Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
@saslavka73 uvolni sa hlavne 😚hned pis co a ako
Konecne slniecko 🤗
@mimiqa V podstate sme dohodnutí, len si chcem ešte uzrejmiť plat a nejaké veci. Len neviem či mám ísť do toho alebo nie. Ale to je taká dilema, že nebudem vedieť ak neskúsim.
@saslavka73 zmena je dolezita...zevraj kazde 3 roky by sme mali mat inu pracu zmenu 🤣😂
@mimiqa Hej a keď to máš v životopise tak si zase fluktuant.
Ahojky kočky, v poslednom čase naprd :( som neštastná...myšlienky zase..stále ubližujem niekedy ma prepadne taká úzkost že sa bojím, že to naozaj urobím.l.:( och bože...
@saslavka73 ved to sa hovori 😅🤣neviem si to predstavit
@saslavka73 voľakedy to bol fluktuant dnes človek, ktorý nadobúda skúsenosti a chce napredovať😀
@mm103 :( presne viem ako sa cítiš ... neboj, zvládneme to
@patricia_b a tebe sa patka ako darí?
@mm103 príšerne sa cítim ... psychiatričku mám každý tretí deň, teraz som v strašne zlom citovom rozpoložení ... zajtra idem na tetovanie, pre mňa východisko zo situácie, keď sa cítim blbo, že si takto ubližujem
@patricia_b takže už nie si v nemocke?
@mm103 nie 2 týždne som bola a nič ... ešte horšie sa cítim :(
@patricia_b neboj to bude dobré,mne tiež je na figu .od piatku beriem lieky .no hrôza ráno ...joj ..
@eliska13 Platí to aj dnes, asi ako kde.
@patricia_b takže nenastavili ani lieky nič..:( to ma mrzí.
@mm103 lieky dali na úzkosť a hlasy ... uzavreli to, že to je moja povaha .... nikdy som niečo podobné nemala ... psychiatricka mi nasadila antidepresíva a uzavrela ako úzkosť a poporodnu psychózu
@patricia_b Dievča moje je mi ľúto, že sa nemáš dobre. Skús ešte vydržať, lieky máš asi to dlhšie trvá, kým zaberú.
@saslavka73
@sylvia30 baby, verím že to príde čoskoro
@patricia_b veta je to tvoja povaha zmier sa s tým žiadne lieky Ti nepomôžu mi povedala psychologička po x rokoch čo ma poznala a už som k nej viac nešla.tak potom načo tam chodiť strašne ma nahnevala.Ano chápem mám určitú povahu, ale nie je normálne mať depresie z toho čo som nedokázala, z niečoho noveho a pod....keď čítam aké máte skúsenosti so psychológmi je mi ľúto.U mňa vždy, keď som ju navštívila po dlhej dobe potom zabrali lieky a už som tam nechodila.
Stále len, že 10 r syn mi môže navariť obed už je veľký, keď som sa sťažovala na muža, že roky dlho robí a všetko je mne a, že nemám pomoc od nikoho mama, svokra, sestra...ako ostatni povedala, že vždy jeden ťahá viac ....vlastne všetko bolo ok.Ved tie situácie treba rozobrať, podporit človeka...raz za 3 roky som tam prišla, keď som znížila a vysadila lieky a ona mi povie, že kde by si mohla rozvedena žena samoživiteľka dovoliť sa zrútiť.Ze sa mám vzchopiť a ísť ďalej.Asi je to jej úlohou byť tvrdá a nerumazgat tam so mnou, ale už ma urazala.Pati všetko je pre teba nové lieky, AD, nemocnica je to ťažké verím...divné pocity myšlienky vydrž začiatok je zly a časom uvidíš.
@mimiqa do ktorého mesta chodíš k tej psychologické, ak môžeš napísať prípadne aj meno, alebo do správy
Chcem niekam začať chodiť, ale poznala som len tú jednu a nemala som chuť rozprávať svoj celý život zase, ale bodlo by mi to
@eliska13 No mne to tiež príde, že sa to napokon obráti proti Tebe. Že Ty z toho vyjdeš ako tá zlá. Aj keď áno je to o postoji. Ja som trochu zmenila postoj a aj to pomohlo, ale sú také chvíle, že si poviem jeden skok by to vyriešil. Prídem si slabá, že to neviem dať.
@eliska13 ja nemám tu povahu, verím mojej psychiatričke, v nemocnici to dosť odflákli
Zienky, ktore neberiete AD, neskusali ste vyzivovy doplnok Modin? Mne sa zda, ze celkom pomaha, nemam take uzkosti zo vsetkeho ako som mavala.
@patricia_b 😘
@saslavka73 áno oni majú svoje postupy.Je mi jasné, že tam nebudeme plakať každú terapiu, ale ...mňa to miatlo raz ma pochopila aspoň sa tvárila potom mi naložila potom zase ako med...viem, že musia aj byť tvrdý, ale asi moje ego či tvrdohlavosť povedala stačí to zvládnem sama
@eliska13 moja skúsenosť z terapie bola doteraz veľmi pozitívna niekedy som sa nevedela dočkať kedy k nej pôjdem aby som sa dostala trocha do pohody.
No odkedy mi psychologicka nato ze som sa sťažovala aké mam myšlienky a ze mi spôsobujú uzkost.... proste som mala u nej výlev povedala ze možem ist na liečenie, pochytila ma priamo na mieste taká uzkost ze mi zovrelo hrdlo úplne som sa cela triasla preco mi to povedala. Vysvetlili sme si to ze mi dala možnosť pritom som lieky vtedy ani neužívala.
A teraz minuly týžden som opäť mala výlev a ona ze nebude stále to iste dookola riešiť ze uz to mam vediet a ze mam zlu náladu.... povedala som jej ze nemám zlu náladu tak námietka ze teraz nebude so mnou diskutovať ci mam dobru alebo zlu náladu.
Dala som jej otázku co si mysli o mojich iracionálnych myšlienkach, jej odpoved bola ze sa neda namotat a ze na moje pseudopsychologicke otázky odpovedat nebude. Dost sa ma to dotklo. Zajtra mam u nej termín a mam z toho normálny stres.
Co nato poviete?

@eliska13 ja ešte nemám...