Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
@patricia_b sú úžasní, že?
Ahojte, uzivam tyzden Alventu a som ako sipkova Ruzenka. O osmej zaspim a o siedmej rano sa nemozem zobudit. Je toto normalne? Prejde to?
@lublu to je ten lepší prípad ako nespavosť😀je to zmena niektoré spôsobujú únavu, ale podľa mňa to je len začiatok.Kazde sú iné jedny majú povzbudiť, druhé utlmiť,nepoznám Alventu skus pogooglit či zvyšujú dopamín, alebo aké majú zloženie
Ale ja si myslím, že tvoje telo si chce oddýchnuť, tak nečítaj, nespekuluj a uvidíš...
Poznáte Hnizdila toho českého lekára čo sa začal venovať psychosomatike?zaujímavý clanok
Vo viacerých rozhovoroch tvrdíte, že žijeme v chorej spoločnosti...
V ťažko chorej. Všade okolo nás je hluk, smog, znečistená strava, chémia, sme v strese, vystavení zlým vzťahom, užívame zbytočne veľa liekov... Ako v takom prostredí máme byť zdraví? Je to sebazničujúce. Farmaceuti stále prichádzajú s novými liekmi na rakovinu, ale tej neustále pribúda. Pretože žijeme rakovinovým spôsobom života. Takto to už ďalej nemôže fungovať. Sme ako pasažieri v lietadle, ktorého rýchlosť sa neustále zvyšuje. Kŕčovito sa držíme sedadiel, stúpa nám tlak, hlava sa krúti, zvraciame. Napriek tomu sa stále uisťujeme, že lietadlo je vybavené najmodernejšou technológiou, nádrže sú plné, v pilotnej kabíne sedí skúsená posádka. Chyba! Stačí vážnejší problém a technológia zlyháva, benzín dochádza a posádka, opitá mocou, nie je schopná kontrolovať ani sama seba. Je najvyšší čas, aby sme sa vrátili na zem, ospravedlnili sa jej a začali žiť v súlade s ňou. Ak chceme spoločnosť pozitívne zmeniť, musíme začať od seba. Chovať sa lepšie k sebe, svojmu okoliu, životnému prostrediu. Nečakať, že to niekto urobí za nás...
Chorá spoločnosť je zrejme aj príčinou prudkého rastu duševných chorôb...
Tu by som spomenul nemecko-amerického psychoanalytika Ericha Fromma a francúzskeho filozofa Michela Foucaulta. Obaja odmietajú biologické príčiny aj najvážnejších duševných chorôb. Podľa nich sú všetky, vrátane schizofrénie, životnou stratégiou človeka, reakciou na podmienky ktoré nie sú vhodné k životu. Ľudia nedokážu spracovať stres ktorý ich obklopuje a uzatvoria sa do svojho sveta.
U väčšiny chorôb, depresií, úzkostí je základom liečba pohybom. Šport, tanec, joga, fyzická práca. Nie som priaznivcom dlhoročných sedení u psychoanalytikov. Ani u ľudí, ktorí boli v detstve týraní, či zneužívaní. Je to ako keď máte na tele hnisavú ranu. Treba ju rozrezať, nechať hnis vytiecť a dať jej pokoj, nech sa zahojí. Ak sa v nej ale budete neustále vŕtať, stále vás bude trápiť..
@eliska13 😍 krásne sú
Dnes si idem po ulici a za mnou jedna známa. A vraví mi vraj čo tak smutne. Tak som jej povedala, nie som smutná, len tak debilné vyzerám, chodím
A ocenila by som nabudúce bez tejto poznámky. Boha prečo ak nemajú čo pozitívne povedať tak musia vytresnut takúto blbosť. Tak ma nasrala. Ja niekomu prídem a poviem a čo dneska také kruhy pod očami a mastné vlasy? Mám taký kukuč išla som si zamyslená. Už si ani nemôžem chodiť ako chcem.
Ak nemá čo pozitívne povedať tak stačí dobrý deň nie?
@saslavka73 toto aj ja neznášam, keď premýšľam, alebo pozerám do vzduchoprázdna a otázka, že čo som taká smutná
@patricia_b Vytočilo ma to. Som rada, že nie som za odluda.
@lublu áno prejde,ja beriem Alventu už XX rokov ..len si treba zvyknúť...
Možno som mala povedať, tak urobte nejaké cirkusové číslo aby bolo sa na čom zasmiať. Krava.
