icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

ivka185
19. feb 2019

@saslavka73 ja cakam tiez ale neviem ci sa dockam.

eliska13
19. feb 2019

@tslobik to sú 3 roky?neuveriteľné.Velmi ma teší, že je otcovi lepšie.Aj my sme boli všetci chorí človeka to úplne rozhadze slabosť, únava, veľa vymeskaval prvý pol rok v škole.Verim, že sa rozhodneš správne možno by si mala trocha vychladnúť človek, keď je nešťastný unavený príde mu na rozum zmeniť prácu.Ale teba práca bavila a, keby ju zmenis tak či tak musíš cestovať.Ty si silná žena, keď sa držíš bez liekov.

tslobik
19. feb 2019

@eliska13 Mne lieky v zlých časoch nepomáhali, a keď som nemala veľa problémov ťažkých naraz bolo mi dobre. Čiže MUDr. usúdila, že potrebujem skôr psychologickú pomoc, terapiu....tam som bohužiaľ nebola...nevychádza mi to časovo a tie neplatené zase majú veeeeľmi dlhé čakacie doby (tie, ktoré sú fakt dobré). U mňa je to tak - keď neriešim vážne veci - mám sa fajn, keď prídu ťažkosti v rodine, so zdravím, finanč. a pod. a hlavne všetko naraz je mi otrasne a vtedy mi nič nepomáha, len dať tbl. na spanie a spať. Z liekov som akurát mala otrasné sny každú noc a bolo mi zle od žalúdka. To mi je síce aj teraz, keď mám stres ale aspon sa mi často nesnívajú blbé sny.

saslavka73
19. feb 2019

@tslobik No ja to mám podobne. Proste nezvladame ťažké situácie.

tslobik
19. feb 2019

Keby sa človek aspoň cítil milovaný....Ešte niekedy by som chcela zažiť ten pocit ale myslím, že v mojom veku ma už toto nečaká. To je potom všetko ešte ťažšie.

saslavka73
19. feb 2019

@tslobik Píšeš ako by si mala 100 rokov. A ty miluješ? Ja takto tiež rozmýšľam ako ty. Takže bojujem.

romusssa
19. feb 2019

@lialia7 Dobry den, mam otazocku...citam ze mate knizku 75 sposobov ako porazit depresiu. Rada by som ju niekomu venovala ale neda sa nikde zohnat. Ak ju uz nepotrebujete, mohla by som ju prosim od vas kupit?

karolinabese
19. feb 2019

Baby co hovorite na ad a lieky na chudnutie?

pajinka91
20. feb 2019

@tslobik Tak sa zapíš napriek čakacej dobe, veď ona raz prejde. Ja veľmi ľutujem, že som sa skôr nezapísala, tiež pre podobné dôvody ☹ Zbytočne uteká život pomedzi prsty, treba si urobiť čas. Priznám sa, že ma tá cena trochu bolí 😆, ale stojí to za to, že človek zvyšok života lepšie prežije.

eliska13
20. feb 2019

@karolinabese nerozumiem otázke čo chces vedieť?ja liekom na chudnutie neverím treba upraviť stravu a pohyb.Ale, ak sa pýtaš či sa to môže brať spolu prečo by sa nemohlo.Pri depresii treba dobre jesť vyvážene, nie hladovať, nemat dlhé prestávky medzi jedlom kvôli cukru nervozite. .

eliska13
20. feb 2019

@tslobik ale to všetky sme také, že zle znášame záťaž, zodpovednost.Vela z toho pramení, v slabom sebavedomí v tom pocite, že čokoľvek príde zvládnem to.My sme empatické veľa rozmýšľame kalkulujeme až sa zneisťuje, alebo veľa z nás sa nevie prispôsobiť novej situácii veľa z nás sa zrútilo čo si všímam pri zmene práce, bývania, po MD
Áno citlivosť je aj mne na škodu.k psychologicke sa určite zápis aj, keby si čakala 3 m

tslobik
20. feb 2019

@eliska13 Ano,ja nemam rada zmeny,ale na druhej strane ma ubija aj stereotyp.

