Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
@saslavka73
@mimiqa baby netusim, ale dúfam, že to bude rýchle
@patricia_b No neviem teda, asi to hvíľku potrvá. Drž sa a dávaj nám správy.
@patricia_b urcite..si vycerpana ..preto to psycho okolo....vsetko bude ok 😚
@saslavka73 tak nerátam, že v piatok ma pustia, ale tak dúfam, že tri týždne max.
@patricia_b aaa pocity mas ake??? Dalo ti nieco ze si sa vyrozpravala???
@mimiqa nemám pocity, vybavujem stráženie k malemu, doučka riešim, skolu, drobec spí, neviem čo ma čaká , radšej by som bola doma, ale som rada, že sa to rieši aj reálne
@mimiqa inak som sa tam rozrezala
@patricia_b rozrevala myslíš?
@patricia_b rozrevala samozrejme 😂 ... autokorekcia nastavená na strereometriu a rezy telies
@patricia_b Už om rozmýšľala čo si tam robila. To si bola u psychiatra?
@saslavka73 áno u psychiatričky
@patricia_b A čo na to povedala. Na tie tvoje myšlienky, stavy.
@patricia_b je to úplne normálne, že si plakala a ešte aj veľa budeš na terapii v nemocnici.Tesim sa, že Ti bude lepšie a začala si to riešiť bude dobre!
@saslavka73 nič, len ma poprosila nech idem do nemocnice čo najskôr ... ale že nevie čo presne to je ale uzavrela to ako psychoticku poruchu a v nemocnici zistia presne, ale že to vyzerá na poporodnu depresiu alebo poporodnu psychozu
Baby ja Vám všetkým ďakujem, že ste ma podporili sa priznať odborníkovi
@patricia_b A muž čo na to? Drž sa. Začala si to je dobre.
@patricia_b hlavne klud..oddych..drz sa ..ozvi sa..vela energie posielam 😘predsa ta poporodna psychoza....das to
@saslavka73 Nemám, ale už ma unavuje cestovanie a všetko tam.
@patricia_b super, tak drzim palce, nech sa ti podari vybavit strazenie. Toto su dobre spravy, pojdes do Ruzinova lezat? Ber to, ze ides do tabora, aj si oddychnes😊
@patricia_b Velmi som rada, ze to riesis, citam Ta a drzim Ti palce!
Ja som dnes bola u psychologicky v celkom dobrej nalade, tak som hodila taky cierny vtip (to by bolo na dlho kontext pisat) a namiesto ocakavaneho usmevu na mna tak zdesene chuda pozerela, ze som ju zacala ubezpecovat, ze to bol naozaj iba vtip...som sa trochu ako blazon citila, teraz sa uz iba rehocem na tom :D
A zvieratka su super, my mame macku. Je z utulku, tak ma tiez svoje neurozy obcas, takze sa sem vynikajuco hodi, lubime ju velmi.
@saslavka73 muž mi chcel malého nabaliť na cestu ... ale už pochopil, že to myslím vážne
@jankarec v starom meste na mickiewičovej budem
Ale neskutočne sa teším, keď už budem v pohode a všetko zle bude v preč
@patricia_b tvoj muž asi tiež nechápe tvoje pocity a zľahčuje však?Typický chlap veď máme čo jesť kde bývať, tak čo riesis.
@patricia_b ked uz budes v plnej sile Patka, pories aj tvojho muza! Strasne sa tesim s tebou, uvidis, uz bude len lepsie.💪
Muzi nicomu nechapu....moj ze vyzadujem.pozornost a ja na nervy...pocit ze umieram..no nechapu
@jankarec Hej, muz je asi trochu sebec, ako chlapi radi byvaju, podla toho co tu Patka pise. Dieta je oboch a ked je mama v nemocnici, tak sa on treba postarat.
S nami v zivote moj otec neostal doma, ked sme boli chori, bud mama alebo sami. Raz do mna doktorka nakricala, ze ako to, ze sama tam chodim... no darmo, mama bola v nemocnici a otec by si volno nevzal kvoli takej veci. Navarene, oprate, co viac riesit...
Mužova šéfka je moja školiteľka, takze jej som písala ako prvej mail a úprimne, že idem na psychiatriu, či nebude muž chýbať, ak len odučí ... on ani doma nepovedal, že mame problém ani, že ja som už zo všetkého na prášky, tak jeho mama už o tom vie, lebo teda som jej volala po mojej tete či by nedošla pomôcť a čo ona zaskočená a že nemôže bo mačičky má doma ... takže pôjdem v leto radšej k moru ako ku nej bo veď oddych 😂
Inak zvažujem chlapcovi zaobstarať zajka a bude sa volať Monge (ako mongeovo zobrazenie) alebo Pytagoras
@patricia_b a to nevieš, že žena, matka sa ani zrútiť nemôže?😁
@mimiqa je to smutné oni majú tie city a prežívanie úplne niekde inde posunute
@eliska13 Už som to začala viac ignorovať (ten vzťah) aj keď nie vždy to ide. Práca....ano to cestovanie a stále väčšie požiadavky a zodpovednosť a malý plat. A do toho je syn prvák a viac doma ako v škole. Býval zdravý a teraz beháme len po lekároch, stále angíny, šarlach...odborné ambulancie. Mám pocit, že z toho mi začali zase tie stavy úzkostné (keď sa mi zdá,že má horúčku, alebo zakašle už mi je zle hneď). Aj sa mi snívalo, že ja som mala šarlach. Stále ho sledujem, v robote myslím na neho, doma na robotu a tak dookola. Keď je zdravý, nemám na neho čas...aby sa otužoval, športoval alebo niečo. Navyše má ťažkú povahu (asi po mne) a uvažujem nad detským psychológom, lebo Dr. sa spýtala, či tá jeho imunita nemôže byť oslabené nejakým stesom. A ten má stále, často plače, alebo sa jeduje u lekára s ním.....to je horor. Často rozmýšľam nad tým, či bolo rozumné stať sa mamou, keď to neviem zvládať. Ja mám pocit stále, že by som potrebovala radikálne všetko zmeniť v živote, len mi chýba odvaha. A ty lepšie? Ja neberiem žiadne lieky lebo nepomáhalo nič....Keď neviem v noci spať, čo je často dám si tabletku ale celé dni by som prespala, keby som mohla...proste akosi nevládzem.

@patricia_b to das😚 a malemu pekne nech ocko je snim..nech vedia ake to je...kolki tam budes??