak som mala pocit ze z nej padam....a s tym uz prisli panicke ataky ktore som vsak nevedela ze treba predychavat do papieroveho sacku a nie otvarat okna...nuz teraz som ovela mudrejsia odkedy sa to u mna spustilo preslo 1,5 roka nikdy predtym som sa s tym nestretla,nepocula o tom resp.mozno aj pocula ale nevenovala tomu asi pozornost?Neviem....keby som toto mala prezit este raz tak idem radsej 10xrodit alebo vytrhat aj cely chrup radsej...ta psychika uz 100%asi nikdy nebude ked je raz poskodena a vela ludi povie to je len o hlave....ale nezazili tieto veci a navyse kazdy z ,nas preziva stres,pracovne vytazenie,rozne zivotne situacie inac....dufam ze sa budes citis coskoro fajn aj ty a najdes liek ktory ti pomoze🙏

slavkasobanska
3. sep 2018

Ahojte ...neviete je to možné že od februára čakám na predvolanie na komisiu??už som tam volala a že pán doktor ešte nerobí,..no a žiť mám z čoho..som taká z toho nervózna..

montemotherone
4. sep 2018

Žienky, pre tie, ktoré ste veriace... https://www.zachej.sk/produkt/28071/odvazna-v-b...

katka2808
5. sep 2018

ahoj kočky, tak ako?
Chcem potesit tie, ktore sa boja neziaducich ucinkov, ze aj ja som mala obrovsky strach a teraz nemam ziadne neziaduce ucinky. Jedine ospalosť pocas dňa. ja som zacala brať AD pred 5. dňami (prvykrat v zivote beriem AD). Beriem Citalec. Beriem k tomu Lexaurin rano a vecer. A doktor mi vravel, ze treba verit tomu, ze sa da z toho dostať natrvalo (teda ja mam uzkostnu poruchu, nie depresiu). Tak to len tak na povzbudenie. Dufam ze mi potom bude AD aj samotné ucinkovat, ked uz Lexaurin dáme preč.
Držme si palce vsetky.

katka.sp
5. sep 2018

@katka2808 no tak to je super, ja mam uz 8 AD a nic, pokial si nedam xanax ani prezit nejdem, dufam, ze aj mne dake ad zaberu konecnu

maki43
5. sep 2018

@katka2808 aj ja sa musim pochvalit, dnes mi je o 60% lepsie. Vyššia dávka zabrala, ale 6 dni to bol boj. Ale dnes je fajn. :D

maki43
5. sep 2018

@katka.sp a ako dlho ich beres a ako sa volaju?

katka2808
5. sep 2018

@maki43 to je skvele, zelam ti, aby ti bolo stale len lepsie 🙂

katka.sp
5. sep 2018

@maki43 magrilan mam teraz cca 1 mesiac

eliska13
5. sep 2018

@cherry1981 ja som brala Seroxat 20 mg všetko v pohode aj som kojila.brala som ich rok predtým a v teh.vysadila aj, keď doktorka hovorila nech len znížim no o 4 m všetko v plnej paráde spať a v tehotenstve nasadzovať AD a znova od začiatku bolo to zle.uz by som ich nevysadila, keby som to vedela

tamichloe
5. sep 2018

@katka.sp co vsetko si uz mala?

katka.sp
5. sep 2018

@tamichloe jezis uz ani newem xi eliceu, timotil ci jak sa to vola, spitomin,.... Tianeptin... Ak tak pozrem zajtra do karty

tamichloe
5. sep 2018

@katka.sp ja som mala magrilan 1. musela som vysadit po 6.tabletke myslela som ze zosaliem...ale jedna bana v skupine si pochvaluje.....teraz mam druhe....ale nic moc

tamichloe
5. sep 2018

@katka.sp po akej dobe ti ich vzdy menila?

