icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

mm103
17. mar 2019

@eliska13 ja mám presne také obdobia, teraz je to ale asi najhoršie a ja verím,že ti prejde inak fakt skončím na psychiatrii...mňa položila aj robota teraz dozvedela som sa ako má.kolegyne ohovárajú v podstate že som neschopná...a ani mi nedali šancu prejaviť sa...ešte sa mi toto práci ozaj nestalo... odchádzam odtiaľ na konci mesiaca...

ivka185
17. mar 2019

@s.a.s.k.a. To je velmi kratko , musis vydrzat na zlepsenie treba aspon 3-4 mesiace.A potom roky pomalicky aj tak nie kazdy den je najlepsi . liecim sa uz roky a vykyvy su stale. mozno ze treba zvysit davku, ale najprv este treby vydrzat a ked bude stale zle ,zvysit davku 37.5 je uplne minimum ja beriem rano 150mg.

slavkasobanska
17. mar 2019

@ivka185 presne tak..aj ja beriem 150 ráno a obed 75,a k tomu Prothiaden..

mm103
17. mar 2019

@mimiqa prišla som do novej práce kolegyňa čo má mala zaúčať sa dala na PN pretože končila.. nemal má kto zaučiť tým pádom...druhá mi stále hovorila že nestíha...že to sa naučim postupne atď...tak som si zapisovala čo sa dalo...do programu má nepustila...ked som niečo urobila zakaždým že ona je zvyknutá robiť to inak..keď som mala zlé niečo opravila má to je v poriadku tak sa zaúča...keď už som tam bola mesiac a chcela si čosi robiť zakazdym mala problém... po mesiaci a pol zhodnotili že nemám rozmýšľanie také ako chcú pritom som naozaj nemala možnosť čosi urobiť lebo zakaždým že ona nestíha a že potrebujeme to rýchlo urobiť...a to potom a výhovorky... teraz mi dala robiť daň všetko hotové mala som dovcu s tým že som jej povedala že prídem na druhý deň odkontrolujeme to a môžeme poslať... prídem v piatok a ona moje ani nepozrela a v ten čas čo som mala jeden deň dovolenky to urobila po svojom...ja som dala ukončenie v skúšobnej dobe teraz...oni ale nevedia že viem ako má ohovárajú pretože som to počula pri ich rozhovore.. nevedeli že fotím na chodbe... cítim sa strašne ponížená... neschopná... neprávosť cítim.. brali účastníka bez praxe lebo že prax nevedia zaplatiť a čakali že prídem a že za mesiac budem vedieť to čo ona za 8 rokov nehovoriac o tom že ju zaucali...a mňa nik...

mm103
17. mar 2019

@mimiqa doteraz boli so mnou v predchádzajúcich zamestnaniach spokojní v predchádzajúcom by som ostala ale bola som len na zástup

coco2018
17. mar 2019

Peknú nedeľu dievcence, prosim mam otázku užívam seroxat este len 2tyzden mam 10mg pol tabletky mam 20mg ale ze možno 10mg bude stačiť. Pracujem doma ako tak fungujem. No som apaticka unavená nič sa mi nechce. Mali ste to aj vy? To vyčerpania únavu nechuť. Ja aj nejaký plán mam co robiť kam ist keď k tomu pride som znechutená apaticka nespokojná nikde nechcem ist. Doslova sa nútim aby som sa sociálne neizilovala.
Poraďte co robiť aby to tak nebolo

mimiqa
17. mar 2019

@mm103 jasne ze by aj mna drblo...to co je ... mna ked preberali som vosla ja hned bambulky ja som tuuu a poprosim nabuduce ak daco k mojej osobe osobne a do oci 😂🤣...tiez by som sa citila ako ponizena koza...a pritom nik sa mi nevenuje....a vedeniu aj zbytocne daco povedat...otras inak v tych robotach..poznam dobre...naj ked so mnou robi rozhovor holka ci chlapec sotva zo skoly😡😠a otazky jak na skuskach

saslavka73
17. mar 2019

@coco2018 Bojovať. Ísť. Na 5 min, na 10, na 20

saslavka73
17. mar 2019

@mm103 Stáva sa to aj inde. Ja mám 30 rokov praxe, som výborná v tom čo robím a niekedy som sa cítila ako blb. Treba skúsiť ísť inde, je to aj veľa veľa vec sympatií. Ja som našla, hneď na pohovore som cítila, že som sympatická. Normálne cumim ako sa to stalo. Veľa som skúšala, znížila svoje požiadavky, povedala som si ok asi mám priveľké. Beriem to ako skúsenosť, výzvu, boj. Zase a znova. Po podnikaní, kde som bola jednotkou a sama sebe pánom.

