Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
@junova Pritom nás je veľa. A aj bude.
@mekicom nie som lekárka, tiež sa liečim, brala som ich, nepomohli a tiež mi doktorka vtedy hovorila, že to je také najslabšie čo mi dáva
Baby aj Vám je dneska tak ťažko? Tak ma bolí srdce neviem to nazvať, som strašne unavená, keby zasvietilo slniečko.
@saslavka73 no ja som už od včera unavená,...tak mi je divné .
@saslavka73 jaj moja ja este pred menzesom. Tlak ok 117/73 nic sa mi nechce, hlava trocha pobolieva. Som nijaka. Poobede do prace tam to rozchodim. Hnusny menzes vždy ma rozhodi ach....
@maki43 Ty chodíš na zmeny? OCh bože ako sa Ti to dá, ja by som to nemohla. Ja ráno skoro nedávam a max do piatej potom už nevládzem.
@saslavka73
@slavkasobanska
@maki43 ja mam na stastie po menzese a den pred som total k.o.😡😠....nevyspata som max a zas som sa zobudila na tazobu srdca..v zivote som to nemavala..no poslednu dobu vsak za tyzden uz 3x nechapem......aaa tu svieti slnko tak ma dobilo..minak by som aj po stojacky zaspala....no a to randicko bude kedy ❤😘....vidim to na magnum zas baby
Ahojte bojovníčky,no ako beriem naspäť Prothiaden,ja sa ráno zobudím,celú nič spím,a po liekoch ranných ja by som spala,oči sa mi zatvárajú..to nie je možné ..keď som ich mala vysadené,bola som depresívna,..aj kávu vypijem a nič....
@mimiqa a to som myslela, ze je vonku fajnovo. Bola som vencit. Ale teda fuka riadne studeny vietor. Baby mne sa nic nechce, tak oddychujem. Ano chodim na smeny, ale idem o 12.30 a o 20.15 som doma.mam pracu 20 metrov od domu. Nech uz dostanem ten menzes aspon sa mi ulavi konečne, lebo tieto stavy pred tym nneznasam. Bolesti hlavy, uzkosti a do revu mi je. Poznate to aj vy babulky?
@maki43 Áno. Presne. A všetko si beriem. A strasne som nafúknutá aspoň 10 kíl plus.
Ja menzes už nemam,ale mám návaly,..to nie je tiež dobre ..
@saslavka73
@slavkasobanska
@maki43 cert nam bol dlzny ten menzes 😡
@mimiqa Mne to nevadí len tieto nálady. Hrôza.
@saslavka73 ved prave😠otras...dnes sa opytam lekarky co ta zataz srdca
@1andrea111 a potom ake lieky ti dala.mne dnes ubrala xanax a pridala lieky na ukludnenie Tiapridal a ten Coaxil zvišila na 3 x denne, mysliš že to bude stačit.mne bolo po klasickych AD zle tak skusila toto pretože to ma malo vedlajšich učinkov a mne po nom v pohode žiadne vedľajšie učinky.
@saslavka73 ja som ako vysinutá pred menzesom naladova hadava všetko mi vadí všetky krivdy sveta vytiahnem.Preto chcem nech mi spraví prvý x v živote gynekológ hormón..profil.o tyzden idem.Kamaratke zistili, že jej veľmi klesne progesterón a preto je taká... dostala liek.Ale asi všetky ženy sú také, ale mne to príde abnormálne ako sa zmenim.Ved aj preto sa už 3 deň doma nerozprávame😂už tretiu noc som zle spala fúkalo kochliky sa mi rozbili menzes silný všetko na figu.
@eliska13 Ja som to takéto nemavala až tak po 40 tke. Musím si dať aj ja spraviť.
Vcera celkom fajn a dnes uzkost. Ja neviem. Ako by som si ju tym sledovanim privolala.mam skoro 42, mozu to hyt hormony ? Zaujimave je to, ze ma chyti ked si dam eliceu.
@junova K lekarovi chodim hlavne preto ked mam volno, lebo mne je problem sa dostat z prace je nas malo ,sme len 5 zien a mame cez 400 deti a nieje nas kto zastupit , k lekarovi ideme cez pracovnu dobu len fakt uz v krajnom pripade aj to uz musis byt velmi chora ,inac vsetko riesime ked sa da cez prazdniny.Aj keby som isla k lekarovi tak nepoviem k akemu , treba mi a hotovo, niesom povinna hovorit k akemu idem.
No u nás začalo púršať, ale riadny lejak. Takže mi je lepšie. No porazí ma som senzibil.
@mekicom ja som brala coaxil 3x2 t.j 6 tabletiek denne
Ako dlho trvá zlepšenie stavu od začiatku liečby resp. od nasadenia antidepresív
@patricia_b No ahoj, ako sa máš? Čo malý? Vrav.
@patricia_b no od 3 týždnov a viac .
@patricia_b no spravne zlepsenie az po 12 t

@sylvia30
@eliska13 Presne, tak. Predsudky sú tu stále. Mne samotná psychologička povedala, že keby sa moji známi dozvedeli že ju navštevujem, odhovárali by ma.
Kamarátka sa mi priznala, že tajila pred mužom depresiu tiež kvôli strachu, že jej zoberie syna v prípade rozvodu. Je to ťažké. Ale my sme silné ženy, matky.
O mne to nevedela ani moja mama lebo si pamätám, že naša suseda, liečila sa na depresiu, sa pokúsila o samovraždu, pojedla lieky a ostala na invalidnom a moja mama ju odvtedy že tá na hlavu.