icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

sylvia30
Autor odpoveď zmazal
ivcam2
8. mar 2019

Tak ja uzkost za uzkostou.

mimiqa
8. mar 2019

@patricia_b mne podala ruku...a uplne ze teraz mam ju a spolocne vsetko zvladneme mi povedala...toto su doktorky 😙

mimiqa
8. mar 2019

@ivcam2 prechadzka caj nepomoze????

ivett311
8. mar 2019

@eliska13 môžem v pohode zvýšiť na 10mg? Bojím sa o bábätko 😕

slavkasobanska
8. mar 2019

@ivett311 ak lekár vie čo užívaš,a povedal že môžeš,tak sa neboj..viem je to ťažké rozhodnutie

ivcam2
8. mar 2019

@mimiqa dam si vecer polku ataraxu.

mimiqa
8. mar 2019

@ivcam2 pomoze???

ivcam2
8. mar 2019

@mimiqa verim ze ano.

eliska13
8. mar 2019

@mimiqa závidím Vám moja je len o recepte a tom, že Slováci sú šťastní ľudia, lebo jej brat žil v Afrike a je tam chudoba a zomierajú deti.ze si neuvedomujeme, že máme mier, netrpime hladom neviem mne ona moc nesedí, ale psychologickú som mala dobrú.Ta mi povedala, že keď mala dcéru prvý x v 20r na dovolenke celú noc nespala a fajčila jednu od druhej pokým sa jej neozvala😀

eliska13
8. mar 2019

@ivett311 bojíš sa a je Ti zle.Aj ja som brala v tehotenstve 20 mg Seroxatu netyraj sa strachom babu to neprospieva.5mg je nicovate nič možno Ti ani nebude horšie, lebo už dlhší čas berieš takú dávku lepsie chvíľku vydržať nepohodu ako mať úzkosť stiahnutý žalúdok.Patri Ti 10 mg prečo si hrdinka?aj ja som bola a k ničomu to nikdy neviedlo neviem prečo som si silou mocou potrebovala dokazovať aká som silná.Ako náhle mi bolo fajn šup zase znížila a o pol roka zase horšie nie je to dobre také vykyvy

slavkasobanska
8. mar 2019

No ja dnes celý deň zle,už som zobrala ráno tabletku,tak začínam odznovu .po 3 týždňoch čo som ju mala vysadenu,mi už účinok vyprchal,tak je to ťažké .žalúdok ma bolí,dúfam že ti nebude dlho trvať a bude dobré ..

ivett311
8. mar 2019

@eliska13 máš pravdu. Len sa bojím či bábätko nebude mat nejaké zdravotné problémy aj keď viem že niekto berie oveľa silnejšie lieky a majú zdravé deti.

ivcam2
9. mar 2019

Baby beriem rano xanax 0.5 SR a eliceu polku. Mam teraz v kuse uzkost, stiahnuty zaludok. Ako si pomoct ? Bojim sa pridavat lieky. Mate a vy takyto vykyv momentalne ?

sylvia30
Autor odpoveď zmazal
ivcam2
9. mar 2019

@sylvia30 7 rokov.uz by som mala byt odolna a vidis, ked to pride som rozhodena ako lego. Ked mi je dobre, lutujem inych ake maju problemy, redaktorkou v tv by som mohla byt, reci mam ako Palacky, ak niekto sranduje v praci tak ja, a ked pride uzkost strcila by som sa do mysacej diery. Velmi sa vzivam do problemov inych ako by som ja riesila a to by som nemala. Niekedy to ide niekedy nie. Dakujem za typ. Dam si medovkovy caj.

pajinka91
9. mar 2019

@ivcam2 To poznam velmi dobre. Chybaju Ti vnutorne hranice, nemas ich nastavene, takze sa Ta dotykaju cudzie pocity a preberes ich na seba. Vela som o tom s psychologickou rozpravala a lepsi sa to u mna.

ivcam2
9. mar 2019

@pajinka91 to mi povedal aj jeden liecitel. Clovek uz skusa vsetko. Ze mam natahane cudzie pocity. K psychologicke som chodila na zaciatku. Nastavila mi pc s gulickou aby som dychala a robila peknu sinusoidu gulickou, odisla a vratila sa o 30 minut a dovidenia.

