Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
@mimiqa Z nového.
Stalo sa Vám, že niečo strašne chcete a zároveň robíte všetko proti tomu? Resp. naopak.
@saslavka73 vzdy to tak je☹alebo vzdy do toho nieco pride aby k tomu nedoslo
@saslavka73 ty to das 😀...skusat treba
@mimiqa No ja som taký typ čo sa nebojí skúšať. Teda nebála som sa a akosi sa bojím.
@saslavka73 a tak to patri trosku k tomu ten stres😉inak by to bolo nudne 😚
@slavkasobanska Ty máš polovičný id?
@saslavka73 možno je to zmena po dlhých rokoch a preto strach.Kazdy má obavy.Po mesiaci napíšes, že ako je fajn a mala si to spraviť skôr
@saslavka73 ahoj áno mám teraz 60%...
@slavkasobanska svoje si pytat kokos to uz co je ...clovek aby v zivote neochorel😡
@mimiqa vieš nikomu to neprajem,ale na mesiac by som jej dala tie peniaze a moju chorobu .aby vedela ako sa cítia ľudia čo majú psychické problémy
@slavkasobanska verim...
@slavkasobanska A z čoho žiješ? Stačí Ti to? Prepáč ma to zaujíma.
@saslavka73 no musím povedať po pravde že sa mám dobre,dcéra žije v USA,tá platí nájom,sem tam mi.nieco pošle,a syn tiež pracuje v zahraničí,tak on zase na stravu a čo chcem .ešte poberám príspevok na taxík kôli fóbií mi schválili ,no to musím dokladovať ,a tým že som taká ukecana tak mám vybavené u jedného taxikára on mi nosí bločky .tak je maximum za mesiac 110€..a ani by som nevedela keby mi kamošky romky v nemocnici nepovedali na čo všetko mám nárok ..ale deti mám uzasne,ale nechcem ich využívať toľko,no oni to tak neberú .len aby som bola v pohode
@slavkasobanska Inak si to neviem predstaviť. Tak super aj keď to nie je super.
@slavkasobanska nechcem myslieť na to, čo by bolo, keby boli deti malé či nemali.Sa hovorí, že stat sa ukáže vtedy, ked má občanom pomôcť a, keď vidím tie príbehy chorých ľudí, alebo rodičia starajúci sa o dieťa s rakovinou, DMO ktori museli odísť z prace mi je zle.ja som v skupinke na FB mamičky vo Viedni a sa mi oči otvárajú aké príspevky, pracovnú dobu na 20 hod, pol úväzok, škôlky, všetko majú od statu ...sociálne byty obrovská podpora a sú tam aj rozvedené samé s deťmi....a u nás pomaly na hranici chudoby
@eliska13 no to si ani ja neviem predstaviť,som ,,rada,,že sa u mňa prejavila choroba keď boli deti väčšie,syn na VŠ a: dcérka na SŠ,ešte som stihla zabezpečiť deti ,ohľadom bývania,ale mala som 2 práce ,bolo to veľmi ťažké ,sama z2 deťmi .aké veľmi ich ľúbim a urobila by som pre ne aj to posledné,len je to pre mňa taký zlý pocit že:sa ,,musía,,o mňa starať teraz oni .ale nič mi nevyčítajú ,len chcú aby som bola ako tak zdravá a v pohode ..peniaze nie sú všetko,ale z toho čo dostavam sa fakt vyžiť nedá,a to som skromná,vždy som bola taká .dcérka má volá ku nej ,no ku chorobe nemôžem ísť .možno aj to raz bude .
@slavkasobanska Tak to máš zo života, z stresu, z roboty, zo zabezpečovania. Že si to ale stihla. ❤ A čo Tvoj muž?
@slavkasobanska rodicia sa o nas starali...prebalovali mi prdelku...bola pri mne predsa mamina ked mi rastli prve zubky..naucila ma chodit...dala mi vzdelanie...preto nevidim.vobec dovod preco my deti by sme to nasim maminam nevratili a nestali teraz pri nich 😚
@saslavka73 on si našiel inú,podvádzal ma,a nakoniec išiel k takej čo má 2 deti a každé z iným mužom,a z mojimi ex ma 3 dieťa,tak sa staral o nich,a keď deti vyrástli tak ho poslali preč,lebo zle spolu vychádzali vraj,tak on žije v zahraničí a jeho manželka tu,.....a na naše deti si spomenul keď boli dospelé.. no oni k nemu nemajú žiadnu citovú väzbu,ale je to ich otec a to je všetko ..viete ako sa hovorí karma si ťa nájde,aj po toľkých rokoch. Ale ja mu nič zle neprajem,chcel zmenu taj ju má .
@slavkasobanska Takže takto. Ozaj a čo nápadník?
@slavkasobanska to je vul 🙈
Ja sa takto inšpirujem. Ja som taký slaboch negativista, myslím si, že ja sa mám zle na celom svete najhoršie. Pritom vôbec, asi. 😉
@saslavka73 veru..su horsie veci....zaklad...mat zdrave dieta a ostatne je malina 🍇🍇
@mimiqa Nemôže byť všetko podľa mojich predstáv.
@saslavka73 😘aspon si pribliz predstavu
@slavkasobanska nie prvý prípad, kedy to tak bolo, že nakoniec chlap zostal sám, lebo nevedel čo od rozkose.verim, že každému sa to vráti.verim, že Ti to je blbé, ale o tom je rodina😁vraj u Vas sneh poletuje som na teba ráno myslela popri robení desiatej v teleráne to hovorili😃
@saslavka73 aj ja si to často poviem ako sa majú ľudia zle a ja fnukam a nespokojna až mám výčitky, ale tak každý máme iné prežívanie nesmieme byť na seba zle, kritické.Si v takom medziobdobí vieš, že takto to nechceš, ale bojíš sa urobiť zmenu.A to Tá tlači a frustruje
@saslavka73 prečo slaboch veď si minule písala, že si silná a viac menej ty rozhodujems.Asi tak zle to nebude, keď ideš preč z vychodenych chodníckov nová práca. .niekto by sa k tomu neodhodlal.vôbec sa nevieme pochváliť, nechvalia nás a potom si to myslíme.

@saslavka73 strach z coho