Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
@pajinka91 Ja budem platiť 60€ za prvé a 40€ za kontrolu (počet EUR je rovný počtu minút v ambulancii, tak uvidím)
@eliska13 ja rátam fakt s tými liekami, lebo potrebujem vytvoriť v hlave prepojenie matka<~>dieťa a zatiaľ vnútiť to nešlo, čiže terapia mi pomôže zvládať stresy, ale pochybujem, že vytvorí to prepojenie, keď hlava je na tom, že toto nie je tvoje dieťa, ber ho neutrálne, alebo sa ho zbav, lebo je navyše, toľko krát som sa snažila ukecať, veď je zlatý, roztomilý a nič, ale špeciálne dve fotky mám najradšej, na nich vyzerá ako moje vysnívané dieťa, ale tam to končí 😏 ... hej no muža ničí soplík, kašlík, bruško 😂, on si dáva teraflu ako čajík pred spaním, aj keď teraz už dlho nie
@patricia_b dosť je drahy, ale tak snáď si sadnete a je dobrý odbornik.Dolezite je či sa mu otvoris či si vytvoríte vztah.on je psychiater a robí aj terapie?
Syn je ako tvoja kopia oči určite.na tej prvej je ako dievčatko.Ja som raz čítala o tých myšlienkach, že čím viac sa nimi človek zaoberá čím viac ho stresujúce a boji sa ich, tým viac prichadzaju, ale možno ty máš niečo iné.
Baby mozem sa opytat? Ked vam navysili davku, kolko trvalo kym to zabralo?
@karolinabese tak 3 týždne
@eliska13 no ja vstanem a malý ešte spí a už je ta myšlienka .... toľko krát som si povedala, že sak čo by si mu urobila ... a od nového roku som mala dva krát modré hánky, čo to schytali zarúbňa a stôl ... len tak zrazu hnev, alebo usúdiť som ho chcela .... fakt mu nechcem ublížiť, nech je mamkyn chlapček, veď neplače, ani bruško ho nebolelo, žiaden problém, úplne zlate decko, aj s cudzími je v pohode ... ona je psychiatrička a netuším či aj terapie, ale na tej poliklinike mám aj neurologičku a strašne je príjemná, tak dúfam že aj táto bude
@patricia_b no, lebo na terapii u psychológa rozoberiete prečo Ti to príde na rozum, možno sa na seba aj hneváš vnútorné, že Ťa to napadá, možno sa hneváš podvedome na mamu veď si toho s ňou zažila veľa zlého, možno sa bojíš, že budeš ako ona odmietava.....psychiater Tá vypočuje a dá lieky, ale u psychológa sa rieši ako s tými myšlienkami narábať, prijať ich a nevšímať si ich, raz som čítala niekde, že príde zlá myšlienka treba si povedať zase si tu?ja sa Ťa nebojím vieš niečo v tom zmysle.Lenze ty sa zlaknes, srdce busi ...to je ako sa niekto boji výťahu, lanovky a tak sa tomu vyhýba, ale ak sa odváži sa previesť jasné, že mu je zle boji sa, ale zvládne a tak sa odváži ísť aj druhý, tretí x až zistí, že sa už neboji nepríde panika a úplne zabudne, že voľakedy som sa toho bal.
Možno tak sa ty bojíš byť s malym, lebo čo ak....