mm103
17. mar 2019

@saslavka73 máš pravdu a o to viac ma to serie s prepáčením..mám sa vraciať do oblasti,ktorú som robila predtým,kde som vedela poradiť,pomôcť a robiť svoju robotu tak ako najlepšie som vedela a viem že boli so mnou vo všetkom spokojní, maximálne.Ked som teraz dávala výpoveď povedala som že idem na pozíciu kontroly, ktorú zhodnotili tieto osoby ako pozíciu bez námahy s komentárom že keď tam budem ja to bude kontrola... nerozumiem ako ľudia môžu byť takí že jednoducho by človeka zviezli pod čiernu zem... každopádne ak mi nevyjde táto robota povedala som si že uz budem vyberať detailnejšie.

mimiqa
17. mar 2019

Bambule moj vyhlad teraz uplne sa dobijam

patricia_b
17. mar 2019

@mimiqa ja dnes takto 🙂

saslavka73
17. mar 2019

@mm103 Nesmieš si z toho nič robiť. Viem že je to ťažké ale jedným uchom dnu a druhým von ako sa hovorí.

s.a.s.k.a.
17. mar 2019

@ivka185 3-4 mesiace? Bozinku, ako to dam?😞ja velmi vyssie davky neakceptujem bohuzial...tak zatial skusam takto.

saslavka73
17. mar 2019

@mm103 Mňa sa to vždy veľmi dotklo takéto reči aj dotkne. Najviac ich naseries keď sa budeš usmievať. Fakt to funguje.

s.a.s.k.a.
17. mar 2019

@mm103 ja som sa tiez dozvedela, ze ma kolegyne ohovaraju. Kvoli tomu, ze som pn. A minuly mesiac som tiez bola a aj ocr. Najradsej by som im odkazala, nech si to pridu vymenit. Ja by som rada chodila do prace, citila sa psychicky ok a zvladala povinnosti miesto hnitia doma v depresii. No takymto ludom to tazko vysvetlis...len sa obrnit.

saslavka73
17. mar 2019

@s.a.s.k.a. No väčšinou ohovárajú takí čo nezvládajú vlastný život a preto ukazujú na iných.

ivka185
17. mar 2019

@s.a.s.k.a. No ale pri slabsich sa budes akurat dlhsie trapit a nemusia ty pomoct vobec a budes na tom stale tak ako si. Podla mna sa pri tych davkach ,len trapis a skor ci neskor ,ked budes chciet sa mat lepsie aj tak budes musiet zvysit , ale to je len moj pohlad , z mojej dlhodobej skusenosti. Bodaj by to u teba nebolo tak a aby si sa mala dobre aj pri takejto davke, kazda sme ina.

mimiqa
17. mar 2019

@saslavka73 ja som nemohla ani povedat ze ked som mala dofcu ze som aj bola mimo🤣😂zavist jak hovado 🙈

mimiqa
17. mar 2019

@patricia_b paradicka vegetik a horalka aj u nas top😂

eliska13
17. mar 2019

@mimiqa ty si na hrádzi v Cilistove? zboznujem to tam

patricia_b
17. mar 2019

@mimiqa som si odkorčulovala 20km :D tak si zaslúžim oddych ... strašne pekne dnes je

mimiqa
17. mar 2019

@eliska13 v Kalinkove..uplne ze oddych

mimiqa
17. mar 2019

@patricia_b to ano 🤣😂akurat chcem kupit na bajk malemu vozik nech mozem ist kade lahsie obcas 😂

eliska13
17. mar 2019

@patricia_b a, že nevládzes nebude to s tebou také zle😂po zime krásny výkon.zajtra to bude horšie so svalovicou.

patricia_b
17. mar 2019

@eliska13 svalovica? Isto nebude ... bežne by som dala dvojnásobok, ja som športovec (registrovaná fitnesska, kedysi posilka bola mojou láskou tri krát do týždňa), ale fakt som nezvládla dnes viac, ale bolo fajn kúsok vypadnúť 🙂

saslavka73
17. mar 2019

@patricia_b Bože to to závidím. Ten šport. Ja som lenivá ako fras.

mm103
17. mar 2019

@s.a.s.k.a. kebyže mám viac odvahy tak im to aj poviem ale ja to neviem..

patricia_b
17. mar 2019

@saslavka73 ja kedysi, dnes lemra lemravá :/ lenivá, neschopná

1andrea111
17. mar 2019

@mm103 mala by si im to povedať, cítila by si sa lepšie, aj tak sa im problém v práci s ďalšou zopakuje, keď zaučať nemá kto a zaplatiť s vedomosťami nechcú.