icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

lublu
2. mar 2019

Dievcata vysadila som eliceu, strasne sa mi ulavilo. To rane zobudzanie na brnenie nervov a vlastne celodenne brnenie nervov konecne skoncilo. Dva dni mi bolo super ale pomaly sa to asi zacina vracat. Mam opat problemy s travenim a citim unavu. Ale zatial jem aj spim celkom dobre. Dostala som Alventu. Bojim sa zacat, aka potvora zase s tymto pride....

mekicom
2. mar 2019

prečo si vysadila Eliceu?

lublu
2. mar 2019

Kvoli tomu brneniu nervov. Bolo to cim dalej horsie...

lublu
2. mar 2019

Brala som ju 8 tyzdnov

mekicom
2. mar 2019

@lublu Aj ja som musela vysadiť eliceu lebo mi bolo zle,Ako dlho si ju uživala a pomohla ti aspon trošku na tvoju chorobu.

lublu
2. mar 2019

@mekicom 8 tyzdnov, trochu pomohla. Ale negativa prevysovali pozitiva. Zaujimave, ze som ju predtym brala 2x a vtedy mo pomohla. Teraz mi skor uskodila.

mekicom
2. mar 2019

@lublu eliceu mi predpisali na uskostno depresivnu poruch momentalna už 4 AD, Liečim sa len 4 mesiace ale doposial žiadna zmena, teraz uživam Coaxil a xanax ale stale som nervozna aj teraz som davala xanax.nevim či to už nie je aj zavislosť na xanax ale dr,mi to stale predpisuje.

eliska13
2. mar 2019

@saslavka73 mne nerobia dobre taki ludia co sa stale stazuju kazdeho ohovaraju riesia zivoty druhych co by mali a nemali.este stastie, ze my sme mala rodina a so svokrou sa nestretavam iba v najnutnejsom.Ta je chodiaca zlost a manipulator nr.1.
@sylvia30 vedia, ze sa liecis?nikto nevie kedy ho to postretne ja si myslim, ze aj tak male percento ludi sa lieci a ostatni trpia.minule som citala dobry clanok, ze psychologovia psychiatri su top zamestnania buducich rokov.Lebo ludia nezvladaju ten tlak, ktori odvsadial utoci v praci, deti, hypoteky pribuda hyperaktivit deti vselijakych dys....
ved je to smutne s kym sa rozpravam ten je na liekoch na uzkost, spanok podla mna uz deti v skole by mali mat psychologiu ci preberat aj take veci zo zivota nech su odolni voci tlaku.A dnesna generacia deti su hyckane ofukovane vozene podla mna tazko budu zvladat tlak neuspech...mne psychologicka hovorila, ze deti, ktore nemaju pekne idealne detstvo aj sa doma krici riesia tazsie problemy, krivdy, tak su viac odolnejsie do zivota.
ja som tak bola a potom prislo par pohrebov tazsich situacii osamostatnenie od rodicov tlak v robote a bum...zrazu pocit aky je ten zivot tazky a ja ho nezvladam

@mimiqa tak preto si okna umyvala, ze pride navsteva😀

mekicom
2. mar 2019

@lublu a načo si tu eliceu uživala a ake vedlajšie učinky to malo?

slavkasobanska
2. mar 2019

Priznávam sa ,ja som nikde nešla,to sa mi dlho nestalo,vždy som sa prekonala,od rána som na to myslela....keď oni to ,,nechápu,,aké to je a nikto mi ani nezavolá , či som oki,nikdy ..trápi ma to že nemám žiadnu podporu u svojich najbližších..mamke určite pôjdem zablahoželať ,aj sa jej ospravedlním,viem že to musím riešiť no keď nejako to sama nezvladam...sociálne sa izolujem...je to zle,no nič,zajtra nový deň,dúfam že lepší..aké tak ma to mrzí ..už sa so mnou nikto z rodiny nebaví..čo už .

kajkag
2. mar 2019

@slavkasobanska teraz ťa prekonala depresia a úzkosť, strach, ale nabudúce ich ty prekonat, už ťa nebudú ovládať. Dáš to, ver si, viem, že je to neskutocne ťažké....

slavkasobanska
2. mar 2019

@kajkag ďakujem za podporu ,cítim sa strašne kôli tomu .

sylvia30
2. mar 2019

@eliska13 svokrovci vedia, že sa liečim na nespavosť a vyčerpanie, asi ani nevedia, že chodím psychiatričke....keď sme sa o tom spolu bavili cez vianoce, tak spomínali 2 susedy s podobnými problémami, zrejme každý to radšej zaobalí ako ja, nikomu sa nechce chváliť depresiami...detto v robote...

