Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
@saslavka73 Ja ho mám nanešťastie rada. Aj rada pečiem.
@junova Ja ani to nie. Pre mňa je to trest.
@saslavka73 ja sa v tomto využívam, najmä kysnuté koláče 🙂
@junova To mám rada. Prídem k Tebe.
@sylvia30 Áno, ja som tiez stres zajedala sladkým. Výsledok bol + 5 kg navyše a zvýšený cukor v krvi. Naľavo okolo 6. Lekárka mi povedala, že si privodim cukrovku alebo depresiu. Našla som si o tom články. Mala pravdu, odkedy som obmedzila cukor a začala sa viac hýbať cítim sa oveľa lepšie.
Oprava nalačno
@mimiqa ako ja🙂vieš a potom všetci berú všetko ako samozrejmost a človeka potom napadne stojí mi to zato?potom v piatok otvorím chladničku a vyhadzujem jedlo, lebo také podobne jedol muž v robote a nemá chuť😀 minulý týždeň mu hovorím sprav bryndzovu pomazánku idem cvičiť, že a čo
tam ide?keď som videla, že hľadá na webe a kraja cibuľu bola som ticho a syn mu hovorí ty nevieš, že mi tam dávame pažítku???s cubulou to nezjem tak som si v duchu hovorila vidíš užívaj si aj ty trocha domácnosti som škodoradostna viem😂.Stredy večer chodím cvičiť a syn mi hovorí o 18 pomôžeš mi s úlohou?nie zlato iba skontrolujem už ide domov tato nech ti vysvetlí čo nevieš.Zacal mať problém s matematikou.Bac dnes trojka z písomky.Mala som blbý pocit, že som zobrala ruksak a išla preč, ale nemôžu sa všetci na mňa spoliehať, že mama je vždy pripravená riešiť ich veci.Uz sa nepýtam máš kľúče, kartičku na autobus....nech je zodpovedný.Lebo už aj také bolo, že písal poznámky na papier, lebo som mu neskontrolovala tašku😂vraj moja vina.Moje dieťa je krásny manipulátor.
Môj má 11a max ošúpe zeleninu, spraví so mnou koláč, vyloží umývačku, ak treba vyloží nákup , raz za týždeň utrie prach, ale vlastne keď rozmýšľam okrem školy a krúžku nemá denne žiadnu povinnosť.ked niečo poviem
spravi ....pokým ráno robím desiatu raňajky muž vyloží umyvacku, varím ja každý deň...minule som tiež robila hneď ráno v sobotu krik, že by mohol syn raňajky robiť so mnou to on vstane a hneď na mobil sa pohrať....neskoro dostal mobil vôbec nechcel nehrával sa a teraz posledný rok katastrofa.
Áno už sa mením už sa nejdem prejsť do obchodu, lebo syn by chcel na desiatu pagacik.ani mňa sa nikto nič nepýta, nespraví mi hoc aj praženicu na veceru.Vsetko som robila za nich celé roky.
@eliska13 U nás s deckami nie je problém, samostatné od mala, museli.
@junova ja som čítala, že aj nízky hypoglykémia spôsobuje úzkosti, aj anemia robí zle nedokrvovanie mozgu je toho veľa
Skôr su to také maličkosti bežného života aké si tu piseme, ktoré sa nazbierajú a jedného dňa bum.Ale tiež som jedla veľa sladkého, ked som bola unavena.Neznasam kysnuté neviem to robiť🙂)
Ja malo pečiem max bábovku a štrúdľu bublaninu mne sa ani muffiny nepodarila buď splasnu, alebo sa niečo vždy pokazí...vlastne ja som za 6 r schudla 12 kg prišla úzkosť, stresy a išlo to dole, ale malo ísť z čoho😂
Inak mňa na týchto chorobách najviac štve, že keď si človek myslí, že už je to za ním, objaví sa to. Spí to týždne, mesiace, roky u niekoho a potom to opäť vypláva. Ja som bola vyše roka úplne v pohode, ani jeden deň úzkosti a potom sa to len tak zjavilo. Síce len na pár týždňov a zase je rok a pol dobre ale človek má stále v podvedomí takého červíka pochybnosti, či sa to ešte niekedy nevráti. Našťastie deti, práca a záľuby mi nedovoľujú nad tým dumat. Teším sa z každého dňa 🙂
Čo sa týka samostatnosti detí, dcéra má 10 a vyberá z umývačky, utiera prach, vysava, čistí zeleninu, robí drobné nakupy a minule urobila sama piskotovu tortu. Syn má len 5 ale aspoň po sebe uprace hračky.
