Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
No kocky bolo mi fajn a dnes od rána som jak mechom udreta,bude to počasím,máme zamračené,prší .joj ..
Ahojte všetci tu, hľadala som nejaké fóru kde by ešte ľudia aktívne rozoberali problémy s AD a s psych.problémami, úzkosťou a natrafila som tu na toto.
chcem sa poradiť.
máte niekto skúsenosti s opakovaným užívaním liekov a že by vám ten istý liek už nezabral? resp. aby sa u vás objavili nežiadúce účinky ktoré predtým neboli?
Opakovane beriem paretin- seroxat, terat už viac než dva mesiace aj sme zvýšili dávku ale stále nie som ok. dokonca mám úplne stuhnúté svalstvo krku, trapézov, pliec...chodím preto na masáž ale nepoľavuje, beriem k tomu magnezko, milgamu.....kadečo, už aj guajacuran som skúsila a nič, furt stuhnutá a boľavá. som z tho zúúúfalá, pracuje z domu chvalabohu, ale domácnosť, deti a hlavne ja sa už chcem cítiť ok. kontrolu mám o mesiac až.
ďakujem za akýkoľvek názor.
@slavkasobanska a pridala Ti doktorka ten liek?u nás bolo včera 18 st dnes už skaredsie a vraj cez víkend ešte horšie.vsade už kvitnú snežienky.
@mimiqa to verím a chlapci sú takí mojkaci😁
@janka2112 ja som viac x začala brať Seroxat a vždy v poriadku.Kolko berieš?podľa mňa by ľudia mali chodiť bežne na masáž škoda, že ceny sú také vysoké.Skus si cvičiť uvoľňovacie cviky na krk, ramená.ked sa mi pohoršilo, tak len na začiatku, že som mala väčšie úzkosti, depresiu nie fyzické prejavy podľa mňa toto s tým nesúvisí.Mozes byť stuhnuta z napätia, zle zlozvyky, ak máš rada skús saunu, plávať...masáž každý týždeň a potom, keď poľavila spazmy stačí raz mesacne
@janka2112 ja neberiem seroxat a liečim sa na depresiu 1x, teraz som začala 4 mesiac liečby, ale chcem ti len napísať, že po dvoch mesiacoch liečby som sa stále cítila ako na začiatku, prečítala som množstvo diskusií na nete a všetci liečení AD potvrdzovali, že prvé zlepšenie sa objavilo po 3-4 mesiacoch, moja doktorka to tvrdí tiež...
@eliska13 ahoj ..nepridala, vysadila,už som si zvykla,je to oki .
@slavkasobanska vidis a vsetko zvladas.Je to len taka panika ako bude...
@janka2112 skús ešte počkať, aj keď mne na druhý krát zabral až na 40mg. Možno to chce ešte vyššiu dávku a možno iný liek. Počkaj chvíľu a uvidíš
@janka2112 ale mne pri prvych dvoch bolo tak zle že som nejedla za dva mesiace nič pila len nutridrinky a vodu a schudla 14 kg. DR bola ako kus ladu žiadna komunikacia ani nevedela či meniť alebo ostať tak sa rozhodla zmeniť a po druhych AD ja som zmanila aj doktora ten mi vysadillieky na dva tyždne nasadil Akteris 10 mg 4 týždne 20 md 1 tyžden 30 mg 3 tyžden ale po tom ked som sa najedla a dala liek mala som pocit navracanie ale nikdy som nevracala to iste naobet a večer ked som nebrala AD všetko bolo OK.Aj na moje prekvapenie sa rozhodla o zmenu lebo mi nemože takto byť aj ja som myslela že upravy len davku a povie že mam vydržaťa že sa to upravy lebo ho uživam kratko ale ona hned zmena, Teraz mam 3týždne Coaxil a xanax nemaš skusenosti s týmto liekom, vraj je slaby a nezabera.
ked sa opytat ked zaberu AD stav sa zleši a ako dlho trva pokial AD zaberu v plnej sile
@mekicom my sme sa začali liečiť naraz, aj ja beriem AD 4 mesiac (tento týždeň zacal 4 mesiac). Ja som sa ešte celý január cítila veľmi zle, doobeda v práci napätie, nervozita, doma zase do večera úzkosti. Takto isto aj vo februári. Až posledný februárový týždeň som začala cítiť mierne zlepšenie, poľavilo napätie a úzkosti. U mňa je ale najväčší problém nespavosť a napríklad túto noc som spala veľmi zle, mám pocit, že som bola celú noc hore.