icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

mimiqa
10. feb 2019

@saslavka73 otras....ja nemozem ani k lekarke ist bez toho aby nenapisal. Pod uz

maki43
10. feb 2019

@mimiqa moja nič mi nehovor. Ja o 10.15 hod. Telefonat uz si podala o rozvod, ja ze nie nech si poda on. Totiz to od aprila som ho vystahovala, co si nasiel frajerku. Totalne ma to rozhodilo, sup neurol do seba ale este nie som kludna. Keby mi to zavolal, ked nemam tesne pi menzese nehne to so mnou @le takto sa ma to dva krat viac dotyka. Neviem či to chapes moja...

patricia_b
10. feb 2019

@mimiqa raz by mi napísal, pod už 😂 ... by som mu pekne vysvetlila, u nás bola tendencia, že aj 4 krát za 5 minút mi povedal, že mám jednu vec urobiť, jak debilovi .... tak som ho začala ja tak isto bombardovať
@maki43 :(

ivka185
10. feb 2019

Ahojte dievcata ako citam tu vase prispevky tak mam pocit ,ze som z druhej galaxie, zle sa to cita a nie este preziva, neviem si to ani predstavit, nastastie nic z toho som nezazila a preto vas obdivujem a drzim prsty nech to zvladate a nech vam je kazdy den len lepsie. Bojovat s chorobou a popri tom este s partnermi musi byt veeeeeeelmi narocne.

mekicom
10. feb 2019

dievčata viete pri tejto skur, diagnoze aj cestovat niekde do yahraničia pripadne na slovensko na dovolenky s rodinami,

slavkasobanska
10. feb 2019

@patricia_b fakt???keď ja beriem na spanie tak väčšinou v noci spím..

mekicom
10. feb 2019

@slavkasobanska čo berieš na sanie

tinka308
10. feb 2019

@mekicom ja som teraz musela vycestovat na sluzobnu cestu do UK a zajtra sa vraciam sama. zvyknem mavat zavraty, pocit tazoby na hrudi a rychlo mi srdce bije.zacinala som pomaly chodit von, aj male uspechy ma (miestny obchod) ma osmelili, musela som sa prinutit kopeckrat mi bolo a stale aj je velmi zle na odpadnutie.moja vola nepodlahnut tomu uplne a nezostat priklincovana doma je silnejsia

slavkasobanska
10. feb 2019

@mekicom Zolpinox 10 mg a Chlorprotixen ...to na spanie .

ivcam2
10. feb 2019

Baby ked cestujete lietadlom a beriete napr. Neurol, Xanax... je to v poriadku, alebo je treba potrvrdenie od lekara ze ich uzivate. Este som neletela a toto ma zaujima, planujeme dovolenku lietadlom.

mekicom
10. feb 2019

@slavkasobanska su to navikove lieky ? ten moj domna tlači len xanax ktorý je navykovi a s toho mam strach, on tvrdi že sa to postupne vysadi a že to uživam po kontrolou ale su to už štyri mesiace.

mekicom
10. feb 2019

@tinka308 naaku poruchu sa liečiš

patricia_b
10. feb 2019

@mekicom liečba trvá 6-12 mesiacov (jedna psych. písala v nejakom článku) ... mysli na to, že ti bude lepšie, dr. ti ho bezpečne vysadí, zase by z teba úmyselne nerobil závisláka ;) .... ja sa teším na lieky, lebo verím, že mi bude lepšie a budem časom vedieť fungovať bez nich, neskutočne sa teším na prvé sedenie, keď to začnem riešiť

mekicom
10. feb 2019

@ivcam2 mne sa uskost spustila na dovolenke v Turecku a tam mi aj turecky lekar napisal ako prvu pomoc xanax a nepotrebovala som ziadne potvrdenie do lietadla aby som sa mohla vratit na slovensko

