Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
@sylvia30 čo si robila v záhrade?ja som včera levandule strihala a jahody sadila.syn sa celý deň pýtal kedy ideme na to, keď sme išli vytiahol loptu a kopal si do bránky a hral so psom.Dva x som mu povedala, že chcel strihať či ide, že počkaj za chvíľu a už pomaly tma bola.tak som si to spravila sama nebudem nikoho tlacit
@andocka to tritico je veľmi dobrý liek,brala som ho,len pomaličky sa dvíhajú dávky ..to bude dobré .
@mimiqa presne tak so všetkým.Stojim medzi dverami a on ma čas zuby si umýva, potom čo si mám obuť ..včera ma skoro porazilo on si nové tenisky a bundu do školy obliekol, keď išiel sadiť do záhrady.Treba ho stále ako malé dieťa dirigovať.Hovorim mu a nie je to Ti divné dať si biele tenisky do hliny?nie, veď ich nezaspinim😁ale to sú veci nad ktorými mávam rukou poslala som ho prezliecť do starých veci hundral ako starý chlap.
No dievčatá ,je to možné že stále do obedu som taká roztrasena,zamotaná ..
@slavkasobanska spala si dobre??? Ono akoby si bola z dacoho nervozna
@mimiqa ako spím dobre,beriem lieky na spanie,ale rozmýšľam že mi v januári vysadila večernú dávku Prothiaden,a beriem len ráno,obed,žeby z toho???lebo nemám byť z čoho nervózna .ale cítim sa tak zmetene...v pondelok idem k doktorke tak uvidím čo povie ..
@slavkasobanska a nie si nervózna z toho chlapa?nad čím celé dni rozmýšľaš?vieš, že nas všetko hneď zmatie.Mas iné lieky tie Tá podržia.
@mimiqa fakt?som myslela, ze len ja mám takého experta.On by nedbal, keby som ho dodnes kŕmila a obliekala😂 pohodička kľud flegmos ešte mi povie čo panikáris, tak prídeme neskôr niečo sa stane?pravdu má často....fakt asi tie deti prídu na svet, že nás majú niečo naucit
@slavkasobanska ako chodíš často k lekárke?si s ňou spokojná lieči Tá celé roky tá istá?
@slavkasobanska tiez si myslim ze z toho chlapa vnutorne vela otazok...podvedomie neovplyvnime tak lahko
@eliska13 áno chodím k nej už 11 rokov a som veľmi spokojná...ona mi aj vybavila že môžem chodiť na hospitalizáciu do l.mikulasa,lebo mi patríme pod Levoču...a tam je veľmi dobrá primárka,je problém sa tam dostať .,je dosť uznávaná v psychiatrii ako odborníčka ..a je tam veľa aktivít,každý deň sedenia u psychológa,relaxačné cvičenia každý deň,to mi dosť pomaha...minulý rok som bola v zlom stave a cez víkend som jej volala a nasmerovala má ako z liekmi..som nadmieru spokojná .
@eliska13 a chodím 1 x do mesiaca,teraz idem už 2 krst..lebo po vysadení ranných mi nebolo dobré,tak mi ich dala naspäť..alr 1 x mesačne ak je všetko oki,na presný čas chodíme ..takže to je super,za 10€ na rok...
@mimiqa no neviem ..ale teraz sa s ním nejdem stretnúť .kým nie som oki
@sylvia30 no aj ja si to myslím,.. uvidíme..
No kocky po zimnej prestavke som sa rozhodla trosku hybat , bola som na rychlej chodzi ,dala som 6000 krokov ale dosla som total drevene nohy, dufam ze na buduce to bude lepsie a rozchodim sa.Teraz sprcha a veget.😉
@ivka185 super .. šikulka
@slavkasobanska No mam co robit ,aby som bola sikulka cez zimu som nabrala ako medved.☹
@ivka185 to asi kazda,ja som minulý týždeň dala cez 6000 krokov a potom som 2 dní bola mŕtva ..
@slavkasobanska No uvidim co to urobi so mnou zajtra.
@ivka185 neboj nič .svalovou môžeš mať ,nech ťa manžel pomasyruje...
@slavkasobanska Manzel nie on neve masirovat ,ale mam oma syna a on ma masersky kurz ,tak on ma masiruje ,kazdy tyzden ked pride domov.
@ivka185 tak to máš super ..
@slavkasobanska dnes ma na vecer tak strasne boli hlava, akoby mi horela...skoro na odpadnutie.Co toto moze byt.Brala si na zaciatku nieco k tomu Tritticu?

@sylvia30 to zase ja nie viem mať aj neporiadok ty si asi viac pedantna podľa toho, čo píšeš.mne sa chcelo nemusela som len som už potom unavená.Mne to nepríde ako heroicky výkon, ale buď mám skreslený pohľad na seba či druhých😀keď nespravím netyram sa tým, že mala som...nemam vycitky.asi si išla dlho na doraz aj ja, ale v iných veciach.kazdopadne treba viac delegovať na druhých len nemám na koho🙂učím sa.