Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
Dievcata nakolko vysadzanie lieku zase neuspesne tak mi vratil zase z polky na celu tabletku. Druhy den si teda davam celu tabletku. Zacala ma vsak pobolievat hlava. Moze to byt sposobene navysenim?
@ivcam2 Moze. Čo je to za prášok debilný? Čo obsahuje?
@bunny906 S tým mám problém aj ja, že sa neustále vraciam do minulosti a vyčítam si chyby. Určite treba ísť lekárovi, vieš koľko ľudí tam chodí, nie je to žiadna hanba a polepšilo by sa ti. Určite choď. Musíš.
@saslavka73 nechcem robit reklamu neviem ci sa moze uz to bolo na Slovensku 20 rokov dozadu. Neda sa kupit v obchode, len u regitrovanych. Mozno to ma vplyv vsetko dokopy ale alo prve na napadlo toto.
@ivcam2 Herbalife? Pozri si zloženie, vieš?
@mekicom zdravotnú prehliadku sme v práci nemali a keby aj nepoviem, že beriem lieky.nepracujem manuálne, ale ani na riadiacej funkcii.ked sa mi to stalo prvý x bola som PN 3 tyzdne.
@kajkag ja som robila 8 r na nočné smeny, únava, nedostatok spánku cez deň tam začali moje problémy, ale ešte som tomu tak nerozumela.Vecer po nočnej mi búšilo srdce nevedela zaspať....nie každá povaha a telo to zvláda.Telo má v noci spat.
Baby ako to máte s jedlom? Všade čítam, že nechutí jesť, ale mne chutí skoro vždy. Niekedy mi príde, že keď mám zlý deň tak idem na dobrý obed, zákusok a pod.
@eliska13 Ja sa tiež musím vyspať, kedysi som vedala ťahať noci, dnes to už nedokážem a musím byť vyspatá.
@bunny906 určite chod k psychológovi.Minulostou sa nezaoberaj to už bolo, to nezmenis.mas dnes a budúcnosť.Toto všetko som zažila, ale nie až tak extrémne.taky pocit ľútosti sebaobvinovanie hovorí sa tomu aj syndróm obete.nic mi nevyšlo, všetci majú, vedia.....len ja nie.Je to normálne pri úzkosti, depresii.jedno sedenie u psychológa je nič.Si predstav, že môj muž sa dozvedel, že beriem lieky po 5 r. Prvý x ma to stretlo, keď som po veľa rokoch končila v práci, našla som si frajera/môj muž, sťahovala som sa veľa veci naraz a bola som z toho vystresovaná.takzevv začínajúcom vzťahu som nemala chuť mu vešiat na nos, že neviem spať, mám stiahnuté hrdlo a idem k psychologické a psychiatrovi.Ked sa mi to potom stalo po veľa rokoch a mali sme už dieťa povedala som mu to.
Človek, ktorý to nezažil nepochopí chlapi majú iné prežívanie.Tie myšlienky s deťmi sú normálne je to strach, úzkosť.vobec sa neboj nechcem byť negatívna, ale toto sama vôľou neprekonas.Netrp zbytočne!nikto Ti deti nevezme žiaľ na liekoch na úzkosti depresie je veľa ľudí.v čakárni u lekára nájdeš ženy na MD čo nevedia spsť, či sú nervózne aj managerov nemaj predsudky.Ano ničís seba, lebo si nahnevaná za myšlienky, negativna, vystrašená asi si vyčerpaná komukoľvek sa to môže stať.Skus najprv psychológa máš od poisťovne x sedení zadarmo zistí si to ten s tebou spraví testy a povie či budeš chodiť na terapie či už treba lieky.zatial si dávaj aspoň denne silné magnézium od Galvexu je dobré a vapnik
@bambulka05 ano 😉
A dneska mám zlý deň. Bože ja keď som takto, tak len bilancujem a bilancujem.
@saslavka73 mne najprv nechutilo schudla som 4 kg a teraz mam vsetko nazad..jem vsetko 🤣😂😅
@saslavka73 ani nehovor.Teraz cez prázdniny som 3 noci spala 10 hodín, takže spánok mi chyba.Inac cez týždeň spím 7-7,5 hod.v nedeľu bolo synovi v noci zle som spala 6 h celé doobedie ako mechom prastena únava strašná.tak sme po 40 tke už nevládzeme😂
@saslavka73 pri zlom stave som vždy schudla 3,4 kg potom pribrala, ale nikdy navyše ako sa hovorieva, že pri AD sa priberá za tie roky čo ich beriem priberiem len, keď som si vedomá, že večer tlačím pizzu či vyjedam čokolády😀
Ja som čítala opačne, že človek, ak nie je vystresovaný nezahŕňa depresiu stres jedlom veď neviem či pozerávate tie chudnuce relácie všetci z nich majú.psychiku zlu, preto hľadajú útechu v jedle.
@saslavka73 a čo bilancujes?ci žiješ život aký si chcela?vraj to patrí k veku okolo 40 tky tak sme v norme.Ty máš už väčšie deti teenegerov či drobcov?
@eliska13 Veľké deti mám. Áno stále dookola sa krútim, že som sa nemala tak rozhodnúť ako som sa rozhodla, že som mala toto a nemala toto. Strašne veľa chýb som urobila, zlých rozhodnutí a nedá sa to vrátiť, len nechať tak a ísť ďalej. Obviňujem manžela za chyby, ktoré sa stali.
Ja sa budem opakovat, ale sedenia u psychologa pomahaju. Chodte tam, ak uz nechodite! Da sa ist aj zadarmo cez obvodnu, ale stoji za to aj uskromnit sa inde a platit si. Rok terapie mi pomohol viac ako dovolenka pri mori. A vazne tam chodit aspon niekolko mesiacov, robit zadane cvicenia, uprimne odpovedat na otazky, aj ked sa nam zdaju divne. BUDETE sa citit aspon o trochu lepsie. Ze sa snazite bojovat. Ze ste sa vyrozpravali. Ze konfrontujete svoje pocity. Lahko sa povie "uz na minulost nemysli", "mysli pozitivne" apod., ale v nasej pozicii to same uz iba tazko budeme realizovat. Ja som sa vyrozpravala zo zazitkov z detstva, co ma obcas matali a sposobovali mi paniku a odvtedy na ne uz nemyslim. Stacilo ich povedat nahlas a oni zmizli. Neviem vysvetlit, ako to funguje, ale funguje to. Aj ked to stoji vela namahy.
Mohla som nevziať ranný liek? 😏
@saslavka73 necitala vies o tom nieco ?
@ivcam2 Nie ja to poznám len z minulosti, nikdy ma to nezaujímalo, nemám rada MLM. Príde mi to ako oblbovanie. Ja som len ak Ti nie je dobre, prečítaj si zloženie toho prášku.
@eliska13 Ja som čítala opačne, že človek, ak nie je vystresovaný nezahŕňa depresiu stres jedlom veď neviem či pozerávate tie chudnuce relácie všetci z nich majú.psychiku zlu, preto hľadajú útechu v jedle.
Teraz som toto nepochopila?
@patricia_b mohla 🤣😅no nezabudaj nan....co porabate😘ja som inak vcera nasla drobcovii zubcek sa nam tlaci von...😂
@patricia_b Ozaj ako sa máte? Len zober čo máš.
@mimiqa vezmem nás obed, keď budem doma, lebo som v škole
@saslavka73 tak neutrálne sa mám

@mimiqa mrzi ma to ale tato skupina je fajn nato ze clovek nie je sam co sa citi zle.