Tak som sa bála byť so synom ako bábätkom byť sama v noci nereálny strach, keď mal ísť muž na sluzobku.uz cely deň som bola v strese, že budeme sami až to prišlo zvládla som síce som sa v noci budila, ale nebolo to nic hrozné.Ja si tiež viem líčiť katastrofálne scenáre dopredu a trápiť sa pre blbosti.Neviem prečo sme dostali do vienka tieto úzkostné neuroticke povahy😁
Lebo chlapi majú len jednu emóciu HLAD 😂
@ivcam2 je nam to zenam sudene 😂🤣😅....chlapi umieraju na nadchu 😂☺vcera hlaska mojho chlapa mal na rukach maleho som mu podavala pohar on "to nemyslis vazne nevidis ze mam maleho ako to mam ako chytit nemam tolko ruk 😂🤣"som kukla a hovorim mu takto...zobrala som maleho dala si ho bokom teda drzala jednou rukou s druhou som zobrala jeho flasku naliala vodu zarobila mu mliecko.. popritom premiesala leco som varila....hovorim vidis my zeny sme jednoducho jednotky 😍....akoze tak by som ho nakopala do riti🤗😄....no a nebudme na nervy 😡
@patricia_b moj ked je hladny sa ho nemozem nic opytat 🤣
Ženy, pozrite čo som našla .... to je úplne ako o mne https://najmama.aktuality.sk/clanok/234442/skut... ... chcela som nájsť nejaký príbeh, nie príznaky, alebo tu na koniku som našla, že vidím decko, revem, prebalujem, revem, plače mi dieťa, revem aj ja, ani jeden príspevok nebol napísaný tak, aby popísal moje pocity, toto je ono ... takze asi viem čo môžem čakať
@patricia_b ja som tu raz citala o jednej zene myslim z roku 2009 ze tiez sa bala ze ublizi dietatu svojmu skusim najst..dnes je tu clanok poporodna trauma ci co..tam skus najst
@patricia_b nasla som tu na strane 1030 ma nick zuzkostna..tiez opisuje ze sa boji strach ze ublizi dcerke...rok 2016...skus sa jej ozvat
@mimiqa neaktívna je :( ... a ta trauma po pôrode sa vzťahuje na pôrod, ja som ani nevedela, že rodím, len malý mal veľkú hlavu, tak som ho nevládala vytlačiť, tak mi dopomohli, ale traumu z tohto isto nemám
@patricia_b ach skoda
@mimiqa veď ja by som aj rada pokecala s niekym, kto si tým prešiel ... lebo sa cítim ako chladnokrvná a bezcitná 😂, okolie je na mäkko z neho a ja, že fajn Mio a čo teraz, možno aj inventárne číslo mu vybavím ... ale teda stále si myslia, že si robím srandu, ak vravím, že ho nenavidim
@patricia_b ti verim. Zaklad ze si to uvedomujes a chces to riesit..utorok ides ze????
@mimiqa jo v utorok, už si to odratávam
@patricia_b skus do googlu dat napr neznasam dieta alebo take daco ci ti vyhodi nejake clanky alebo diskusie
@mimiqa to som skúšala, ale buď sa to vzťahovalo na veľké deti, že nimi trieska puberta, alebo že žena je celkovo taká odmeraná ... ja by som aj teraz hneď už išla k dr.
@patricia_b co tak vypadnut na vikend dakam s muzom
@mimiqa dve deti na krku 😏 jedno 1,5 ročne a druhé 40, ďakujem, neprosím 😂 ... sobotu ráno doučujem, potom mám s malým rande v nákupnom centre pri detičkach, kým chlap upratuje, v pondelok mi začína semester, tak v nedeľu si dokončím rozrobené objednávky, možno 😂 ... a budem rada, že som rada
@patricia_b no vidis..lepsi vikend tusim ani nemozes mat 😘😂
@mimiqa včera som išla na skusku s malým a volám mužovi, že donesiem ti diiiite a on tak prejdi cez bufet 😂, sa ho pýtam či sa s koňom zrazil, že isto sú tam ľudia, išiel ho ukázať do bufetu a mňa klepalo pred ním, že isto tam je niekto ... takže nákup je pre mňa pôžitok, ale to budem už len tri dni od vyšetrenia ... fakt sa na to už teším, dokonca som sa dnes pýtala jednej mojej opatrovateľky (študuje psychológiu a chce robiť psychiatričku, aj praxuje na oddeleniach), že ako postupovať a sama povedala, že čím skôr psychiatra tým lepšie a potom sa odpichnúť, že aj ona ma bude liečiť a robiť mi terapie

@patricia_b ano len je ine mat stres pred skuskou a to, co ty popisujes.Neriad sa druhymi nikto nema tvoje zazitky a pocity.,zlost....ja som mala aj ukludnovaky chvilu potom antidepresiva uz dlho a nikdy som nebola mimo.Antidepresiva Ti spravia to, ze tie strachy uzkosti nebudu vyskakovat, lebo lebo sa Ti zdvihne serotonin sama uvidis co navrhne lekar.A, ze mamy na MD sa maju zle a ty uz rano mas salon krasy🙂strasme su zlati ti vasi chlapci.tvoj muz je dobry hypochonder😵