@saslavka73 haha to sú takí ľudia🙂)len, aby nebolo ticho tresknu blbosť.Mne minule povedala mama synovho spolužiaka, že ako ma môže bavit moja robota, že to je taká nuda😁ona je setstricka na smeny v nemocnici na ťažkom oddelení a ja jej hovorím no každá sme iná ja by som nezvládla v noci nespat, mať stres a celkovo choroby starí ľudia mne to nerobí dobre....a ona si stále hudla svoje, ale ona potrebuje adrenalín, kolektív každý deň niečo iné....hovorím no vidite, tak každá robíme čo nás baví😂.Milujem, keď ľudia hodnotia druhých čo by sa malo, nemalo a prečo....ja by som si v živote nedovolila takmer cudziemu hovoriť, že má nudnú prácu....Ale ona celkovo v potravinách medzi regálmi sa má spýta kam ideme v lete na dovolenku.Odpoved ešte neviem, ale to musíte už dopredu plánovať a ide ako verklik....
@saslavka73 a ty nechodíš tak, že tancuješ po ulici a smeješ sa😂 ľuďom drbe s prepáčením nech sa každý o seba stará.Vesiam prádlo na dvore a suseda minulý týždeň a to vám už vyschne?a slnko svietilo celý deň.Hovorim jej, keď nevyschne dám to do susicky...no a to je zbytočná robota nie?znova to skladať ....ona spekulovala nad mojím prádlom.Ber to tak, že to sú ľudia ktorých sme mali stretnúť, aby nás naučili sa brániť, odpovedať, byť asertivne.Volakedy som bola usmievavá milá každému pomôcť pokecať a potom mi každý po chrbte skákal.Minule mi volá známa, že potrebuje ísť do Hornbachu a syn nechce ísť s ňou, že by sa chcel ísť k nám pohrať.Hovorim jej chceme ísť do kina na 18 boli prázdniny a ona, že ale to stihnem sa dovtedy otočiť ....nie my robíme palacinky nevyhovuje mi to....jaj škoda on tak chcel ísť k Vám😂 hovorím nabudúce daj vedieť zariadim sa.Este mne to bolo blbé, že ako môže byť tak drzá, že ona niekam chce ísť, tlačí mi sem syna a ja som zlá, lebo mi zavolá 10 min predtym
@eliska13 Áno aj ja sa to učím odpovedať na debilné otázky. Kedysi som sa usmiala a nie nie som smutná. Dneska som jej povedala, že nie som smutná, len tak debilne vyzerám a nabudúce by som ocenila bez tejto poznámky. Niekedy mám chuť povedať hej som mám smrteľnú chorobu. Čo koho do toho.
@saslavka73 hod to za hlavu potrebovala si rypnut.Ludia, aby nemuseli riešiť svoje starajú sa do druhých to je také naše slovenské....niekedy aj chápem, že Nemci, Rakúšana sú takí, že dobrý deň a koniec žiadne vykecavanie sa s druhými o chorobách, deťoch každý svoj zivot...a nie, že štvrtá suseda s piatou rieši prečo tvoje dieťa nechce chodiť na krúžok
@eliska13
@saslavka73 xixi..ja by som sa tak zasmiala keby mi toto povedala😅🤣😂...ach jooo to je hruza dneska..tie komentare😉ja som raz naraz vela schudla so zaludkom som mala velke problemy...a tolko ludi jasne ze ty co robis tak chudnes moja odpoved vzdy bola a v klude "zacala som fetovat😅" ako tie vypulene oci...boze mala som si kazdeho odfotit😃😊
@sylvia30
@ivka185
@eliska13 Baby píšete, že nikto z roboty nevie, že sa liečite u psychiatra. A ako to robíte keď idete ku psychiatrovi na kontrolu? Veď musíte priniesť papier od lekára či nie? Eliška tvoj syn vie, že užívaš antidepresíva? Ja chodím ku psychologicke, raz mesačne, niekedy raz za dva. Väčšinou si dávam sedenia až poobede po práci. Dcéra o tom vie, povedala som jej, že tam chodim poradiť sa keď mám nejaký problém. Inak sa mám dobre, žiadne úzkosti. Skôr tam chodim aby som získala nestranný názor, získala odstup keďže my máme tendenciu zveličovať a vidieť všetko horšie ako je. P
Ahojte holky ako? Ja dnes akosi na figu, hlava ma bolí, ako vzdyto sa mi nemozu moje dni spustiť, som ako mechom buchnuta, spala by som. Ale ved pozrime na to úžasne počasie. Citam vas tu pravidelne, ale nemam kedy prispievat nestiham. ROBOTA, PEČENIE PROGRAM NABITÝ. TAK PEKNY DEŇ ASPON VAM, JA HO MAM NEJAKY DEPKOVY. FDUFAM, ZE ZAJTRA VYJDE SLNIEČKO 😁😁😁😁