sylvia30
2. mar 2019

@slavkasobanska aj takéto dni sú, zajtra zase bude lepšie, rodinu si nevyberáš, priateľov ano

kajkag
2. mar 2019

@sylvia30 uzivas niečo na spanie? Ja Triticco a spím ako bábo.. trpela som 4mesacnou nespavosťou...Teraz nie. Ale čo by bolo keby mi ich vysadili...😎

sylvia30
2. mar 2019

@kajkag ja mám na spanie kventiax, tento týždeň som začala 4 mesiac liečby, posledný mesiac je to zo spaním lepšie, občas sú noci, že spím zle, buď neviem zaspať alebo sa budím, tak ako aj túto noc, a potom ma to rozhádže na celý deň, keďže som si s nespaním užila tiež svoje, ale verím, že už je to na dobrej ceste...

eliska13
2. mar 2019

@slavkasobanska veď nič sa nedeje len si asi kvôli tomu na seba nahnevaná.Pojdes zajtra a budeš vo väčšom kľude.
@sylvia30 veď áno to je to, čo sme písali.Kazdy je hrdina a potom si ľudia často mylne myslia, že len oni sú tí slabší čo nič nezvládnu.Kazdy má niečo...
@kajkag ver tomu, že nič by sa nestalo prvú druhú noc by si očakávala, že určite nezaspím a tak by aj bolo a potom by to išlo aj samé.Ja, keď som po dlhom čase nastupovala do práce tiež večer stres určite nezspim, budem sa budiť, prvý deň som sa zobudila o 3 hodiny skôr, my citlivejší všetko prežívame viac ako je nutné a, keď zistíme, že nič sa nedeje a zvladame, tak je to v poriadku.
Ja si pamätám, keď mojej babke menili lieky to vždy bola pohroma teraz, keď ja beriem už ju chápem.Ale ona bola dlhodobo celé roky na Diazepame rivotrile vtedy ešte neboli lieky ako teraz.ja som liek na spanie čo som mala možno 2 týždne Stilnox vymenila za Lexaurin ja som z lieku na spanie bola celý deň až do poobedia ospala unavená.a máš aj niečo iné AD?lebo, keď zaberu tie a vyrovnajú sa hladiny spánok sa zlepší.Nepoznam Triticco

eliska13
2. mar 2019

@sylvia30 vedela si potom fungovať?mne stačí jedna noc, že spím 6 hodín a som KO.Ja ľúbim byť večer dlho hore a potom ráno trpím.Roky som robila nočné a tam som si zničila spánok bol plytký, všetko som počula aj som si kupovala tampóny do uší, keď som spala po nočnej.Az časom som zistila, že už vtedy mi často srdce búšilo chodili na mňa úzkosti ono sa to človeku až potom po rokoch poskladá ako puzzle čo mu škodí a co ho dostalo na kolená.

mimiqa
2. mar 2019

@eliska13 ouuuu to je moja choroba okna...skoro kazdy druhy tyzden😍😂🤣navsteva segra bracho..tym to je tak vies kde 😂😊my sme inde..nekukame kti ma ako doma.....inak idem robit pomazanky bo ma moj tak nasral..boli ma hlava na vracanie..uplne ma rozhodil s jednou vetou

mimiqa
2. mar 2019

@sylvia30 veru...ze ich to bavi 😂🤣

patricia_b
2. mar 2019

O 12 hodín uvidím syna ... strašný strach mám :/ ... od včera v napätí, lebo spolubydla scénku tu dala, tak som sa až roztriasla a drží ma to do dnes

saslavka73
2. mar 2019

@patricia_b Takže zajtra ideš domov?

saslavka73
2. mar 2019

@patricia_b Aj ste to nejako rozoberali na terapii?

patricia_b
2. mar 2019

@saslavka73 vychádzku mám od 9:00-17:00

patricia_b
2. mar 2019

@saslavka73 terapii? Ja som nemala terapiu, len arteterapiu, kde sme kreslili na tému

saslavka73
2. mar 2019

@patricia_b No dobre, skúsiš. Takže ste to vôbec nerozoberali Ty a syn?

patricia_b
2. mar 2019

@saslavka73 strašne okrajovo, akurát že ho nemám rada a hlasy ma nútia mu ublížiť a bodka

mimiqa
2. mar 2019

@patricia_b moja....klud..ty si ty a silna bambula das to 😙❤....aspon sa usmej nanho...prejdi....ukaz zajka...povec ako sa to robi..bude ta pocuvat 😂🤣..drzim palec

patricia_b
2. mar 2019

@mimiqa zajka už má

eliska13
2. mar 2019

@patricia_b neboj sa podľa mňa sa malý rozbehne k tebe a už to pôjde...pár dní a si doma vo svojom Ja som tiež veľmi prekvapená, že nemáš terapie či skupinové či len s terapeutom, ale tak možno začneš potom sama, keď budeš doma.urcite by Ti to pomohlo k tomu, aby si pochopila prečo sa tak správaš a aj iné....
Ale možno nechcú teraz do teba rýpať potrebujú, aby lieky zabrali a bola si fit.Kazda diagnóza má svoj postup možno by Ta to hodilo krok späť.