icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

eliska13
10. mar 2019

@sylvia30 to je výborná cena. Moja pýtala 35 eur, ale ja som väčšinou chodila na poistovnu

junova
10. mar 2019

@patricia_b Ľudia majú predsudky. Inak by to ani väčšina žien z diskusie netajila v práci. Ja viem, že to môže postihnúť hocikoho. Ale aj samotní psychiatri priznávajú, že psychické choroby sú stále tabu.

eliska13
10. mar 2019

@patricia_b moja známa ho má a v poriadku úplne ožila a nepociťuje žiadne problémy ona skôr mala búšenie srdca, závraty skôr také fyzické prejavy nie depresie.Ale je to dobrý liek aj kamarátovi to dali po rozvode.

patricia_b
10. mar 2019

@junova hlúpi majú predsudky, múdri to pochopia
@eliska13 akože ja ho mám od piatku a nemám stresy a ta myšlienka ma drží už druhý týždeň, v nemocnici vznikla a došla so mnou domov, ale od piatku sa aj usmejem, tak že to cítim, že nie je to nasilu, len tá myšlienka je taká brrrr

eliska13
10. mar 2019

@junova ja, keby som to priznala ani nemôžem robiť čo robím.sama by som na mieste mojej šéfky mala strach, keby som bola v opačnom garde.Lebo ľudia nevedia ako sa cíti človek čo má úzkosti, depresie niektorí hneď vidia blázna v uzavretej izbe v nemocnici, či človeka čo ide skočiť pod vlak.
Tiež som si voľakedy myslela, že depresívny človek je na prvý pohľad rozpoznateľný celé dni plače a je na tom úplne zle.
Až paradox moja šéfka sa zosypala a berie AD a chodí dokonca k tej istej psychiatricke ako ja.

tamichloe
10. mar 2019

@patricia_b nehanbim sa za to,manzel a dcera vie....ved vies ako ini beru ked niekto chodi na psychiatriu....som stastna ze tam chodim 🙂, a koho si myslela ze vie?

ivka185
10. mar 2019

Ja to tiez netajim umyselne , ale nikto sa ma na to ani nepyta , lebo na mne nie je vidno nic , ja fungujem normalne ,nemarodim , nemam vonkajsie prejavy ziadne , no a chvalit sa tym urcite nebudem, ale do duse mi nie vidiet ako niekedy trpi.😘

mekicom
10. mar 2019

@eliska13 jeden mesiac

mekicom
10. mar 2019

@1andrea111 mas skusenosti s tymto liekom

tamichloe
10. mar 2019

@mekicom to z ktorych ai tolko schudla?

mekicom
10. mar 2019

@tamichloe citalec a potom elice

mekicom
10. mar 2019

@mekicom prečo

mekicom
10. mar 2019

@tamichloe prečo

sylvia30
Autor odpoveď zmazal
patricia_b
10. mar 2019

@tamichloe Ján som musela riešiť stráženie k malemu, kým som bola v nemocnici ... vedia to spolužiačky, najbližšia rodina, školiteľka a dvaja vyučujúci ešte nejakí kmaráti a všetci to vzali v pohode, je sto krát lepšie ísť s tým k lekárovi ako čakať na nešťastie... ja som bola hlúpa, že som to neriešila ešte v plienkach, ale až teraz

sylvia30
Autor odpoveď zmazal
mekicom
10. mar 2019

@1andrea111 prosim možeš mi odpovedat nakolko idem zajtre k lek, nech viem ako reagovať

tamichloe
10. mar 2019

@mekicom mala som magrilan....pri nom mi nechutilo jest....no mala som strasne stavy..7.tbl som uz nezjedla

eliska13
10. mar 2019

@sylvia30 jasné zdravý človek nevie, nechápe....viem si predstaviť ten pocit, keď si to počula od kolegýň...preto to nikto nevie vedia to rodičia a muž a aj ten po x rokoch.Psychologicka sa ma raz pýtala prečo som mu to nepovedala skôr no, lebo som sa bála, že ak by sme niekedy išli od seba použije sa to proti mne a vezme mi syna.Raz som čítala taký článok v právnickej poradni ako iná žena to riešila a strašne mi utkvel v pamäti a z toho vznikol ten strach.Pritom nikdy sme sa nechceli rozvádzať ani nič podobné....no naše myslenie.... hneď to najhoršie.A ja som mala veľa rokov pokoj cca 6 r nebol dôvod niečo mu hovoriť.

mekicom
10. mar 2019

@tamichloe aj ja som pri prvych ad citalec, elicea ,arketis stašne zle ale pri coaxile žiadne vedlajsie učinky ale vsade pišu že je slaby tak neviem

saslavka73
10. mar 2019

@sylvia30 Ľudia sú zlí.

eliska13
10. mar 2019

@sylvia30 mne sa páčila raz veta psychologičky, že najskôr ochorejú ľudia takí správni, slušní, neradi klamajuci, chcem niečo dosiahnuť, byť dobra ... precíznosť, dochvíľnosť,zodpovednosť inteligentní, lebo uvedomujú si aj riziko, dala mi pekný príklad, že človek čo má nízke IQ a nulovú empatiu toho ani nenapadne sa pre niečo trápiť, rozmýšľať či budú jeho deti v živote stastne, či sú dobri rodicia a tak..my premýšľame a riešime až moc.

eliska13
10. mar 2019

@mekicom ale veď píšeš, že máš úzkosti a to je práve vedľajší účinok pri začiatku brania AD vtedy sa zvyšuje úzkosť, depresia, nespavosť, hnačky....

mekicom
10. mar 2019

@eliska13 ale ja som za dva mesiace nemohla vstat s postele ani jest ani nič robyť ono to nie je ani teraz lepšie ale pomaly sa začinam nutit k nejakej činnosti ale ver ide to tažko

eliska13
10. mar 2019

@mekicom verím veď určite Ti muselo by zle, keď si išla na pohotovosť.Neboj sa zajtra niečo vymyslite

mekicom
10. mar 2019

@1andrea111 nie si nahodou lekarka

saslavka73
10. mar 2019

@eliska13 Veru pravda. Ja pracujem v obchode a tam je často potrebná milosrdna lož, neznášam to. Mám rozpor lebo v podstate ľudia chcú byť klamaní.

mekicom
10. mar 2019

@eliska13 dr. rada experimentuje tak neviem či ostaneme pri tychto AD alebo budu zase nove už mam s toho strach začinať odynova ale keby to už konečne yabralo

junova
10. mar 2019

@eliska13 Veď to, zdravý človek nikdy nepochopí človeka s psychickou poruchou. My keď sme boli zdravé, tiež sme si mysleli, že si to cvoci. Často sú psychicky chorí ľudia spomínaní v správach s niečím patologickým. Napríklad žena, ktorá kvôli poporodnej depresii opustila deti, ľudia čo chcú skočiť pod vlak, či zo strechy.

junova
10. mar 2019

@ivka185 netajis úmyselne ale na druhej strane chodíš ku psychiatrovi keď máš voľno. Ja to ale chápem. Nikto sa nepochvali tým, že má depresiu a užíva lieky.