sylvia30
Autor odpoveď zmazal
ivcam2
9. mar 2019

@sylvia30 tiez som si to myslela, ale je to beh na dlhe trate. A vela zavisi aj od nas. Ten vykyv pride, lebo clovek sa zlakne a uz to prezivame inak. Vlastne tu uzkost clovek niekedy sam privodi tym ze ju ocakava. Ja sa viac sledujem. Ale u teba to moze byt celkom inak.😉

pajinka91
9. mar 2019

@ivcam2 To bola teda riadna krava. Ja som tiez mala dve zle skusenosti a na roky som na to zanevrela, az kym mi uz bolo k nezitiu. Aka chyba! Keby som na niekoho normalneho hned natrafila, nemusela som sa tolko trapit. Co uz, aj to ma niekam posunulo. Je to tazke, clovek je na dne, a este musi bojovat, aby ho vobec liecili.

patricia_b
9. mar 2019

Baby? Nepíšete si niektorá denník? Lebo dnes som zvažovala, že to môže byť celkom dobrá psychohygiena aspoň kusok

mimiqa
9. mar 2019

@patricia_b nie....ale tiez som nad tym uvazovala ze zacnem 😅

patricia_b
9. mar 2019

@mimiqa ja už som začala, aspoň si budem pamätať kedy bolo zle a kedy lepšie

mimiqa
9. mar 2019

@patricia_b tak len nech je lepsie a lepsie 😙aby sme pisali ako nam je fajn 😃

pajinka91
9. mar 2019

Ja som kedysi robila 'artjournaling', neviem ako sa to po slovensky vola. Kombinacia textu a obrazkov.

slavkasobanska
9. mar 2019

Mne už skôr kázala psychologicka písať si každý deň čo som robila a ako mi bolo..večer oznamkovat,a tak som vedela asi pri akej aktivite mi bolo najhoršie,je to dobré,veď treba skúsiť..

eliska13
9. mar 2019

@patricia_b nie, ale keď som chodila na skupinovú terapiu tam nám kázali napísať o probléme a pocitoch a potom sme to mali odovzdať.Ale to som riešila úplne iný problém a mala len panické záchvaty občas a takú vnutornu nepohodu.Ja som mala pár blbých zážitkov veľa pohrebov a veľký problém s bývalým, takže som bola stále taká napätá, úzkostná.mne povedala psychologička, že pri terapii ja a psychológ sa nikdy nedosiahne taký osoh ako pri skupinovej kde funguje úplne iný systém nejaký prenos a protiprenos emócií moc tomu nerozumiem čítala som si o tom tam si človek uvedomí, že moje trápenie je nie také strašné ...a je pravdou, že keď tam niekto plakal hneď som plakala ja.Boli sme skupinka 7 ľudí pred rozvodom, po ovdoveni, žena čo bola 14 r doma s deťmi každý s niečím iným.Dalo mi to veľa, ale sú to roky.Kazdy deň sa treba zobudiť tešiť sa, že nový deň, toto sa mi podarilo,...a nie rozmýšľať aká som zlá povaha, chcela som žiť inakšie podporovať sa v pozitívnych myšlienkach.lebo ja mám tendenciu vidieť to čo sa mi nepodarilo a to, v com som dobrá bagatelizujem, nepochválim sa, muž ma nepochváli, ale je to oveľa lepšie ....nerypem sa v tom,neobvinujem
Raz mi povedala, že mám vysokú latku na seba a na ostatných čo by sa malo a nemalo....chcela mi pripísať aj perfekcionizmus, ale to vôbec nesúhlasím.

sylvia30
Autor odpoveď zmazal
patricia_b
9. mar 2019

@eliska13 ja si vediem denník bolesti hlavy pre neurologičku, psychiatričke mám písať maily, tak nech mám pokope, aby som sa vedela odraziť, lebo na šmirakoch to je také ... terapie budem mať, ale až keď psychiatricka uzná za vhodné, že už je čas ... toto moje písanie skôr ako oddych pri kreslení, zase ja som do pohody, len teda sem tam take stavy mám