katka.sp
6. sep 2018

@tamichloe po dlhej ... uz dva roky skusaju a skusaju, pomaly teda dva roky

katka.sp
6. sep 2018

@tamichloe ja som takto bola po spitomine a tianeptin sandoz sa to tusim volalo, myslela som, ze je po mne

sims4
6. sep 2018

V prvom rade by som sa čo najviac snažila vyhnúť alebo aspoň obmedziť tie lieky. Veľakrát je to iba o placebo efekte a nie o tom, že naozaj zaberajú. Bála by som sa aj závislosti 🙂 Treba premôcť seba samého a potom bude všetko ľahšie 🙂

maki43
6. sep 2018

@katka2808 dakujem pekne, aj dnes mi jefajn

pandravachrusta
6. sep 2018

@sims4 ahoj, trpis nejakou psychickou poruchou? ak ano, tak porad ako s tym bojujes bez liekov..dakujem.🙂

0martina0
6. sep 2018

@monika1791 môžu sa uživať doma ale na hospitalizacii ťa sleduju 24hodin denne a podľa toho vidia ako ti sadnu lieky a u lekara si neni každy den

0martina0
6. sep 2018

@pandravachrusta nepitaš sa sice mna ale mala som aj ja uskosti a depresiea brala som aj 6 tabletiek denne a stačilo mi jedno sedenie u psychologa a som len na jednej a to si dam tak dva krat do tyždna

banbys18
6. sep 2018

Baby, mali ste ako jeden zo symptómov depresii a úzkosti neustálu podráždenosť? Alebo inak, keď ste neprežili úzkosť a nenali stav smútku alebo akýsi pocit ze, sem, nepatríte, že len, žijete, a nepociťujete radosť a spokojnosť, hoci všetko vôkol je fajn, tak jedinou vašou emóciou ostala príšerna podráždenosť, že vám to až narusalo vzťahy?

katka2808
7. sep 2018

@sims4
Ahoj,
tvoja sprava ma pobúrila. Ty mas pocit, ze tieto poruchy sa daju zvladnut vôľou, áno? To asi nebude uplne tak len v nasej hlave, ako nám vsetci tvrdia, ked lieky zaberaju, predsa sa nam zo dna na den myslienky kvoli liekom neprerobia. Ide o chémiu v mozgu, ktoru tieto lieky upravujú dlhodobo.
A uz si niekedy nieco podobne zazila? mala si atak, mala si pocit, ze potrebujes sanitku?
Dnesne lieky navykove nie su /pokial ide o antidepresíva/, práve naopak. Návykové su benzodiazepamy. Ak sa s tym niekto roky trápi, porucha sa len zhorsuje a s tym aj trávenie (dennodenne hnačky zo stresu), imunita, dlhodobe busenie srdca tiez nenarobi organizmu ziadnu dobrotu. Asi tolko k tomu.

tamichloe
7. sep 2018

@katka2808 prosim ta, jasne ze nic take v zivote nezazila a ide tu davat rady.....ani volou....ani sportovanim.....ani snahou o pozit.myslenie....ani homeopatikami...sa nestane ziaden zazrak.....ten kto s tym bojuje ...trapi sa...trpi.....vie o com hovori...😉😉

ivka185
7. sep 2018

Ja tiez k tomu len tolko,ze kto to nezazil nepochopi, a zbytocne tu ide hovorit ze je to v hlave, ktora z nas by sa chcela tak citit dobrovolne? Asi nikto.

0martina0
7. sep 2018

@tamichloe
@ivka185 je to sveta pravda kto tym neprešiel tak to nepochopy ja som mala nemalatažke depresie ale ked som bola hospytalizovana tak som to vydela čo to je ake bezradne boli tie ženy a chceli v pohode fungovať a nešlo to 🙂

lutecia
8. sep 2018

@zuzulienka25 Syndromom vyhorenia prave prechadzam aj ja... chcem sa ta opytat zuzulienka25 kedy si sa vratila do normalneho zivota? Ja mam pocit, ze to asi uz nikdy nedokazem... som momentalne na PN a 3. tyzden uzivam eliceu... stale som unavena, neviem sa sustredit a ked trochu porozmyslam, strasne ma rozboli hlava...