ivcam2
10. feb 2019

@mekicom ja len aby ma nebrali ako paseraka 😣😂

mekicom
10. feb 2019

@ivcam2 ja som mala aj kamošku ktora to nosi pravidelne lebo to použiva ako prvu pomoc,kde cestuješ

eliska13
10. feb 2019

@ivcam2 nič nepotrebuješ mne to predpísal aj gynekológ na zmiernenie PMS pred menzesom, ale celkom zaberá aj magnézium
@mekicom nebála by som sa toho veď neberies veľké davky.Su ľudia čo prežijú traumu prepadnutie, smrť a sú na tom aj roky.Adriana Kmotrikova raz v rozhovore priznala, že keď jej zomrela dcérka a čakala syna celé tehotenstvo bola na ukludnovakoch.

mekicom
10. feb 2019

@ivcam2 naco sa liečiš lebo aj ja sa chystam na dovolenku a neviem či s tou mojou diagnozou to lietadlom zvladnem.

mimiqa
10. feb 2019

@patricia_b prosim ta....stale to robi...ale aby uznal ze super ako zvladas dieta aj domacnost co on uz mrle po pol hod....to nie.....ale chodit na futbal a potom kamarati to ano..a ty puca sed doma

mimiqa
10. feb 2019

@maki43 chapem chapem...otras....som rada ze seba davam dokopy malemu idu asi zubky...viac place ako sa usmieva...inak moj smejko to je....este mi pridava moj vajcak...namiesto opory mi poviem ze preco by nesiel...ci si on nic nezasluzi..kokos chudacika robi zo seba dakedy

patricia_b
10. feb 2019

@mimiqa ja si vydobíjam priestor, kedy nie som s malým, lebo tiež to vidí tak, že doma s malým to musí byt úplne super, že sa len hráme, papame a mojkame

slavkasobanska
10. feb 2019

@mekicom myslím si že skoro všetky sú návykové,lebo po roku mu stále zmení za iné,aby som nebola závislá,ale xanax beriem už strašne veľa rokov a som závislá to viem,no pomáha mi ..čo už

mimiqa
10. feb 2019

@patricia_b ved videl dnes ze ahaaaaa neni to len tak....ale neuzna vajcak jeden....

ivka185
10. feb 2019

@mekicom Ja chodim stale z roboty mame kazdy rok zajazd do zahranicia, posledny krat minuly rok sme boli v Benatkach, nemam problem a s rodinou nechodime kazdy rok ,ale raz za cas ideme k moru vecsinou do Bulharska ale posledny krat sme boli v Chorvatsku, zatial to bolo bez problemov.😉

mekicom
10. feb 2019

@slavkasobanska on mi menil lieky z arketis na coaxil, ale doposiaľ som ho bralá len nepravdivé a teraz chce aby to bolo pravidelne a po mesiaci to chce asi vysadiť.nemas nejaké skúsenosti s liekom coaxil

mekicom
10. feb 2019

@ivka185 a načo sa liečiš a ako dlho

ivka185
10. feb 2019

@ivcam2 Ja sice neberiem tie lieky co spominas ,beriem len rano alventu a letela som na dovolenku ,nijake potvrdenie ani ma nenapadlo nosit a komu by si to davala?Vsak lietaju ludia s roznymi diagnizami a myslis ze kazdy nosi potvrdenie, podla mna je to hlupost , a co je komu do toho ake lieky ja beriem. Ale to je len moj nazor.

ivka185
10. feb 2019

@mekicom Popravde ani neviem lekar mi na zaciatku spominal ako ze je to uzkost, a ja som sa viac ani nepytala.A liecim sa s malymi prestavkami uz asi 14 rokov.

patricia_b
10. feb 2019

@ivka185 omg, práve mi stiahlo dupku .... je to beh na dlhé lakte zrejme

slavkasobanska
10. feb 2019

@mekicom je mi taký povedomý ..ale neviem ,ale tuším som ho brala,ale asi strašne dávno..neviem .