coco2018
20. feb 2019

Ahojte, ako čítam tak viacerým sa pohoršilo aj mne rapídne a asi začnem opäť užívať AD. Bojím sa toho lebo viem ze zo začiatku sa stav pohorší a vobec neviem ako to sklbim práca rodina k tomu moja nepohoda.... som z toho strašne smutna. Myslela som si ze to zvládnem no asi nie lebo sa mi začína kaziť aj spánok.
Napriek tomu este stále váham ci lieky ano ci este vydržať

tslobik
20. feb 2019

@coco2018 A tebe AD pomáhajú? Aké si brala. Ja som skúšala troje a nič.

tslobik
20. feb 2019

Baby, vám sa horší stav kvôli nejakej príčine, alebo tak nečakane....aj keď nemáte nejaké vážnejšie problémy či už v rodine, práci, zdravotné, finančné....?? Alebo ako je to u vás?

tslobik
20. feb 2019

@eliska13 Ano, už sa objednám, počítam...že termín bude až v lete niekedy. Ale už mi to nevadí. Ja som to chápala doteraz zle. Vždy som sa objednala, keď som momentálne nevedela riešiť situáciu a myslela som, že ma niekam nasmerujú, pomôžu. Ale vnímala som to zle. Lebo vždy niečo príde, po celý život.....Čiže je jedno, kedy tam pôjdem. Ja nemôžem riešiť konkrétny problém iba.....ale naučiť sa zvládať tie ťažkosti čo prichádzajú, proste ten spôsob riešenia a vyrovnávania sa s ťažkosťami, situáciami a pod. Len mne aj Dr. povedala, že môj problém môže byť už v povahe....☹ A tú mám, akú mám. To sa len tak nedá zmeniť. Už som sa s niečím aj narodila a potom rôzne zážitky v živote to spúšťali postupne.

slavkasobanska
20. feb 2019

Ahojte,tak som po kontrole,vysadila mi ráno Prothiaden..že ten má asi utlmuje,inak nič také ,prebrali sme diéty ,a také ženské veci,haha,ona je super,a sú výpadky liekov,tak som sa nabehala ,alé už mam,a konečne doma ...

lublu
20. feb 2019

7 tyzden AD a stale zle. Ak nie horsie....

lublu
20. feb 2019

Co mam robit, v pondolok som bola u lekarky a odbila ma.

slavkasobanska
20. feb 2019

@lublu ako ťa odbila???

patricia_b
20. feb 2019

Posielam pusinky, 4 hodiny som čakala na príjem a teraz zase čakám, lebo ma len na izbu dali. Zatiaľ som tu sama.

lublu
20. feb 2019

MAm vydrzat

jankarec
20. feb 2019

@patricia_b no supis😊a to je otvorene oddelenie?

sylvia30
20. feb 2019

@lublu ahoj, keď prídem domov z práce, pošlem ti link na jednu starú diskusiu o depresii a liečbe. Prvé príspevky sú 10 rokov staré, ale mne veľmi pomohli. Všetci tam píšu, že prvé zlepšenia pri psychických ochoreniach pocítili po 3 mesiacoch liečby. Až potom sa začal stav zlepšovať.

karolinabese
20. feb 2019

Baby neviete mi poradit? Pre 2 tyzdnami sme zvysila citalec 10mg na 20mg. Vsetko bolo ok. Ale od soboty mi je hrozne na zvracanie kazde rano, potom som z toho nervozna a utekam na velku. Hnacku nemam. Lahnem si bo nevolnost neprechadza. Prejde to az vtedy ked sa najem a dam si liek. Ale tocaky hlavy mam cely den aj nevolnost od soboty kazdy den. Lekarka povedala ze tieto stavt som mala mat na zaciatku a nie po 2 tyzdnoch. Je pravda ze lieky sme teraz zvysila pred 2 tyzdnami ale tiez nechape preco sa to objavilo teraz. Neviete prosim poradit?

lublu
20. feb 2019

Posli nech sa trochu ukludnim. Mne furt od rana do vecera behaju nervy po tele....

karolinabese
20. feb 2019

@eliska13 myslela som citalec 20mg a sibutramin.. ci to mozem skombinovat..

mimiqa
20. feb 2019

@patricia_b a uz pracuje ci ucit sa ides?😅

eliska13
20. feb 2019

@karolinabese hneď v prvom linku čo som našla sa píše, že sa neodporúča s liekmi na depresiu

eliska13
20. feb 2019

@patricia_b vidím, že už sa učíš najprv som myslela, že tam máš rúž na pery😁