Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
@patricia_b ty si aká všestranná super😁cvičis, doucujes, hackujes veď z tvojho hobby si vieš zabezpečiť aj príjem a byť sama sebe panou.Si šikovná!
@mekicom a čo robíš cez deň vieš fungovať navariť, do obchodu....5 t už je dosť dlhý čas, aby Ti nebolo úplne zle tuším si písala, že ležíš...?
Zlepšenie ucitis, že budeš mať záujem o niečo....začneš mať takú nádej, že aha zlepšuje sa to neviem to opísať....že sa budeš smiať, mať chuť niečo robiť, bude TI CHUtit normálne jesť, nebudeš zo všetkého vystrašena....vieš možno berieš slabý liek, možno Ti vôbec nesadli aj to môže byť, že budeš z nich práve depresívna ešte viac.Citis v niečom zmenu či opis ako sa cítiš čo robíš pocity.....
@sylvia30 zvykne sa to vraciat u niekoho aj po 5 rokoch mne povedala psychologička, že nemám už vysádzať znižovať lieky, že robím stále tú istú chybu, ale keď mne to nedá vždy si myslím, že som už silná a príde to ako tien a bum....
@mm103 ani ja už nepozerám zlé veci, reflex, Modré z neba, autonehody v správach načo?vždy som sa len bála a neznášam, keď syn to pozerá prepínam to, keď ukazujú nejakých motorkárov čo mali nehodu.Nechcem vidieť utrpenie....neznášam, keď sanitku počujem hukat a ponáhľa sa.dokonca psychologička mi zakázala čítať fóra skusenosti s liekmi, kto má aké prejavy, že my si všetko somatizujeme a stačí, že Zuzke xy je zle a určite bude aj mne.Ale tak ako Vás ostatné ma to zaujimalo a čítala som hlava nehlava.
Minulý rok mi mali vyberať znamienko na plastickej chirurgii dali mi do ruky zelený plast, že nech čakám kým prídem na radu a taký strach som dostala, že som odišla spred sály operačnej.dala som si to vybrať na poliklinike aj s rizikom, že nebude pekne spravené.Mne nemocnice operácie ...chorí ľudia prinášajú hrôzu.
@mm103 neurobíš žiadnu hlúposť si len úplne vystrašená ako si to zvládla pred 2,3 rokmi zvládneš aj teraz....nedaj tým myšlienkam šancu, ak to príde mysli na to, čo navaris, kam pojdete cez víkend ty máš ukludnovaky?určite si daj pár dní nech sa trocha skludnis.Mne, keď bolo zle zrovna vtedy sa to stalo Ivete Bartošovej a tiež som sa bala.....je to normálne prejde to...liecis sa vieš o čo ide klud
@mm103 ja viem, presne kvôli tomu aj ja mám úzkosť
@eliska13 len keby sa mi chcelo trošku viac, niekedy som trénovala dievčatá v posilke, teraz už nemám energiu robiť cvičebné a stravovacie plány
@patricia_b všetko má svoj čas každá ako čítam na seba tlačí mala by som...som lenivá...
U nás jedna baba si z toho spravila podnikanie doobeda pokým je syn v škôlke chodí s ľuďmi do posilňovne a 3x za týždeň predcvicuje, začala aj s deťmi v sobotu tam si berie aj syna plus robí jedalnicky.vsetko pekne zosuladila s rodinou predtym bola učiteľka.
@slavkasobanska ty tiež ideš štýlom buď nič, alebo sa zničiť😁to je veľa krokov nečudujem sa, že si unavená.
@eliska13 Vieš pritomto type zamestnania, áno všeto ide keď chce, ale určite nie je matka samoživiteľka, príp. bez rodiny.
@eliska13 presne ako píšeš,ja buď robím alebo nič .neviem si rozložiť sily....dnes u nás pršalo,teraz snezi,no som ako mechom udreta....a včera horúco...
Taka som nervozna nech mi to dieta uz ozve 🙈👀
A ani pisat neviem 🙈😂
No, dnes bol muž u mojej psychiatričky, rozoberali tam náš vzťah, že mi ma pomáhať, že si mame vyhradiť deň bez malého a take veci, ktoré odo mňa nebral vážne. Osobne to aj tak vidím časom na rozchod, lebo z mojej strany ochladli všetky city.
@patricia_b Uvidíš. Mňa najviac vždy štve, že sa to upraví na chvíľu. Potom zbadajú, že nepotrebuješ, že si ok a sú takí istí ako predtým. Vlastne je to na nič, len predlžovanie.
@saslavka73
@patricia_b presne ako moj dva tri tyzdne vydrzi...a potom zas ten stary chlap....a to clovek nema nervy naveky ze takto sa musi bud doprosovat ci chytit nervy aby sa trosku premohol a pomohol...moj mi povedal ze si vsetko robim sama...ze len rypem preto je taky...reku dakujem...co som mu mala na to.povedat...opytam sa ho porobil si mi fotky ked si bol na dome..tyzden od neho pytam fotky...hned zautocil zzas rypes...kukam ja sa len pytam...ci som stavala ritou mi povie 🤣ako jasne ze zabudol...ale takto reagovat?🙈😃ja sa uz bojim cokolvek opytat😠
@mimiqa Môjho oblúbené je: ,, Ty nikoho nepotrebuješ.,, vykrikuje. A keď niečo potrebujem tak povie: ,, Teraz to potrebuješ? ,, alebo mi dá všetky argumenty, ako som to zle urobila a ako som to mala inak urobiť a bla bla bla.
A už to nie je zaujímavé.
@saslavka73 ze ich to bavi......daco som si zamrmlala dcera sa ma pyta ze co hovoris....ja na hlas este raz sa chcem narodit a byt chlapom! Malemu pred mojim hovorim ze tak sa maminka tesi do roboty pridem navarene upratane...to bude radost....moj porad cerveny 😂✌dnes idem do autoskoly pre papiere a pyta sa ma a to akoze so mnou nemienis ako konzultovat.....ja hned splechla...nie uz nie...tak ako ty oznamujem...😀a o 16stej budu jazdy tak aby si bol doma..tak sme mali takyto vesely vikendik😂
@saslavka73
@mimiqa mne už dosť ublížil, ani sám si nepamätá čo mi vykrikoval, takže pre mňa to bude lepšie useknúť
@mimiqa No. Paráda.
@patricia_b A malo to nejaky efekt na muza?
@pajinka91 Ako myslíš, že dneska, možno zajtra?
@patricia_b Prepáč, ale mám ten pocit.
@pajinka91 tak hneď, že musíme dať kino alebo také niečo, lebo pani doktorka povedala, ale to že výročie som oslavovala 3 krát s naj kamošom, lebo on to na poslednú chvíľu odmietol, tak na to úplne zabudol
@saslavka73 nebudem siliť niečo, čo nemá zmysel
@patricia_b tak tak...mne tiez co povedal ja nezabudam..a tych 6 dni ze nebol doma a vypol sa a nezaujem...toto len tak neprejde

@enusko uz som sa pytala a neodpovedala si, ze ci mas dievcatko,alebo chlapca a aku velkost