@eliska13 Ja mám stredne ťažkú anemiu. Mne
chcú mi dávať krv, že sa čudujú že ešte vladzem s takými hodnotami chodiť. Asi veľa chorôb spôsobuje depresie aj taká skleróza či reuma, či rakovina. Asi sa k tomu pridá aj citlivá povaha a je to. Ja som tiež nevedela kysnuté cesto ale na materskej som sa ho naučila. Buchty, moravské koláče, dukátové buchtičky to musí byť.
@saslavka73 áno to je tá chyba u nás, že mama robila z domu a bola po ruke.Pokym bol v škole všetko som spravila a poobede krúžky zábava išli sme sa kúpať, bicykel lazo plazo.tak tvoj muž je zvyknutý z domu byť na prvom mieste môj je zase taký chudák, keď úprimne pozriem😂ale niekedy,bked mu poviem tebe to nevadí iné ženy sa idú roztopiť musím utekať muž príde domov...ja som taká samostatná chladná má navarené, ale žeby som mu chrbát masírovala či kávu s koláčom podávala to nie.Dieta to je iné to je vypiplane až hrôza, ale zase dobre sa učí ešte stále má samé jednotky len teraz tá matika, neflaka sa, je citlivý celá mama😂tiež vie hutat občas nad hlupostami.
Len už pekne oponuje prečo by som mal, nemal....
@eliska13 Ja ju mám lebo mám silný a dlhý menzes. Aj 7 dní krvácam a niekedy dva krát do mesiaca. Cyklus mám 22 dňový. Kvôli tomu mi chcú vybrať maternicu a to mám len 37. Ešteže mám deti. Beriem dve tablety železa denne plus utrogestan. Som slabá, bledá, býva mi na odpadnutie, studené ruky.
@saslavka73 cez vikend povysava urobi kupelne...to je skor moja chyba..potrpim si ze jej nalozim..tak aj chlapovi...moja vina....len ziadne dik chutilo...ty si jedla....uz kaslem na to
@mimiqa tak to zase ja nie, až tak to neprehanam.Ale navarené musí byť stále syn strašne začal rásť a stále jehlad y a aj dosť športuje.Ale veď vieš to stále niečo ...do obchodu, poprat, poskladať, so psom von a zrazu je večer.Moj muž sa spýta aký som mala deň čo nové...ale vieš to je také ,že mal by som sa spytat....také zo zotrvačnosti.Nam je najlepsie niekam odísť na výlet, turistiku preč z domu to sa aj všetci porozprávame.viem ako to myslíš prídeš si ako inventár tiež by si chcela pozornosť...tak drží Tá stále v napätí tvoj chlap to je zle.Kolko ste spolu?
No ako holky? ja v práci do 20 hod. Trocha bolí hlava, ale inak v pohode. Nevšímam si to. Inak Vás poteším, dnes som mala návštevu kámošku zo záchranky a pýtam sa jej, čo je dobré na PMS. A ona na mna, mne pomôže len infúzia. Sranda, že? Zdravotáčka. A povedala, že tiež má výkyvy nálad a toto že má každá štvrtá žena. Tak hlavu hore, prejde to. Tak sa majte pekne a nedepkujte, škodíme si len sami sebe :D :D :D
@maki43 To je dobré. Ty máš akú dobrú náladu.
Fuj baby úzkosti mám v poslednom čase sa bojím že sa to vracia...

@junova Ja skoro vôbec nejem sladké, nemám rada.