icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

eliska13
26. mar 2019

@saslavka73 ale pravda je, že tiež neg myslím.Hned pri niečom novom ma napadne myšlienka zvládnem to?je to aj vďaka tejto hlúpej poruche, chorobe mám v sebe červík pochybnosti, že som slabšia natura, ktorá nezvláda stres.....pritom to mám možno len v hlave.

saslavka73
26. mar 2019

@eliska13 Vieš keď stále len nadávam na toho môjho muža, však čo iní sú lepší? Ani nie.
Ale vôbec nie som silná, len si zrátam pre a proti a urobím to. Len ono to nie je také jednoduché, niekedy sa príliš rýchlo rozhodnem a to nie je tiež dobre. Môj muž ten napr. necháva veci tak a oni sa mu poriešia aj samé. No to s tou prácou váham stále aj terajší stav má svoje pre. Tak som už úplný debil z toho.
To s tým chválením je pravda, mňa nechváli nik, za to môj muž sa bez pochvaly ani nepohne.
Včera chcel jablko, ležali sme obaja na gauči. Povedala som mu, že nech si ide zobrať. Ani nemukol. No je to normálne?

saslavka73
26. mar 2019

To ja ani nemám také, že či to zvládnem. To ja zvládnem, len keď potrebujem zapojiť muža tak väčšinou on to nezvládne, to sa týka roboty aj doma. Resp. sa tomu vyhne, prípadne to urobí niekto iní namiesto neho a to ma vytáča. Niekedy prekvapí to je fakt.

eliska13
26. mar 2019

@saslavka73 veď som minule písala máš ho ako bremeno tretie dieťa....A malo by to byť naopak.Ale predtým si mu to jablko nosila, že?😍ja mám takú susedu staršiu pani stále nadáva na muža taký onaký, ze aj rozviesť sa chcela a hovorí mi no mohla som mu to spraviť?veď on by bol bezo mňa stratený😂takže ho komaduje ďalej a on je rád.Potrebuju sa navzajom

saslavka73
26. mar 2019

@eliska13 Vieš zase on práci fakt maká, doma nič, tak aj hej, podám. Lenže on to robí hlavne keď si sadnem alebo ľahnem. Možno to tak aj je. On má takú mamu. Aj oco je taký ešte horší toho by som nechcela nai za svet.

slavkasobanska
26. mar 2019

@eliska13 no moja rodina sú deti,rodičia majú na to iný názor..som lenivá,zvikla som si byt doma a podobne...tam podporu nemám žiadnu,práve naopak..vraj kto ako robí ,tak aj nech je,,,,a to som vtedy fakt nemala žiadne peniaze..nepomohli mi,..je toho veľa..no a práve som dopísala odvolanie tak pekne na 4 strany,nech ma čo čítať...radila som sa aj z odborníkmi z Ligy za duševné zdravie,kde mi jednoznačne poradili odvolať sa...keď mi to neuznajú . dám ich na súd,prípadne jej poviem že to dám do televízie,ja nemám čo stratiť...som nasratá,lebo jedna čo so mnou ležala na psychiatrii..mi včera písala že ju dali kôli tomu na plný ID..no to má fakt nastalo...

saslavka73
26. mar 2019

@slavkasobanska Niektorí ľudia neuznajú.

slavkasobanska
26. mar 2019

@slavkasobanska kôli alkoholizmu .

saslavka73
26. mar 2019

@slavkasobanska Ono sa potom po čase stane, že to naozaj okúsia na sebe. Neprajem nikomu, ale čo som ja napočúvala reči so strany svokrovcov, švagrovcov, všetko sa im vrátilo.

eliska13
26. mar 2019

@saslavka73 veď hovorím každému sa vráti svoje.

saslavka73
26. mar 2019

@slavkasobanska A čo nápadník?

saslavka73
26. mar 2019

@eliska13 A Ty sa máš ako? Dobre?

slavkasobanska
26. mar 2019

@saslavka73 no teraz som s ním nebola ,cítim sa veľmi vyčerpaná.tak že si potom napíšeme ..od včera som hrozne vyšťavena ..len by som spala

saslavka73
26. mar 2019

@slavkasobanska Tak si ľahni. Treba si odpočinúť.

mimiqa
26. mar 2019

Boze baby taka som nervozna..dnes dcerka dalsie skusky 🙈uz som bola 2x na wc😂...

slavkasobanska
26. mar 2019

@saslavka73 asi pôjdem .som úplne bez energie ..

saslavka73
26. mar 2019

@mimiqa Ozaj a tie prvé ako? A teraz tieto sú kde?

mimiqa
26. mar 2019

@saslavka73 prva umelecka..odbor ktory chcela skusky urobila..pre nedostatok ju nezobrali..odvolali sme sa..moze tam ist na iny odbor..toto je dizajnova dnes

saslavka73
26. mar 2019

@mimiqa Ona to dá neboj.

slavkasobanska
26. mar 2019

@mimiqa držím palce..

mimiqa
26. mar 2019

Tak volam snou ona upplmee kludna ze mamina uplna pohodička 🙈nech som v klude...boze ona je tak kludny clovek 😂

indiga123
26. mar 2019

Dievčatá nemám depresiu, ale úzkostnú poruchu, mám strach o seba aj o najbližších. Myslím si že som taký precitlivelý typ od mala, s tým už veľa nespravím a viem že lieky ani nič podobné na to nezaberá. Ale môj dlhoročný problém je,že mi strašne tuhnú trapézy, ked sa čo i len trochu napr. rozčúlim, alebo v noci mám zlý sen. Budím sa dolámaná s bolesťami hlavy(masáže, vankúše, horčík, botox do trapézov,..) a s takým nepokojom že zasa som sa zobudila dolámaná a stuhnutá, čo zas bude či ma zas nezačne bolieť hlava. Tá stuhnutosť často prejde až do migrény s vracaním, proste sa nedokážem tak nejak vnútorne ukľudniť. Keď sa mení počasie a cez menštruáciu je to ešte znásobené.Dostala som antidepresíva Escitalopram, ale váham.Mala ste niektorá podobný problém na ktorý Vám antidepresíva pomohli?

saslavka73
26. mar 2019

@mimiqa To je dobre.

maki43
26. mar 2019

Ahojte holky. nemáte dnes bolesť hlavy? ja už dala paralen, som zvedavá, či zabere. Tak divno, akési závraty. Mávate to aj vy po skončení menzesu? ja bežne. tlak uplne super 117/75 tak bude počasie alebo hormony sa so mnou hraju :D

mimiqa
26. mar 2019

@maki43 neviem co je v noci som sa zobudila na taku tazobu srdca ze som supla lexaurin 🙈

bianka532
26. mar 2019

ja si robim teraz ten kurz dusevna rovnovaha a musim povedat ze uz po 6 dnoch vidim obrovske pozitivne zmeny v zivote...

eliska13
26. mar 2019

@indiga123 preco si myslis, ze na uzkostnu poruchu nezaberaju AD?vsetko so vsetkym suvisi niekde som citala, ze aj migreny su z nedostatku serotoninu a vnutorneho napatia.Aj preto Ta bolia ramema, niekoho zaludok, niekto ma hnacky neprestavajuce...ad znizia strach uzkost potlacia zle pocity nespravia Ta stastnou a vysmiatou, ale nebudes stale v strachu
asi si doktorka mysli, ze ich potrebujes

saslavka73
26. mar 2019

@bianka532 A to kde je?